Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi rica ediyorum / Güncelleme Midea alındı montaj resimleri eklendi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cihanacar

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
25000
Marka Model Bilgisi
a
Merhaba , istanbul da 2+1 evime soğutma amacı ile klima almak istiyorum.
ev kullanılabilir alanı 70mtkare
Resimlerini eklediğin salon 25 mt civarıda görüldüğü gibi 2 adet cam ve balkon mevcut.
Peteklerin bulunduğu duvar genişliği 90 cm olduğu için klima ölçülerine göre max 12.000 btu uygun görünüyor emin değilim ücretsiz keşif hizmeti veren bir firma olsa isteyeceğim.

Bu odaya nereye klima takabilirim?
Not: Dış üniteyi eski evimdeki kullanma tecrübeme dayanarak balkon a taktırmak istemiyorum , her ne kadar balkon camları komple açılıp kapansada dış ünitenin adı gibi dışarda durmasının daha uygun olduğunu acı tecrüleler edinerek öğrendim. (Değerli bilgileriniz benim tecrübemden fazladır herhangi bir sorun olmayacağını bilsem balkona düşünürdüm)

Klimada istediğim özellikler ne yazik ki bütçem ile ters yönde gidiyor sanırım

Soğutma amacı ile yaz ayları kullanacağım az elektrik harcamasını istiyorum ve wifi özellikli olmasını istiyorum. Renk tercihim yok beyaz uygun gri olsa iyi olurdu. 30 bin tl altında cihaz bakıyorum

Bu arada video eklemeye çalıştım görünüyor mu bilmiyorum.

salon3.jpg
salon4.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Lg tavsiye eden oldu fiyatda uygun wifi de var ama kullanan birkaç arkadaşım semtimize bakan servisin sorunlu olduğunu ite kalka iş yaptıklarını söyledi soğudum bende.

Evime 300-400 mt yakın baymak ve airfel servis firmaları var kombi cihazları görüyorum dükkanın camlarında klimayada bakıyorlar mı bilmiyorum ayrıca bunuda not olarak yazayım.

Son düzenleme:

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi rica ediyorum / Güncelleme Midea alındı montaj resimleri eklendi

@Adem Helvacı , Merhaba adem abi , önerdiğin keşif için için gelen midea dan klimayı satın aldım (FG Europe garantisi altında , Midea ExtremEco 12.000Btu)

Dün montajı yapıldı 23.04.2024

Salondan balkona çıkıldı oradan da balkon duvarına takıldı.
Vakum yapılacak mı diye sormadım zorunlu yapılması gerek yoksa montaj yapmayız dedi.

Balkonda ki kötü görüntüyü nasıl çözebilirim nasıl ne marka model kanal alabilirim?

Not: Adem bey`e ve Montaj ile Satışı gerçekleştiren Midea Destek Teknik den İsmail Bey`e teşekkür ederim.
Özel olarak sökülüp takılması için üretilmiş klimalar hariç

xreme gibi diğerlerinin de yapısının aynı olacağını düşünüyorum

Tâbi adem adem daha iyi bilir

Adem abi eski toprak midea prime ı söküp temizlik videosu çekebilir ise onunda yapısının aynı olduğunu görmüş olacağız 🙂
Kesinlikle katılıyorum, özellikle evaparatör altından cross fan pervanesini sökerken balans konusuna da çok dikkat etmek gerekiyor.
Bir de birkaç sene geçmiş klimalarda plastik bölümlerde gevreme başladığı için o esneme toleransına dikkat etmek gerekiyor.
Yani marka model hiç ama hiç önemli değil, tamamı bu şekildedir. Dostumuzun da belirttiği üzere Midea Xtreme de imanımı gevretmişti geçen sene :D

Mutfaktaki klimayı bugün söküp temizlemeye ve kayıt etmeye başlarım diye düşünüyordum fakat yakın zamanda (Mayıs ortası gibi) oğlumun Yemin Töreni için Çerkezköy'e bir yolculuk yapacağız o nedenle bizim emektarı bir elden geçirmeye başlayayım istedim ona vakit ayırdım biraz, muhtemelen Midea Prime klimayı Pazar günü de temizleyebilirim. :D

1712924434559.jpeg

Ne yaparız bilmiyorum bu temizlik konusunu
Böyle önemli olduğunu atlamışım yada bilgim yoktu diyelim
yoksa cihaz alternatiflerimi buna göre belirlerdim.
İnanın o konuda pişman olacak hiçbir şeyiniz yok çünkü neredeyse %99.9 bu şekilde klimalar.

Ben koruyucu ve önleyici bakımları ihmal etmeyip ana bakım sürecini mümkün olduğunca öteliyorum, fakat er ya da geç mutlaka genel bakım yani ana bakım her klimada gereklidir.

Kesinlikle katılıyorum, özellikle evaparatör altından cross fan pervanesini sökerken balans konusuna da çok dikkat etmek gerekiyor.
Bir de birkaç sene geçmiş klimalarda plastik bölümlerde gevreme başladığı için o esneme toleransına dikkat etmek gerekiyor.
Yani marka model hiç ama hiç önemli değil, tamamı bu şekildedir. Dostumuzun da belirttiği üzere Midea Xtreme de imanımı gevretmişti geçen sene :D

Mutfaktaki klimayı bugün söküp temizlemeye ve kayıt etmeye başlarım diye düşünüyordum fakat yakın zamanda (Mayıs ortası gibi) oğlumun Yemin Töreni için Çerkezköy'e bir yolculuk yapacağız o nedenle bizim emektarı bir elden geçirmeye başlayayım istedim ona vakit ayırdım biraz, muhtemelen Midea Prime klimayı Pazar günü de temizleyebilirim. :D

Ekli dosyayı görüntüle 14868
Cansın başkanım senin canın sağolsun aile daha önemli 🥰

Klima yerinde duruyor er geç halledilir ayrıca yapıları aynı dediğin gibi göreceğimiz yönergelerin hepsi aynı olacak

Valla şuan mümkün olsa araba için elinin altında yardımcı olurdum kolay gelsin dilerim 🙏 🙋

Umarım tez zamanda evlâdınız bitirir gelir hep birlikte olursunuz güzel insanlar 🥰

Cansın başkanım senin canın sağolsun aile daha önemli 🥰

Klima yerinde duruyor er geç halledilir ayrıca yapıları aynı dediğin gibi göreceğimiz yönergelerin hepsi aynı olacak

Valla şuan mümkün olsa araba için elinin altında yardımcı olurdum kolay gelsin dilerim 🙏 🙋

Umarım tez zamanda evlâdınız bitirir gelir hep birlikte olursunuz güzel insanlar 🥰
Ben aslında midea değil de özellikle Airfel kullanıcıları izlesin de klimalarını temizlesinler istedim zira biliyorsun Airfel diye satılan klimalar bizim midea prime klimalar aslında.

Mideadan daha fazla satıldığı için temizlik için de mideadan daha çok potansiyel kullanıcısı var onlara ulaşmak daha öncelikli hedefim.

Airfel
Kaira
Rota
Daylux
Dayrelax
Vessen

ve aklıma gelmeyen bütün bu klimaların tamamı bu videoya bakıp sçküp temizlik yapabilir :D

Benim yatak odasındaki gibi kamburumun çıkacağı yer de olmadığı için bu sefer daha rahat hareket edebilriim :kiskis

Anılarım canlandı aynı araçtan vardı 1.2 motor 16 valf olanı klimalıydı
6000 küsürde ilk sahibinden almıştım 2005 modeldi iyi günde kötü günde kahrımızı çekmişti )

Kolaylıklar diliyorum Adem Bey.

Bu arada Rabbim genç arkadaşımın vazifesini tamamlayıp hayırlısıyla dönmeyi nasip etsin inşAllah 🤲
AMİN

İstanbul 'a geçerken burda saatlik kısa bir zamanda olsa mola mahiyetinde sizleri misafir edelim memnun oluruz Adem Bey )

Anılarım canlandı aynı araçtan vardı 1.2 motor 16 valf olanı klimalıydı
6000 küsürde ilk sahibinden almıştım 2005 modeldi iyi günde kötü günde kahrımızı çekmişti )

Kolaylıklar diliyorum Adem Bey.
Bundan önceli 1.3 Multijet klimasızdı, bu da 1.3multijet ama klimalı.
Benim eski servis zamanlarında da bütün araçlarım (4 Adet) Multijet Doblo ve Praticoydu yani ben bu motoru nedense hep çok sevdim :D

Fakat artık eskisi kadar yol yapmadığımız için benzinliye geçelim diyoruz.
Belimizi doğrultursak ilk fırsatta aynı arabanın 4 kapılı benzinlisini istiyoruz.

Bu arada Rabbim genç arkadaşımın vazifesini tamamlayıp hayırlısıyla dönmeyi nasip etsin inşAllah 🤲
AMİN

İstanbul 'a geçerken burda saatlik kısa bir zamanda olsa mola mahiyetinde sizleri misafir edelim memnun oluruz Adem Bey )
@Yelda Helvacı çok istiyor da hocam ben hiç İstanbula girmeyi, hatta girmeyi bırakın mümkünse yakınından geçmeyi istemiyorum :D
@NBKpro dostumuzdan rica ettik bize alternatif rotalar oluşturdu ama sanki en mantıklısı Lapseki geçişli komple karayolu güzergâhı olacak gibi. Sadece gidiş İzmir üstü, dönüş Denizli üstü olur bana göre :D

Fakat bir gün İstanbul buluşması yapmak istiyoruz o ayrı konu. Sırf bu buluşma için geleceğiz :ok

Kolay gelsin,hayırlısı olsun abi.Demekki benim bölgeme geliyorsun 😎 bunu duyduğum iyi oldu abi fırsatınız olursa Edirne
yede bekliyoruz mutlaka.🥰

jantlar şekil bir de ses sistemini ayarlarsan ataba jantii adem abii :love::love::kiskis

@Adem Helvacı , Merhaba adem abi , önerdiğin keşif için için gelen midea dan klimayı satın aldım (FG Europe garantisi altında , Midea ExtremEco 12.000Btu)

Vakum yapılacak mı diye sormadım zorunlu yapılması gerek yoksa montaj yapmayız dedi.

Balkonda ki kötü görüntüyü nasıl çözebilirim nasıl ne marka model kanal alabilirim?

Not: Adem bey`e ve Montaj ile Satışı gerçekleştiren Midea Destek Teknik den İsmail Bey`e teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    58.7 KB · Görüntüleme: 47
  • 4.jpg
    4.jpg
    70.9 KB · Görüntüleme: 47
  • 2.jpg
    2.jpg
    80.7 KB · Görüntüleme: 47
  • 3.jpg
    3.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 41
  • 5.jpg
    5.jpg
    107 KB · Görüntüleme: 45
  • 6.jpg
    6.jpg
    27.9 KB · Görüntüleme: 47
  • 7.jpg
    7.jpg
    133.4 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Çözüm

Estetik dizayn için aşağıdaki ürünleri tek tek incelemenizi öneririm ama montaj sürecinde yapılsaydı daha kolay olurdu.

Bu ürün

Bu ürün

Bu ürün

Bu ürün

Dış üniteyi neden balkonun içine taktirmadiniz. Camları açarsınız motor çalışırken
Servis öyle uygun gördü.
Eğer yanlış anlamadıysam belli birmetre bakır boru kullanılması gerekiyormuş. Duvar ve balkon sırt sırtta bi karış var yok.

Belki ben yanlış anladım. Güneşten ve dış etkenlerden korurdu diye düşünmüyor değilim.
Ama ses yaparmıydı , veya servisin dediği gibi teknik olarak mümkün değildi belki?

Şuan çözmem gereken tek mesele kanal bulmak ve çekmek.
Keşke parasıyla satıp yapsalar çok iyi olurdu şimdi kanalı takmak çok zor olacak. vidalamak vs ne kadar uğraştırır kestiremiyorum.

Servis öyle uygun gördü.
Eğer yanlış anlamadıysam belli birmetre bakır boru kullanılması gerekiyormuş. Duvar ve balkon sırt sırtta bi karış var yok.

Belki ben yanlış anladım. Güneşten ve dış etkenlerden korurdu diye düşünmüyor değilim.
Ama ses yaparmıydı , veya servisin dediği gibi teknik olarak mümkün değildi belki?

Şuan çözmem gereken tek mesele kanal bulmak ve çekmek.
Keşke parasıyla satıp yapsalar çok iyi olurdu şimdi kanalı takmak çok zor olacak. vidalamak vs ne kadar uğraştırır kestiremiyorum.
Akülü tabancalar var çivi çakan onlardan bulabilirsen işin kolay olur. Doğal Gaz tesisati çekerken kullanmıştı eleman oradan biliyorum tabi perde beton yoksa

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri