Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima tavsiyesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Newjack

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40000 tl
Marka Model Bilgisi
AİRFEL LTXM50N 18000 Btu
Hayırlı bayramlar

-Oda alanı 39 metrekare

-tavan yüksekliği 275 cm

-pencere alanı 6 metrekare (kuzey cephe)

-kişi sayısı genellikle 2

-İzmir/Gaziemir

İnternetteki çeşitli btu hesaplarını yaptığımda ya sınırda 18000 btu çıkıyor ya da daha üst bir kapasiteye yönlendiriyor

Ancak bütçe konusunda da sıkışık olduğum için ;

AİRFEL LTXM50N 18000 Btu - 36500 tl ve vade farksız 9 taksite

Bu ürünü almayı planlıyorum.

Bu klima uygun mudur bana verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır ?

Şimdiden Teşekkür ederim.

Hayırlı bayramlar

-Oda alanı 39 metrekare

-tavan yüksekliği 275 cm

-pencere alanı 6 metrekare (kuzey cephe)

-kişi sayısı genellikle 2

-İzmir/Gaziemir

İnternetteki çeşitli btu hesaplarını yaptığımda ya sınırda 18000 btu çıkıyor ya da daha üst bir kapasiteye yönlendiriyor

Ancak bütçe konusunda da sıkışık olduğum için ;

AİRFEL LTXM50N 18000 Btu - 36500 tl ve vade farksız 9 taksite

Bu ürünü almayı planlıyorum.

Bu klima uygun mudur bana verebileceğiniz tavsiyeler var mıdır ?

Şimdiden Teşekkür ederim.
Sayın @İRFAN , Sayın @ByCilo , Sayın @gölge46 beyfendiler konu hakkında benimle değerli görüşlerinizi paylaşabilir misiniz?

İzmir sıcağını da göz önüne alırsak.12 lik kapasite düşük kalabilir. Kuzey cephe olması bir artı ancak. Limit dahilinde 18 lik daha mantıklı bence. Evin krokisi de olsa daha iyi yorum yapılabilirdi. Airfel olabilir.

İzmir sıcağını da göz önüne alırsak.12 lik kapasite düşük kalabilir. Kuzey cephe olması bir artı ancak. Limit dahilinde 18 lik daha mantıklı bence. Evin krokisi de olsa daha iyi yorum yapılabilirdi. Airfel olabilir.
İrfan Bey aslında 18000 btu bazı hesaplarda az kalıyor ve ihtiyaç 19000btu / 19500btu falan çıkıyor. Bazı hesaplarda ise ihtiyac 18000 btu yeterli çıkıyor.

Airfel LTXM50N A++ 18000 BTU​

Modeli hem kapasite olarak hem de kalite olarak işimi görür mü diye merak ediyorum.
ayrıca Kompresör kalorisi diye bir kavram varmış bu cihazın Kompresör özelliklerini ve kalorisini nereden öğrenebilirim .

Ekli dosyalar

• 40a1adfb-679c-48a8-9bdc-dad687a79cae.webp
    40a1adfb-679c-48a8-9bdc-dad687a79cae.webp
    44.9 KB · Görüntüleme: 14
İrfan Bey aslında 18000 btu bazı hesaplarda az kalıyor ve ihtiyaç 19000btu / 19500btu falan çıkıyor. Bazı hesaplarda ise ihtiyac 18000 btu yeterli çıkıyor.

Modeli hem kapasite olarak hem de kalite olarak işimi görür mü diye merak ediyorum.
ayrıca Kompresör kalorisi diye bir kavram varmış bu cihazın Kompresör özelliklerini ve kalorisini nereden öğrenebilirim .
Teknik dökümanda yazar ancak o dökümanı her üretici tüketici ile paylaşmaz. Ayrıca proje üzerinde gösterilen klima konuma bence yanlış. Çalışır mı çalışır ama mantıklı olan İZMİR yazısının altındaki koltuğun arkasında bulunan duvarın ortası. Klimalar düşünüldüğü kadar sağa ve sola havayı yönlendiremiyor. Mutfak aktif kullanılıyorsa bir kademe üst kapasite mantıklı olur. Ocak ciddi ısı yükü olusturur bunun üzerine ısı ile klimanın iklimlendirdiği havayı aspiratör da çekecek dolayısı ile klimaya daha fazla iş düşecek. Hangi klima tercih ederseniz edin. Klimanın minimum kapasitesini de dikkate alın ve 3000BTU (NORMALDE FORUMDAKİ DOSTLARIN TESTLERİNİ BAZ ALIRSAK MİNİMUM BTU 1000 BTU NUNDA ALTINDA OLMALI) değerinin altına inebildiğini kontrol edin.

Kampanya devam ediyorsa 18000 BTU Kaira bütçeniz için en mantıklı tercih olur.

Teknik dökümanda yazar ancak o dökümanı her üretici tüketici ile paylaşmaz. Ayrıca proje üzerinde gösterilen klima konuma bence yanlış. Çalışır mı çalışır ama mantıklı olan İZMİR yazısının altındaki koltuğun arkasında bulunan duvarın ortası. Klimalar düşünüldüğü kadar sağa ve sola havayı yönlendiremiyor. Mutfak aktif kullanılıyorsa bir kademe üst kapasite mantıklı olur. Ocak ciddi ısı yükü olusturur bunun üzerine ısı ile klimanın iklimlendirdiği havayı aspiratör da çekecek dolayısı ile klimaya daha fazla iş düşecek. Hangi klima tercih ederseniz edin. Klimanın minimum kapasitesini de dikkate alın ve 3000BTU (NORMALDE FORUMDAKİ DOSTLARIN TESTLERİNİ BAZ ALIRSAK MİNİMUM BTU 1000 BTU NUNDA ALTINDA OLMALI) değerinin altına inebildiğini kontrol edin.
Selam İrfan konun dediğin gibi biraz sorunlu, ev kuzeye bakıyor, Gree Midea Kaira gibi markalar 39 M2 için mutfakta olsa 18000 BTU olarak fazlasıyla yeterli gelir.

İrfan Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum
Klimanın konumunda değişikliğe gideceğiz .
Peki Bahsettiğim Airfel cihaz, kalite servis performans vs gibi konularda nasıl cihaz hakkında bilginiz var mı ? Bu cihaza alternatif neler önerilebilir ?

Kampanya devam ediyorsa 18000 BTU Kaira bütçeniz için en mantıklı tercih olur.
Sayın @ByCilo tavsiyeniz için teşekkür ederim. Klima hakkında yeni yeni bir şeyler öğrenmeye başladım, bu araştırmalar sırasında şöyle bir şey okumuştum “Kaira ve Airfel neredeyse birebir aynı cihaz aralarındaki tek fark wifi “
bu tanımla doğru mu tabi ki bilmiyorum.
Kaira Airfelden küçük de olsa daha pahalı Sizin Özellikle Airfel yerine Kaira tavsiye etmenizin temel nedeni nedir ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri