Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Klima

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Leonrick
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Leonrick

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba abilerim , direkt konuya gireceğim airfel LTXM35N ürün kodlu klima aldım ama beklediğim kadar iyi çıkmadı ya cihazda sorun var yada ben kullanmayı bilmiyorum sorunum şu öncelikle Gaziantep de yaşıyorum 25 metrekare bir oda sıcak modunda 24 25 derecelerde ev ısınmıyor ben sıcaklık hissetmiyorum ve dış ünite geç devreye giriyor yâda erken kapanıyor soğuk modu ise şuan petekler açık 22 23 24 derecelerde evi soğutmuyor muhtemelen ev bu derecelerde olduğu için soğutmuyor ama ben bir sorun olduğunu düşünüyorum yada ben çok takıntı ediyorum birde çatır çutur sesler geliyor ben anlamadım bu cihazda sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım onu da bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_1207.webp
    IMG_1207.webp
    37.3 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_1208.webp
    IMG_1208.webp
    318.1 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_1210.webp
    IMG_1210.webp
    200 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_1211.webp
    IMG_1211.webp
    68.7 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_1209.webp
    IMG_1209.webp
    362.9 KB · Görüntüleme: 48
dış sıcaklık ne durumda? Klima dış sıcaklıktan direkt olarak etkilenir siz içerde petekleri açmanız klimayı soğuk modda kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor malesef. Örnek veriyorum dışarı 10 derece ise içeriyi soğutamazsınız parametreler izin vermez. Dış sıcaklık örneğin 30 civarıysa soğutma kullanabilirsiniz. Isıtma içinde aynı şey geçerli dışarısı 30 dereceyse içeriyi ısıtamazsınız verimli bir şekilde.

Harici termometreniz var mı ortam kaç derece? Soğutma testiniz bu mevsimde işe yaramaz. Isıtmada 25 derece ayarlı yüksek fan seviyesinden başlayarak orta fan ve otomatik fanı da sırayla deneyin. Düşük veya otomatik fan ısıtmada her ortamda iyi çalışmaz eğer klimanın konumu mükemmel değilse veya klimaya da bağlı. 25 derece+ yüksek veya orta fanda harici termometre ile kontrol ettiğinizde 24-25 dereceye ulaşıyorsa sorun yoktur.

Onun dışında dış ünite de kapalı alanda olmasının da etkisi olabilir klima dış sıcaklığı doğru algılamazsa gazlamaya ihtiyaç duymayabilir veya erken kapatıp geç açabilir. Üstünde sensörler var çünkü. Boru fazlalığı da arkasında yine olumsuz bir etken. Ayrıca dış ünite sensörü yerinde değil, boru fazla gelip oraya değdiği için servis çıkarmış galiba. Hem boruların dış ünitenin arkasını doldurması, hem kapalı alanda olması o sensörün ve klimanın çalışmasını etkiler, küçük detaylar birleşince bazı verimsizliklere sebep olabilir. Ama bu şekilde montaj olmayıp iç ünitenin yanlış monte edilmesi veya yanlış ayarlarda kullanılması sebebiyle de bunu yaşayan çok kişi var. O yüzden deneyip değerlendirmeden net birşey söylemek zor. Yukarda yazdığım ayarları deneyin olmazsa derecenizi 26-27 diye sırayla artırmayı deneyin. Muhtemelen bu şekilde çözülür sorununuz. Çözülmezse bu ikinci paragraftaki montaj durumlarına bakılır.

Merhaba, öncelikle klimanız hayırlı olsun. Konuya girmeden önce montajla ilgili birkaç şeye değinmek istiyorum: Klima iç ünite montajı temiz ve özenli olmuş fakat dış ünite için aynı şeyleri söyleyebilmek mümkün değil. Dış ünitenin arkasında hava alacak boşluk kalmamış resmen. Takılan ayakların kısalığından kaynaklı sanırım. Ek olarak o elektrik tesisatı neden açıkta? Sigortaya gelene kadar her şey normal, devamı neden salkım saçak?

Klimanızın ısıtmama durumuna gelince; dış ortam sıcaklığı, oda sıcaklığı ve klima üfleme sıcaklığı nedir? Klimanızın geç devreye girme sebebi ön ısıtma kaynaklı olabilir. Ek olarak, dış ortam sıcaklığı 16 derece altındaysa soğutma modu da devreye girmeyecektir. Bu durum cihazın kullanma kılavuzunda da açıkça belirtilmiş.

airfel35.webp

Merhaba abilerim , direkt konuya gireceğim airfel LTXM35N ürün kodlu klima aldım ama beklediğim kadar iyi çıkmadı ya cihazda sorun
Merhaba, öncelikle klimanız hayırlı olsun. Konuya girmeden önce montajla ilgili birkaç şeye değinmek istiyorum: Klima iç ünite montajı temiz ve özenli olmuş fakat dış ünite için aynı şeyleri söyleyebilmek mümkün değil. Dış ünitenin arkasında hava alacak boşluk kalmamış resmen. Takılan ayakların kısalığından kaynaklı sanırım. Ek olarak o elektrik tesisatı neden açıkta? Sigortaya gelene kadar her şey normal, devamı neden salkım saçak?

Klimanızın ısıtmama durumuna gelince; dış ortam sıcaklığı, oda sıcaklığı ve klima üfleme sıcaklığı nedir? Klimanızın geç devreye girme sebebi ön ısıtma kaynaklı olabilir. Ek olarak, dış ortam sıcaklığı 16 derece altındaysa soğutma modu da devreye girmeyecektir. Bu durum cihazın kullanma kılavuzunda da açıkça belirtilmiş.

Ekli dosyayı görüntüle 25225
katologda ortam sıcaklığı derken içerideki dışarıdanmı bahşedilmiş?

Merhaba abilerim , direkt konuya gireceğim airfel LTXM35N ürün kodlu klima aldım ama beklediğim kadar iyi çıkmadı ya cihazda sorun var yada ben kullanmayı bilmiyorum sorunum şu öncelikle Gaziantep de yaşıyorum 25 metrekare bir oda sıcak modunda 24 25 derecelerde ev ısınmıyor ben sıcaklık hissetmiyorum ve dış ünite geç devreye giriyor yâda erken kapanıyor soğuk modu ise şuan petekler açık 22 23 24 derecelerde evi soğutmuyor muhtemelen ev bu derecelerde olduğu için soğutmuyor ama ben bir sorun olduğunu düşünüyorum yada ben çok takıntı ediyorum birde çatır çutur sesler geliyor ben anlamadım bu cihazda sorun olup olmadığını nasıl anlayacağım onu da bilmiyorum

Oda kaç m2 klima kaç btu?

O zaman sogutma o yüzden devreye girmiyor hava 10 derece birde dış ünite sensörü yok demişler ısıtma konusunda dış ünitenin erken kapanması o yüzden mi kaynaklanıyor acaba

Harici termometreniz var mı ortam kaç derece? Soğutma testiniz bu mevsimde işe yaramaz. Isıtmada 25 derece ayarlı yüksek fan seviyesinden başlayarak orta fan ve otomatik fanı da sırayla deneyin. Düşük veya otomatik fan ısıtmada her ortamda iyi çalışmaz eğer klimanın konumu mükemmel değilse veya klimaya da bağlı. 25 derece+ yüksek veya orta fanda harici termometre ile kontrol ettiğinizde 24-25 dereceye ulaşıyorsa sorun yoktur.

Onun dışında dış ünite de kapalı alanda olmasının da etkisi olabilir klima dış sıcaklığı doğru algılamazsa gazlamaya ihtiyaç duymayabilir veya erken kapatıp geç açabilir. Üstünde sensörler var çünkü. Boru fazlalığı da arkasında yine olumsuz bir etken. Ayrıca dış ünite sensörü yerinde değil, boru fazla gelip oraya değdiği için servis çıkarmış galiba. Hem boruların dış ünitenin arkasını doldurması, hem kapalı alanda olması o sensörün ve klimanın çalışmasını etkiler, küçük detaylar birleşince bazı verimsizliklere sebep olabilir. Ama bu şekilde montaj olmayıp iç ünitenin yanlış monte edilmesi veya yanlış ayarlarda kullanılması sebebiyle de bunu yaşayan çok kişi var. O yüzden deneyip değerlendirmeden net birşey söylemek zor. Yukarda yazdığım ayarları deneyin olmazsa derecenizi 26-27 diye sırayla artırmayı deneyin. Muhtemelen bu şekilde çözülür sorununuz. Çözülmezse bu ikinci paragraftaki montaj durumlarına bakılır.
Montaj konusunda dış ünitenin konumu aslında çok da kötü değil ama neden fazla kabloları arkaya sarmalayıp birde sensörü çıkartıyorlar ve neden bizi bu konuda bilgilendirmiyorlar veya bu durum bir kullanıcıyı doğrudan etkiler mi

Ekli dosyayı görüntüle 25225Manuel modda soğuk moda aldığım zaman 20 derecede bile evi soğutmuyor benim tahminin dış ünite hava soğuk olduğu için gaz dengesini ayarlayamıyor termometre alıp bir ay içinde test edeceğim havalar ısınacak zaten, sıcak mod çalışıyor ama pek memnun değilim açıkçası servis ağıda muhtemelen hiç bir sorun yok diyecektir

Montaj konusunda dış ünitenin konumu aslında çok da kötü değil ama neden fazla kabloları arkaya sarmalayıp birde sensörü çıkartıyorlar ve neden bizi bu konuda bilgilendirmiyorlar veya bu durum bir kullanıcıyı doğrudan etkiler mi
1744563144918.webp
Sensör burda galiba ama çalışıyormu bilmiyorum ama montajınız kötü yapmışlar vibrasyon takozları ve pipo yok klima duvara çok yakın emiş iyi yapamıyor macun sıkılmamış dış tarafdan. Yazmamışsınız ondan soruyorum vakum yapıldımı?

Genelde fazla boruyu kesmeye uğraşmazlar, ki böylesi daha hayırlı olur çünkü boruyu kesip havşa açması gerekecek, yapamasa gaz kaçağı riski olur. Sensörü de borudan dolayı o şekilde daha iyi algılar diye koymuşlar mecburen. Genelde ısrar etmeden vakum yapmayan servisler, böyle küçük birşey hakkında da bilgilendirmez zaten. Pek sıkıntı olmaz muhtemelen. Sadece boruyu daha düzgün sarıp duvara doğru iyice yanaştırsaydı iyiydi.

Ekli dosyayı görüntüle 25227
Sensör burda galiba ama çalışıyormu bilmiyorum ama montajınız kötü yapmışlar vibrasyon takozları ve pipo yok klima duvara çok yakın emiş iyi yapamıyor macun sıkılmamış dış tarafdan. Yazmamışsınız ondan soruyorum vakum yapıldımı?
Ben evde yoktum ama kardeşim video atmış bana vakum yapmışlar 4-5 dakika ama vakum cihazı eski duruyordu muhtemelen sırf yaptık demek için yapılmış benim sorunum muhtemelen yaz ayında belli olacak birde termometre alıp sıcaklık ayarlarında test etmem gerek bilmiyorum çok araştırdım aldım ama istersen dünyanın en iyi cihazını al işin Ehl-i servis olmadığı sürece hep sıkıntı yaşarsın zaten annem demişti oldu bitti ye getirdiler acele ettiler diye insan bi kurar 15-20 dakika cihazı test eder

takıntı yapmaya gerek yok bence. sıcak moda alıp çalıştırın cihazı 24-25 yüksek fanda. problem yaşayacağınızı sanmıyorum. boşa ürünü kötülemeye gerek yok. vakum cihazı eski olabilir büyükse 4-5dakika yeterli zaten.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri