Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kombi termostatı tavsiyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ripple
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ripple

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
3000
Marka Model Bilgisi
Cosa
Herkese selamlar :)

Evimde demirdöküm marka nitromix model kombi bulunuyor. Herhangi bir termostatı yok. Bu sene bu evdeki ilk kışım olacağından doğalgaz masrafı ne kadar olur bilmiyorum ama hem gereksiz fatura ödemek istemediğimden, hem de oda sıcaklığına biraz müdahale edebilmek istediğimden kablosuz termostat ihtiyacı oluştu. İnternetteki yorumlara bakarak cosa markasının akıllı oda termostatı ürününü inceledim güzel gibi görünüyor ama almadan önce bilenlere de sorayım dedim. İnternetteki yorumlar her zaman gerçeği yansıtmayabiliyor çünkü :) Siz ne dersiniz aşağıdaki ürünü alayım mı?

Kombim ECA Scott daha önce kendi markası olan eca poly100w kullanıyordum on of bir termostat ama benim evimde şöyle bir sıkıntı oldu diyelim termostatı 23 dereceye ayarladınız termostat 22.5 kombiyi yakar 23.5 kapatır ama sürü olarak oda 22.5 düşmeden soğuk havalarda ister istemez bir üşüme geliyor sizde gidip termostatı 23 yada daha yüksek ayara ayarlayıp kombiyi çalışmasını sağlıyorsunuz bu yaz dedim bu termostatı değiştireyim netten biraz araştırma yaptım honeywell t3r diye bir termostat aldım termostatın çalışma mantığı içinde TPI algoritması var sizin kullanım amacınızı öğreniyor ve ona göre kombine yak veriyor yani odanın nekadar sürede soğuyup isınacağını hesaplayıp derece düşmeden kombiyi yakıyor veya tam tersi derece yükselmeden kombiyi kapatıyor bakalım şimdi bu kışı nasıl geçiricez yeni olduğu için deneyimimi aktaramıyorum sadece okuduğum bilgileri aktardım araştırıp bakabilirsiniz

Kombim ECA Scott daha önce kendi markası olan eca poly100w kullanıyordum on of bir termostat ama benim evimde şöyle bir sıkıntı oldu diyelim termostatı 23 dereceye ayarladınız termostat 22.5 kombiyi yakar 23.5 kapatır ama sürü olarak oda 22.5 düşmeden soğuk havalarda ister istemez bir üşüme geliyor sizde gidip termostatı 23 yada daha yüksek ayara ayarlayıp kombiyi çalışmasını sağlıyorsunuz bu yaz dedim bu termostatı değiştireyim netten biraz araştırma yaptım honeywell t3r diye bir termostat aldım termostatın çalışma mantığı içinde TPI algoritması var sizin kullanım amacınızı öğreniyor ve ona göre kombine yak veriyor yani odanın nekadar sürede soğuyup isınacağını hesaplayıp derece düşmeden kombiyi yakıyor veya tam tersi derece yükselmeden kombiyi kapatıyor bakalım şimdi bu kışı nasıl geçiricez yeni olduğu için deneyimimi aktaramıyorum sadece okuduğum bilgileri aktardım araştırıp bakabilirsiniz
Termostatı koyduğun yer önemli. Mesela tv yanında bile yarım derece fark ediyor o yüzden üşüme gelebilir bende de oluyor tv yanındayken

Dış ortam sıcaklığına göre ayarı ben kullanmıyorum. Ama şu kadar söyleyim bu termostat tam sizin söylediğinizi yapıyor. Ayarladığınız sıcaklık ile ortam sıcaklığı arasindaki farka göre çalışan modülasyonu bir termostat. Ben genelde daha verimli çalışması için 45 C ye termostatiysa gece gündüz 22C ayarlıyorum. Eğer ortam sıcaklığı çok düşükse ilk çalışmada kendisi kalorifer sıcaklığını 80C kere kadar çıkarıyor. Ben bu durumu istemediğimden termostat sıcaklığını düşünüyorum. Ama istenilen sıcaklığa yaklaştıkça su sıcaklığını düşürüp (ayarlı olan 45 C nin altına da düşerek)alev modülasyonu yaparak mümkün olduğu kadar durmadan çalışıyor. Yoğuşmalı kombiler de düşük sıcaklıkta çalışmak hem verimlilik hemde yalıtım kaynaklı ısı kayıpları açısından daha avantajlı oluyor. Ben İzmir'de olduğumdan 45C yeterli geliyor bu durum daha soğuk yerlerde oturanlar için geçerli olmayabilir.
Termostatın marka modeli nedir merak ettim.

23 yerine sürekli 23.5 veya 24 te kullanmayı denediniz mi hiç? Denediyseniz daha kısa sürede devreye girip çalışması işe yaramamış mıydı?

23 yerine sürekli 23.5 veya 24 te kullanmayı denediniz mi hiç? Denediyseniz daha kısa sürede devreye girip çalışması işe yaramamış mıydı?
Bazı termostatlarda buna benim kullandığım eski termostat da dahil hassasiyet 0.5 derece yani ayarlanan oda sıcaklığının 0.5 derece altına düştüğü zaman çalışır 0.5 derece üstüne çıktığı zaman kapatır kombiyi o yüzden arada 1 derece fark var baktığınız zaman çok küçük bir fark ama pratikte benim ev için iyi olmadı bende o yüzden değiştirdim cosa markalar var onların hassasiyeti 0.1 hatta hassasiyetini uygulamasından ayarlayabiliryorsun benimki biraz merak termostat araştırmaya başlayınca çalışma mantığını çok merak edip aldım bakalım kış nasıl geçecek

Odalar arasında sıcaklık farkı olursa hava akımı nedeniyle konfor düşer üşüme etkisi olur. Bunu önlemek için termostatik vana yada ismini unuttum tüm kalorifer vanalarını kapatıp kombiye yakını bir tür uzaklaştıkça 2-3 tur gibi açıyorsunuz. Tabii ısı kaynaklarını (Ocak,TV gibi)göz önünde tutarak.

Odalar arasında sıcaklık farkı olursa hava akımı nedeniyle konfor düşer üşüme etkisi olur. Bunu önlemek için termostatik vana yada ismini unuttum tüm kalorifer vanalarını kapatıp kombiye yakını bir tür uzaklaştıkça 2-3 tur gibi açıyorsunuz. Tabii ısı kaynaklarını (Ocak,TV gibi)göz önünde tutarak.
Aynen o şekilde ayarlı benim aslında şöyle birşey var apartmanda 12 daire var ve 7 yıldır en düşük faturayı ben öderim geçen kış herkes 1500-2000 öderken ben 750-1000 arası fatura ödedim dediğim gibi benimki merak herşeyi biraz araştırıp elimden geldiğince denerim

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri