Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kombi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

cihanacar

Meraklı
Yeni Üye
Bütçe
24
Marka Model Bilgisi
Bilinmiyor
Merhaba 24kw lik yoğuşmalı kombi almak istiyoruz.
Tavsiye edeceğiniz ürünler var mı 18-24bin tl arası

Baymak Duotec Compact ya da Demirdöküm Nitromix alabilirsiniz. Tabi kombiye vereceğiniz paraya proje fiyatları dahil değil bilginiz olsun.

Merhabalar,

Üstadlar işinin ehlidir. Saygılarımla naçizane ufak bir öneride bende bulunmak istiyorum.

https://app.hb.biz/n6NxatfQXFut

Viessman bana göre kombide iyi sınıfta ürünleri olan bir marka... Servisleri ve servis ağıda bir o kadar benim tecrübe ettiğim kadarıyla iyi. Ben kullandığım süreçte alet çatır çatır çalıştı bakım bile yapamadım canına yandığıma. Giriş filtresini yıka temizle devam et epey iş gördü.

Kullandığım modeli;

Son düzenleme:
Merhabalar,

Üstadlar işinin ehlidir. Saygılarımla naçizane ufak bir öneride bende bulunmak istiyorum.

https://app.hb.biz/n6NxatfQXFut

Viessman bana göre kombide iyi sınıfta ürünleri olan bir marka... Servisleri ve servis ağıda bir o kadar benim tecrübe ettiğim kadarıyla iyi. Ben kullandığım süreçte alet çatır çatır çalıştı bakım bile yapamadım canına yandığıma. Giriş filtresini yıka temizle devam et epey iş gördü.

Kullandığım modeli;

Viessman'ın her ürününde hemen hemen mutlaka bir kronik arıza oluyor ilerleyen süreçlerde. E tamam kombi bu illaki arıza yapacak da, parça bulmak zor ve maliyetli.

Baymak Duotec ile eşdeğer (sadece ön panel değişik iç parçalar ve dizayn aynı) olan yine Baymak ürünü Lambert LPY-24 Fi ve Dolce Vita DPY-24 Fi modelleri var. Ustalar genel olarak memnunlar kombiden, çünkü iç aksam mümkün olduğunca pirinç ve bakır malzeme. Plastik az kullanılmış o nedenle arıza ihtimali düşük. Ayrıca parçası da bol ve ucuz.

O nedenle
Lambert LPY-24 ve Dolce Vita DPY-24 derim. Kendim de kullanıyorum memnunum. Ayrıca Koçtaş Basic markalı Koçtaş'ta satılan ürün de aynısı.

Yukarıdaki linki verdim örnek olarak. Satıcı Baymak. Yani direkt fabrikadan gönderiyor.

Bu da Lambert. Genellikle Dolce Vita markasını kendisi satıyor, Lambert markasını bayiler aracılığıyla satıyor Baymak.

Bunun dışında Demir Döküm ve ECA markaları da önerilen f/p modeller arasında.

Viessman'ın her ürününde hemen hemen mutlaka bir kronik arıza oluyor ilerleyen süreçlerde. E tamam kombi bu illaki arıza yapacak da, parça bulmak zor ve maliyetli.

Baymak Duotec ile eşdeğer (sadece ön panel değişik iç parçalar ve dizayn aynı) olan yine Baymak ürünü Lambert LPY-24 Fi ve Dolce Vita DPY-24 Fi modelleri var. Ustalar genel olarak memnunlar kombiden, çünkü iç aksam mümkün olduğunca pirinç ve bakır malzeme. Plastik az kullanılmış o nedenle arıza ihtimali düşük. Ayrıca parçası da bol ve ucuz.

O nedenle
Lambert LPY-24 ve Dolce Vita DPY-24 derim. Kendim de kullanıyorum memnunum. Ayrıca Koçtaş Basic markalı Koçtaş'ta satılan ürün de aynısı.

Yukarıdaki linki verdim örnek olarak. Satıcı Baymak. Yani direkt fabrikadan gönderiyor.

Bu da Lambert. Genellikle Dolce Vita markasını kendisi satıyor, Lambert markasını bayiler aracılığıyla satıyor Baymak.

Haklısınız. Ben sorun yaşamadım fakat yaşayanlar illa ki olmuştur.

Yedek parçası pahalı olduğunu tahmin edebiliyorum. İşini iyi performansta yapınca seçenek sunmak istedim. Bu detayları hiç aklıma gelmemişti. Sayenizde hatırlamış oldum 😊👍

Haklısınız. Ben sorun yaşamadım fakat yaşayanlar illa ki olmuştur.

Yedek parçası pahalı olduğunu tahmin edebiliyorum. İşini iyi performansta yapınca seçenek sunmak istedim. Bu detayları hiç aklıma gelmemişti. Sayenizde hatırlamış oldum 😊👍

Kombi konusunda şu verim ve performans işi diğer cihazlara göre daha az sapıyor. Çünkü kombi ne olursa olsun gelen gaz aynı gaz, yani o gazın birim sürede akacağı miktar belli, birim miktarda gazın yanınca ortaya çıkaracağı enerji miktarı belli. Yani şuna benziyor, abi bu odun parçasını X sobaya atınca odayı hamam yapıyor, hem de 4 saat yanıyor. Y sobaya atınca odayı az ısıtıyor hem de 1 saatte bitiyor. Böyle bir durum imkansız.

Kombide devreye giren ne? Eşanjörün ısıyı suya iletme kapasitesi. O suyu düzgün sirküle edebiliyor mu o önemli. Çok yavaş döndürürse suyu o su tamam ısınır ama kalorifere gidene kadar yolda soğur. Çok hızlı sirküle ederse bu sefer çok ısınamayabilir. Sirkülasyon pompası olarak da hemen hemen her kombide 3-4 belli marka kullanılır. Yani eşanjörlerin ısı emiş ve aktarışı ana faktör. Su sirkülasyonu ikinci faktör. Yoğuşma oranı ve verimini de üçüncü faktör kabul edebiliriz. Bunun için de yoğuşma sistemi ve baca eğiminin düzgün ayarlanması gerek.

Kombi konusunda şu verim ve performans işi diğer cihazlara göre daha az sapıyor. Çünkü kombi ne olursa olsun gelen gaz aynı gaz, yani o gazın birim sürede akacağı miktar belli, birim miktarda gazın yanınca ortaya çıkaracağı enerji miktarı belli. Yani şuna benziyor, abi bu odun parçasını X sobaya atınca odayı hamam yapıyor, hem de 4 saat yanıyor. Y sobaya atınca odayı az ısıtıyor hem de 1 saatte bitiyor. Böyle bir durum imkansız.

Kombide devreye giren ne? Eşanjörün ısıyı suya iletme kapasitesi. O suyu düzgün sirküle edebiliyor mu o önemli. Çok yavaş döndürürse suyu o su tamam ısınır ama kalorifere gidene kadar yolda soğur. Çok hızlı sirküle ederse bu sefer çok ısınamayabilir. Sirkülasyon pompası olarak da hemen hemen her kombide 3-4 belli marka kullanılır. Yani eşanjörlerin ısı emiş ve aktarışı ana faktör. Su sirkülasyonu ikinci faktör. Yoğuşma oranı ve verimini de üçüncü faktör kabul edebiliriz. Bunun için de yoğuşma sistemi ve baca eğiminin düzgün ayarlanması gerek.
Kombi nasıl çalışır? Diye Google da arama yapsam böyle cevap bulamazdım 😁
Yazarken ve de tüm bunları öğrenirken verdiğin emek muazzam. Bizlerle de bu kıymetli bilgiyi paylaştığın için ayrıca teşekkürler

O nedenle

Merhaba;
Şansa bende Baymak Lambert sepete eklemiştim dursun diye,
Konuyu açınca burada sizin de yazdığınızı görünce fiyatta uygun olunca aldım.

Teşekkür ederim.

Merhaba;
Şansa bende Baymak Lambert sepete eklemiştim dursun diye,
Konuyu açınca burada sizin de yazdığınızı görünce fiyatta uygun olunca aldım.

Teşekkür ederim.

Lambert Premix'in 24 kw olanını 3 yıldır kullanıyorum. Kombi bana sıkıntı çıkarmadı hiç. Ama Baymak Logi oda termostatından pek memnun değilim. Mümkünse oda termostatı düşünürseniz başka bir model daha iyi olur.

Bendeki kombi compact olmayan modeli. O zamanlar 24 ve 28 grubunda da compact olmayan modeli vardı ve "bu ne böyle nenemin çeyiz sandığı gibi" demiştim. Büyük boyutları. Sonra compact modelini çıkarmışlar iyi olmuş boyutların küçüldüğü.

IMG_20231116_181333.jpg

Son düzenleme:
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri