Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klimada seer değeri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tonga

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000-50000
Marka Model Bilgisi
Tcl Samsung arçelik
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Mersinde yaşıyorum odam ortalama 30 40 M2 kare bir amerikan mutfaklı oda için klima bakıyordum. 40 50 bin TL arası bir bütçem var. 18 24 bt olarak düşünüyordum ancak seer değerileri kafamı biraz karıştırdı genelde 5 ila 7 civarlarında bir değere sahipler ancak bazı küçük ama verimli olan tcl c-fresh 12 bt klimanın seer değeri 8.5 veya arçelik prosmart 67012 12 bt seer değeri ise 9.1 ile karşılaşınca kararsız kaldım bu klimalar odayı istedigim gibi soğutabilirler mi? Yoksa en az 18 bt bir klima almam mı gerekli. 18 bt te Samsung ar35 silver düşünüyorum fikirlerinizi öğrenmek isterim. Ayrıca başka ürün tavsiyeleriniz de beklerim.

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Mersinde yaşıyorum odam ortalama 30 40 M2 kare bir amerikan mutfaklı oda için klima bakıyordum. 40 50 bin TL arası bir bütçem var. 18 24 bt olarak düşünüyordum ancak seer değerileri kafamı biraz karıştırdı genelde 5 ila 7 civarlarında bir değere sahipler ancak bazı küçük ama verimli olan tcl c-fresh 12 bt klimanın seer değeri 8.5 veya arçelik prosmart 67012 12 bt seer değeri ise 9.1 ile karşılaşınca kararsız kaldım bu klimalar odayı istedigim gibi soğutabilirler mi? Yoksa en az 18 bt bir klima almam mı gerekli. 18 bt te Samsung ar35 silver düşünüyorum fikirlerinizi öğrenmek isterim. Ayrıca başka ürün tavsiyeleriniz de beklerim.
Merhabalar, koşullarınızı detaylı yazarsanız doğru cihazı bulma konusunda yardımcı olabiliriz. Net oda metrekaresi, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, tavan yüksekliği, cepheler, kat bilgisi (zemin - ara - çatı), duvarların yalıtım durumu gibi detaylar.

Merhaba. Mesela bir Eurovent sertifikası dahi olmayan Arçelik, neye göre ve kimin doğruladığı bir SEER değeri girmiştir o klimaya merak etmedim değil.

Bu aynı markalar Enerji etiketlerinde de A ve + ları bol keseden kullanan firmalar neticede.
Nasıl oluyor da bunların seer 9.1 dediği klimalar ithal seer 7 olan klimalardan dah afazla enerji tüketiyor kısmını da ayrıca ele alıp irdelemek gerekir.

Hiçbir markanın ama yerli ithal fark etmeksizin hiçbir markanın katalog verilerine göre ürün değerlendirmesi yapmamanızı tavsiye ederim.

Merhabalar, koşullarınızı detaylı yazarsanız doğru cihazı bulma konusunda yardımcı olabiliriz. Net oda metrekaresi, pencere ölçüleri ve tek - çift cam durumu, tavan yüksekliği, cepheler, kat bilgisi (zemin - ara - çatı), duvarların yalıtım durumu gibi detaylar.
Oda 35 M2 civarı mutfakla birleşik öğleden sonra güneş alıyor. Fransız balkon penceresi var çift cam 2 metreboy 3 metre genişlik var. Tavan boyu standart. 3. Kat (ara kat) duvarlar da yalıtım yok diye biliyorum. Tek cephe.

Merhaba. Mesela bir Eurovent sertifikası dahi olmayan Arçelik, neye göre ve kimin doğruladığı bir SEER değeri girmiştir o klimaya merak etmedim değil.

Bu aynı markalar Enerji etiketlerinde de A ve + ları bol keseden kullanan firmalar neticede.
Nasıl oluyor da bunların seer 9.1 dediği klimalar ithal seer 7 olan klimalardan dah afazla enerji tüketiyor kısmını da ayrıca ele alıp irdelemek gerekir.

Hiçbir markanın ama yerli ithal fark etmeksizin hiçbir markanın katalog verilerine göre ürün değerlendirmesi yapmamanızı tavsiye ederim.
Adem bey bütceme uygun önerileriz var mı? Ayrıca sizide severek izliyip takip ediyorum.

Prosmart eski versiyonu Lg titan ile birebir aynı ve çok iyidi yeni versiyon ne kadar değişiklik var bilmiyoruz klima formunda konu vardı.

Oda 35 M2 civarı mutfakla birleşik öğleden sonra güneş alıyor. Fransız balkon penceresi var çift cam 2 metreboy 3 metre genişlik var. Tavan boyu standart. 3. Kat (ara kat) duvarlar da yalıtım yok diye biliyorum. Tek cephe.
18.000 BTU sınıfında bir cihazın yeterli olabileceğini düşünüyorum. Bütçeniz dahilinde Bosch 3000i modelini bulabilmeniz mümkün. Yakın zamanda indirim vardı ama şu anda yok. Güncel fiyatı 47 bin TL.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri