- Bütçe
- 100000
- Marka Model Bilgisi
- Airfel
Merhaba,
Uzun bir süredir forumu anonim olarak takip edip klimalar konusunda bilgi edinmeye çalışıyorum, bilinçli bir topluluk oluşturduğunuz için elinize emeğinize sağlık.
Yaz gelmeden klima alma kararı aldım, bu sebeple adım atmadan önce sizlerin de tavsiyelerini almak istedim. Sakarya’nın Hendek ilçesinde, merkezde yaşamaktayım. Dubleks olan evim için 2 ayrı klima almak istiyorum. Odalar hakkında bilgileri ayrı ayrı yazacağım:
Salon
Ofis
Açıkçası ofis için Airfel 9000 BTU ve salon için Airfel 18000 BTU’luk klimaların uygun olacağını düşündüm. Yine de emin olamıyorum. Genelde bir ürün alıp ömürlük kullanmaya çalıştığım için Mitsubishi ve Daikin’e de yöneliyorum ancak o fiyatlara çıkmamın gerek olup olmadığı konusunda emin değilim. Özetle şu soruları sizlere yönlendirmek istiyorum:
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Uzun bir süredir forumu anonim olarak takip edip klimalar konusunda bilgi edinmeye çalışıyorum, bilinçli bir topluluk oluşturduğunuz için elinize emeğinize sağlık.
Yaz gelmeden klima alma kararı aldım, bu sebeple adım atmadan önce sizlerin de tavsiyelerini almak istedim. Sakarya’nın Hendek ilçesinde, merkezde yaşamaktayım. Dubleks olan evim için 2 ayrı klima almak istiyorum. Odalar hakkında bilgileri ayrı ayrı yazacağım:
Salon
- Salon’un kendine ait bir kapısı bulunmamaktadır. Dış kapı, mutfak kapısı, oturma odasının kapısı hepsi salona bağlıdır. Yani salon kendi bünyesinde koridoru da barındırmaktadır.
- Salonda merdiven bulunmaktadır ancak merdivenin bir kapısı bulunmamaktadır.
- Salon, bünyesinde barındırdığı koridor ile beraber 32 metre karedir.
- Güneş’in doğduğu andan itibaren güneşi doğrudan alıp, öğle ezanı ile beraber güneş almamaktadır. Salonun tavanının yarısı terasa denk gelmektedir. Burası güneş doğduktan bir kaç saat sonra güneş almaya başlayıp ikindiye kadar güneş almaya devam etmektedir.
- Geçen yaza kadar hiç bir zaman klima ihtiyacımız olmamıştı. Geçen yaz klima ihtiyacı oluştu. En fazla 3 ay yarım gün kadar sadece soğutma amacı ile kullanacağımı düşünüyorum.
- Aynı anda genelde 2 kişi odada bulunmaktadır, hafta bir gün 4 kişiye kadar çıkabilmektedir.
-
Ofis
- Evin üst katında bulunmaktadır ve burası binanın çatı katıdır.
- Salonla aynı cephededir, bu sebeple güneşin doğduğu andan başlayıp öğle ezanına kadar güneş almaktadır. Ezandan sonra, ikindiye kadar çatı güneşi almaya devam ediyor. Bu sebeple genelde esintili akşamlarda üst katta pencereler açık olsa bile çatının sıcaklığından genelde serinletmek mümkün olmuyor.
- Ofis’in kendisi 7 metre karedir. Duruma göre hemen yanı başında yer alan yatak odası da serinletilmek istenebilir orası da 10 metre karedir. Ancak öncelik ofistir.
- Ofis’in kapısı gün içerisinde kapalı olacak sadece akşamları 18:00’dan sonra kapı tamamen açık kalacak.
- Dışarıda hava soğuk olsa bile güneş olduğu zamanlar burada rahatlıkla kısa kollu oturulabilir oluyor. Bu sebeple 3 ay boyunca 7 / 24 çalıştırma ihtimalim olabilir. Buna ek olarak 3 ay boyunca da ihtiyaca göre ara ara “aç kapa” yapılarak kullanabilirim. Sadece soğutma amacıyla kullanacağım.
- Burada en az bir bilgisayar aktif olarak çalışmaktadır ve genelde ofiste sadece bir kişi bulunmaktadır.
Açıkçası ofis için Airfel 9000 BTU ve salon için Airfel 18000 BTU’luk klimaların uygun olacağını düşündüm. Yine de emin olamıyorum. Genelde bir ürün alıp ömürlük kullanmaya çalıştığım için Mitsubishi ve Daikin’e de yöneliyorum ancak o fiyatlara çıkmamın gerek olup olmadığı konusunda emin değilim. Özetle şu soruları sizlere yönlendirmek istiyorum:
- Bu koşullar için hangi marka / model klimaları önerirsiniz?
- 9000 ve 1200 BTU’luk klimalar arasında cüzi bir fark var, 12000’lik mi tercih etmeliyim yoksa performansı ufak oda için düşük olacağı için hiç düşünmemeli miyim?
- Alt kattaki salona klima yerleştirdiğimde, dış üniteyi üst kata koymamda bir sakınca var mıdır, ömrünü kısaltır mı? (Yağ kapanı konusuna dikkat edilmesi konusu haricinde bir konu var mıdır?)
- Üst kata koymak istediğim dış ünite ile klima arasında en fazla kaç metre fark olmalıdır. (Benim planlanıma göre 10 - 15 metre kadar mesafe gerekli.)
- Üst katta dış üniteleri ofis’in duvarına monte edeceğim. Ses konusunda yalıtımı iyi olan bir yer ancak iki adet dış ünite çok ses / titreşim üretir mi?
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.