Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima KLİMANIZ Soğutma modunda """""EN AZ"""" Kaç Watt 'a kadar düşebiliyor?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ali_bey

Meraklı
Meraklı
Şu An MİDEA 9000 kullanıyorum ve MİNİMUM "85 WATT" a kadar düşebiliyor. Tapo P115 ile Ölçtüm.

Bir de 12000 BAYMAK var, Minimum "500 WATT" a kadar düşebiliyor. Haliyle 10d dakikada bir termostat yapıyor ve komple kapanıyor, sonra tekrar baştan çalışıyor, nem-koku , fazla tüketim ve konforsuzluk var.

Baymak'ı satıp yerine MİDEA almayı düşünüyorum ama 39.800TL olmuş 12000BTU klima. Fiyatları biraz uçuk geliyor artık. Pazaryerlerinde garantisizleri var 29,000TL ye. Garantili kurulum için 10.000TL istiyorlar. Bayi ile aynı fiyata geliyor zaten.

SİZLERE SORUM ŞU;

Soğutmada 100-120W lara kadar düşebilen, kullandığınız klima varsa Marka ve modelini yazabilir misiniz lütfen.
9000BTU ya da 12000BTU farketmez.

Ekli dosyalar

• Midea 9000.webp
    Midea 9000.webp
    4.9 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Hatırladığım kadarı ile sizin odanız küçük bir odaydı,size şöyle bir cevap verebilirim takdir size ait tabiki, 9.000 Btu Fujitsu Prime alabilirsiniz yaz kış ortamını yakaladığında 90 watt lara kadar kısabilen modülasyona sahip klimadır ve genel olarak dur kalk yapmamaktadır. Midea fiyat bandına yakın olduğunu düşünüyorum ve stabilitesi gördüğüm kadarı ile mideadan daha iyidir.
Yaz içinde şöyle bir grafik atabilirim, özellikle yazayım yatak odası olduğu için akşamdan sabaha olan bir grafiktir onuda belirteyim.
WhatsApp Image 2024-07-14 at 08.38.09 (1).webp

f231d03a659660e667566e7074026215d159a068_2_1035x477.webp

Son düzenleme:
Hatırladığım kadarı ile sizin odanız küçük bir odaydı,size şöyle bir cevap verebilirim takdir size ait tabiki, 9.000 Btu Fujitsu Prime alabilirsiniz yaz kış ortamını yakaladığında 90 watt lara kadar kısabilen modülasyona sahip klimadır ve genel olarak dur kalk yapmamaktadır. Midea fiyat bandına yakın olduğunu düşünüyorum ve stabilitesi gördüğüm kadarı ile mideadan daha iyidir.
Yaz içinde şöyle bir grafik atabilirim, özellikle yazayım yatak odası olduğu için akşamdan sabaha olan bir grafiktir onuda belirteyim.
Ekli dosyayı görüntüle 28642

Ekli dosyayı görüntüle 28643
fan hızıyla orantılı çalıştığını söylüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam bu cihazın. düşük fandayken ortamı soğutamadığını watt ı yükseltmediğini belirttiğinizi hatırlıyorum. yanlışsam düzeltin.

Hafızanıza hayran kaldım gerçekten. Bir buçuk yıl oldu neredeyse, Baymak 500W derdimi buraya yazalı. Maşallah hafızanıza.

Alıcı buldum Baymak klimaya. Sıfırı 29.000TL Ben 6000 düşüğe, 23 'e vereceğim, bir de 3,500TL montaj parasını ben vereceğim, yeni takılacak yere. Garantisi bozulmasın diye.

Şu an 32m2 odada takılı , orada bile sık sık termostat yapıyor, gece uyumak mümkün değil, Bir donduruyor, bir terletiyor.

Midea 9.000 lik Garantisiz 29,000TL, Garantili 36,000TL
Midea 12.000 lik Garantisiz 32,000TL, Garantili 39,000TL

Midea artık İpin ucunu kaçırdı fiyatta. 1,5 yıldır midea kullanıyorum, İç ve Dış Baymak'a göre Baya Sesli, İç ünite Gece Gündüz Çatır - Çutur sürekli ses. Kompresör, devir düşümlerinde vibrasyon yapıyor, gece sesi duyuluyor. Şahsi Fikrim Hiç te Kaliteli bir ürün değilmiş gibi.

Şimdi Baktım, Fujitsu Prime 9.000 Btu/h A++ Inverter Klima R32 ASYG09KPCE 29,000TL Çok da iyi fiyatı.
12000 lik 33,000TL

Kompresörü 95W a kadar kısabiliyorsa gayet iyi bence. Midea ile 5-6 bin TL fark var.

Bir ara Fujitsu larda Algoritma problemi var deniliyordu, bir bilginiz var mı acaba?

fan hızıyla orantılı çalıştığını söylüyordunuz yanlış hatırlamıyorsam bu cihazın. düşük fandayken ortamı soğutamadığını watt ı yükseltmediğini belirttiğinizi hatırlıyorum. yanlışsam düzeltin.
Evet otomatik fanda kullanmak gerekiyor.

Hafızanıza hayran kaldım gerçekten. Bir buçuk yıl oldu neredeyse, Baymak 500W derdimi buraya yazalı. Maşallah hafızanıza.

Alıcı buldum Baymak klimaya. Sıfırı 29.000TL Ben 6000 düşüğe, 23 'e vereceğim, bir de 3,500TL montaj parasını ben vereceğim, yeni takılacak yere. Garantisi bozulmasın diye.

Şu an 32m2 odada takılı , orada bile sık sık termostat yapıyor, gece uyumak mümkün değil, Bir donduruyor, bir terletiyor.

Midea 9.000 lik Garantisiz 29,000TL, Garantili 36,000TL
Midea 12.000 lik Garantisiz 32,000TL, Garantili 39,000TL

Midea artık İpin ucunu kaçırdı fiyatta. 1,5 yıldır midea kullanıyorum, İç ve Dış Baymak'a göre Baya Sesli, İç ünite Gece Gündüz Çatır - Çutur sürekli ses. Kompresör, devir düşümlerinde vibrasyon yapıyor, gece sesi duyuluyor. Şahsi Fikrim Hiç te Kaliteli bir ürün değilmiş gibi.

Şimdi Baktım, Fujitsu Prime 9.000 Btu/h A++ Inverter Klima R32 ASYG09KPCE 29,000TL Çok da iyi fiyatı.
12000 lik 33,000TL

Kompresörü 95W a kadar kısabiliyorsa gayet iyi bence. Midea ile 5-6 bin TL fark var.

Bir ara Fujitsu larda Algoritma problemi var deniliyordu, bir bilginiz var mı acaba?
Sorunu bizzat ben yaşamıştım, soğuk kullanımda otomatik fanda kullanmak gerekiyor aksi takdirde her fan hızının kendiaine göre bir değeri var o değerlerin üzerine kesinlikle çıkmıyor. Ama oto fanda kullanırım derseniz hiç bir sorunla karşılaşmazsınız. Üst segmentlerini alabilme durumunuz varsa daha verimli bir soğutma ve daha düşük fatura ile karşılaşmak daha mümkün olur yalnız. Sonuçta Prime modeli en düşük modelidir.

Shira Plus Bulabilirsen Bütçene Göre Onuda Tavsiye Ederim. Isıtma testinde düşük rakamları attımda soğutmada hatırladığım kadarı ile geceleri 50 60 watt aralığına kadar iniyordu diye aklımda kalmış.

Emura III 9.000 BTU 'da Shira Plus Modeline Yakın Değerlerde Çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Son düzenleme:
Bu havalarda kıstas değildir tabiki fakat soğutmada imkanını bulduğunda 32 Watta kadar inebiliyormuş deneyimledik diyelim. Kimse demesinki boş dönüyor fandır o değer, yok abicim baya baya dış fanda dönüyordu iç ünitede suğuk üflüyordu.

Shira Plus Bulabilirsen Bütçene Göre Onuda Tavsiye Ederim. Isıtma testinde düşük rakamları attımda soğutmada hatırladığım kadarı ile geceleri 50 60 watt aralığına kadar iniyordu diye aklımda kalmış.

Emura III 9.000 BTU 'da Shira Plus Modeline Yakın Değerlerde Çalışıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Değerler çok iyi. Daikin'in bu konudaki başarısı tartışılmaz ama şu servis kalitelerini biraz daha arttırmaları ve satış sonrası hizmet kısmında biraz daha müşteri odaklı yaklaşım sergilemeleri gerekiyor.

Bu havalarda kıstas değildir tabiki fakat soğutmada imkanını bulduğunda 32 Watta kadar inebiliyormuş deneyimledik diyelim. Kimse demesinki boş dönüyor fandır o değer, yok abicim baya baya dış fanda dönüyordu iç ünitede suğuk üflüyordu.

32Watt çok çok iyi gerçekten. Artık bundan daha da uç değer yoktur galiba klimalarda.

Tevsiye ettiğiniz Shira Plus'a baktım , sadece 1 yerde geçen seneden elinde 40 tane stok kalmış birini buldum , 60,000TL dedi. O da sezon daha başlamadığı için maddi sıkışıklıktan o fiyata indi. Ortalaması 68.000TL den başlıyor, 60K baya iyi fiyat aslında ama Bütçeyi aşan fiyatlar bunlar benim için malesef.

Fujitsu prime da da Algoritma fan hızı durumu olunca, İstemeye istemeye, Lanet ede ede, Midea alacağım gibi duruyor malesef...

Kaira Plus 9000 btu 25-30 watt bu da fan modunda çalışıyormuş gibi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri