Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kurutma makinesi nasıl seçilir?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

eraykilic

Yeni Üye
Yeni Üye
Dostlar selamlar. Kurutma makinesi hediyesi almak istiyorum. Doğrudan önerilere de açığım fakat öğrenmek istediğim şey kurutma makinesinin özelliklerinde neye bakılması gerektiği.
Örneğin Tv'de hertz, panel, çözünürlük, inch gibi özelliklere göre araştırma yapıyoruz. Kurutma makinesinde de 5 bin - 25 bin TL arasında ürünler var. Kazan hacmi, kg, ısı pompalı olması vs aynı iken bu farkın sebebi nedir? Nasıl seçim yapmalıyım?
Bütçe 10 bin TL civarı.

Hocam öncelikle tercihini yerli markalardan kullanmanı öneriyorum. İthal markaların garanti sonrası işçilik ve parça fiyatları çok yüksek ve yerli markalardan pahalı olmalarına rağmen o fiyat farkına değecek kalite farkı maalesef yok. Kazan hacmi ve kapasitesini, ısı pompalı olmasını gerektiğini zaten söylemişsin. Benim fikrim bütçeni 3-4 bin lira arttırıp Arçelik-Beko grubundan bir ürün seçmen. Alırken +4 yıl garanti yaptırıp garantiyi 7 yıla da çıkarırsan senden iyisinin olacağını düşünmüyorum.

Öncelikle kurutma makinesine ihtiyaç var mı bu soruyla başlamak istiyorum,
Tercihimiz her zaman ısı pompalıdan yana, kilogram değeri ise çamaşır makinesine denk veya daha üstü olmasını öneririz. Banyoda kullanacaksanız hava sirkülasyonun olması çok büyük bir avantajdır bu yüzden geri de önemli. Kazan hacmi ne kadar büyük olursa kurutma süresi hava akışı o kadar yüksek olacağı için daha randımanlı olacaktır. Evim 2+1 olduğu için çok büyük avantajlar sağlayabiliyor.
Marka değerlendirmesi yapacak olursak Arçelik yıllardır kurutma makinesi üretmektedir Vestel ilk başta ithal ürün getirse de yaklaşık 3 senedir kendisi tekrardan kurutma fabrikası kurarak üretmektedir kendi evimde de Vestel mevcut. Ben beyaz eşyada yerli seçmenizi öneririm satış sonrası hizmetler olarak da başarılı parça fiyatları da diğer markalara göre daha uygun. Arçelik grubu olabilir Bir tık daha uygun olsun istiyorsanız yan ürünleri olan Grundig markasına bakabilirsiniz. Vestel'in son çıkartmış olduğu serilerde daha sağlıklı olduğunu söyleyebilirim.

Ispanak Namık arkadaşımızın da dediği gibi ilave garantide önemli bir etken çünkü kompresörle ısıtma yaptığı için bir kompresörün değişim ücreti neredeyse cihazın yarı fiyatına denk gelmektedir ileride de arıza durumunda avantaj sağlayacağını düşünüyorum

Bende de yaklaşık 10 yıldır Arçelik 2772KT kurutma makinesi mevcut.
Yedek parça bulma konusunda sıkıntı yaşamadım.
Tavsiyem gerek çamaşır gerekse de kurutma makinesini havadar bir yere koymanız. Banyo gibi buharlı ortamlar bu aletler için pek de sağlıklı yerler değil ne yazık ki. Kurutma makinesinin kendisi de ne kadar serin yerde olursa o kadar performanslı çalışır. Her ne kadar içlerinde filtreler olsa da ister istemez ortama toz (hav) veriyor. Bu da aslında soluduğunuz havanın kalitesini düşürüyor. Bu nedenle ABD'de kurutma makinesi çıkışları hava kanalları vasıtasıyla dış ortama verilmesi gerekiyor.
Dikkat edilmesi gereken bir husus olarak kesinlikle su tahliyesi için tanka ek olarak tahliye sisteminin de olması. Benim kurutma makinesi çamaşır makinesinin üstünde balkonda duruyor ve kurutma makinesinin tahliyesi de çamaşır makinesinin giderine bağlı. Bir keresinde kurutma makinesinin tahliyesinin ucu tıkanmış. Su da tanka doluyordu. Çekilir çile değildi desem yeridir.

Yıllar önce whirlpool kurutma makinesi, sonrasında vestel kurutmalı makine kullanan birisi olarak yaşadığım coğrafya nedeniyle kurutma makinesi konusunu rafa kaldırmayı tercih ettim.

Yine de Beko Arçelik grubunun bu konuda yerliler içerisinde iyi iş çıkardığını biliyorum. İthallerde Samsung.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri