Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Kurutma Makinesi Önerisi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yusufbogatepe

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Arçelik, Siemens, Samsung
Merhabalar,
İstanbul, Silivri'de ikamet ediyorum. Ben tüm beyaz eşyalarımı Arçelik grubundan aldım. 2 senedir çamaşır makinem dışında herhangi bir problem yaşamadım. Çamaşır makinesi(9141 HJ modeli) konusunda süreç 6 ay kadar sürdü ve beni çok uğraştırdılar. Silivri Arçelik servisi ciddi anlamda sorunlu bir servis. En sonunda Arçelik'te üst düzey bir yetkiliyle iletişime geçtim ve ürünü 9140 PM modeliyle değiştirdiler. Özet bir bilgi vermek istedim.

Normal şartlar altında yaz günlerinde balkonda askılıkla çok rahat kurutma yapabiliyorum fakat kışın 2 3 gün kurumadığı oluyor. Bu sebeple kurutma makinesi almak istedim. Arçelik'te 900 KM, 930KM, 940KM, 950 KMG ve 900 KMX modellerini araştırdım.
900KMX modeli ile 900 KM arasında 5000 lira civarında bir fark var. Araştırdığımda malzeme kalitesi farkı olduğunu gördüm ve KMX modelinden vazgeçtim.
900KM ile 930 ve 940 arasında 6000 civarında bir fark var. Bu fark neden var anlamış değilim. Bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.
930KM ve 940KM arasında sanırım sadece WIFI farkı var.
950 KMG ile bu modeller arasında ise hybrid 2.0 denilen bir kurutma teknoloji farkı var fakat fiyat farkı 930 ve 940 a yakın durumda.

Ben bu detaylarda çok boğulduğum için bilgisi olan tecrübesi olan arkadaşların konu hakkında bilgisini almak isterim. Ayrıca aynı zamanda Arçelik dışında marka önerilerine de açığım. Samsung olur, Siemens olur ne bileyim kurutma alanında kendini kanıtlamış bir firma olur. Çünkü her firma her cihaz grubunda @Adem Helvacı hocamında dediği gibi çok iyi olamayabiliyor. Yeter ki satış sonrası sorunlarda uğraştırmasınlar, çözüm odaklı olsunlar.

Şimdiden destekleriniz için çok teşekkür ederim.

Arçelik 1210 KM alabilirsiniz. Pahalı gelirse 900 KMX alabilirsiniz. Kötü ürün değildir çelik kazanlıdır o da.

En üst seviye hidrd model elektrik anlamında daha çok tasarruf edersin. Aama diğer modeller arsında göz alıcı fark yok. Kiminde wifi kimisinde wifi güvenlik kilit var. Veya 1010kmgi model de fark olarak sprey Buhar farkı var. Öyle para edecek farklar değil yani. Ben 900 kmx modeli aldım. Murat hocam önerdi. Araştırdım beğendim. 900 km ile arasında fark 900 kmx dha iyi hersey aynı tek fark dokunmadık ekran olması 900 kmx de. Şuan 15 bine üst tepe model kurutma almış olursun.

Arçelik 1210 KM alabilirsiniz. Pahalı gelirse 900 KMX alabilirsiniz. Kötü ürün değildir çelik kazanlıdır o da.
Arçelik 1210 KM yi sordum üst üste kullanacağım için 9 kiloya 12 kilo olmaz dediler. max 10 olurmuş. 900 KMX i de sordum güzel bir ürüne benziyor. Fakat dediler ki içi galveniz kaplamadır ve kapağı da cam değil mikadır. 3,4 sene içinde sorun çıkarır mı acaba ? Sonuçta kurutma makinesi sıcakla temasta bulunacak sürekli. Arçelik fiyat düşürebilmek için malzemeden ödün veriyor dedi satıcı ama ürünün çok sattığını ve şimdilik bir sorun olmadığını iletti. Acaba bunlar bir sıkıntı arzeder mi ?

Bunun yerine siemens iq500 veya 300 bunların alternatifi olabilir mi ? Fiyattan kısıp ilerde daha büyük sorunlar yaşamak da istemem açıkcası. Bu arada iq300 ve 500 ün siemens sitesinde iki farklı çeşidi var birinin fiyatı uygun diğer daha pahalı. Onu da anlayamadım. Sanırım senesi farklı.

Arçelik 1210 KM yi sordum üst üste kullanacağım için 9 kiloya 12 kilo olmaz dediler. max 10 olurmuş. 900 KMX i de sordum güzel bir ürüne benziyor. Fakat dediler ki içi galveniz kaplamadır ve kapağı da cam değil mikadır. 3,4 sene içinde sorun çıkarır mı acaba ? Sonuçta kurutma makinesi sıcakla temasta bulunacak sürekli. Arçelik fiyat düşürebilmek için malzemeden ödün veriyor dedi satıcı ama ürünün çok sattığını ve şimdilik bir sorun olmadığını iletti. Acaba bunlar bir sıkıntı arzeder mi ?

Bunun yerine siemens iq500 veya 300 bunların alternatifi olabilir mi ? Fiyattan kısıp ilerde daha büyük sorunlar yaşamak da istemem açıkcası. Bu arada iq300 ve 500 ün siemens sitesinde iki farklı çeşidi var birinin fiyatı uygun diğer daha pahalı. Onu da anlayamadım. Sanırım senesi farklı.
12 kilo nasıl konmuyormuş anlamadım. Makinenin kapladığı alan aynı. Hatta çok görüyorum 1210 KM yi alıp başka marka makinelerin üzerine koyanı. 900 KMX bildiğim kadarıyla çelik kazandı. Ne ara galvanize döndürdüler ilginç. Galvaniz kaplama sorun çıkarmaz ama çelik kazan olsa daha iyi tabi. 900 KMX'i mağazalarda görmeye çalışın kazanına felan bakın anlarsınız zaten çelik mi galvaniz mi diye.

Buyurun 900 KMX'in içi. Böyle galvaniz kazan mı olur?
Screenshot_20240129-224158.png

Ben zaten mağazaya gittiğimde gösterdiler. Bana gösterdikleri böyle değildi. İçi mat griydi. Seriyi değiştirmişler o zaman.
Büyük saçmalık cidden. Daha yeni piyasaya sürülen bir ürünün kazan grubu hemen değiştirilir mi hayret. Müşteri hizmetleriyle bir görüşün 9 kilogramlık makinenin üzerine 12 kilogramlık kurutma koyulur mu diye sorun. Eğer olur derlerse alırsınız olmaz derlerse 950 KWG alınabilir.

Büyük saçmalık cidden. Daha yeni piyasaya sürülen bir ürünün kazan grubu hemen değiştirilir mi hayret. Müşteri hizmetleriyle bir görüşün 9 kilogramlık makinenin üzerine 12 kilogramlık kurutma koyulur mu diye sorun. Eğer olur derlerse alırsınız olmaz derlerse 950 KWG alınabilir.
kabul etmiyorlar hocam genelde.

900 kmx ben aldım çelik kazan hatta eve gelen ekipde söyledi celik kazan diye. Kapak plastik olmasının sebebi sesi daha aza indirmek için yapıyorlar. Plastik olmasası daha iyi. Ek olarak 1210 km 9 kg çamaşır makinesi üzerine uyumlu ben ekiplere sordum sorun olmaz olur dediler.

8 kilo bosch üzerine 10 kg daewoo koydular zerre sorun olmadı.. alt makina ile üst makina oturma alanında ölçü olarak sorun yoksa, koyulmaması için bir sebep yok..

Bekonun kurutma makinelerini kullanan tanıdıklarım var eski serilerinden de yeni serilerinden de hiç şikayet duymadım 900 KMX modeline baktıysan Beko KMX 90'a bakabilirsin. Sadece şu anda çoğu yerde stokta yok gözüküyor. Bir tane buldum: Beko KMX 90

12 kilo nasıl konmuyormuş anlamadım. Makinenin kapladığı alan aynı. Hatta çok görüyorum 1210 KM yi alıp başka marka makinelerin üzerine koyanı. 900 KMX bildiğim kadarıyla çelik kazandı. Ne ara galvanize döndürdüler ilginç. Galvaniz kaplama sorun çıkarmaz ama çelik kazan olsa daha iyi tabi. 900 KMX'i mağazalarda görmeye çalışın kazanına felan bakın anlarsınız zaten çelik mi galvaniz mi diye.
Olmayabiliyor hocam.
Benim 10 kg lik Vestel kurutma da 8 kg lik çamaşır makinesinin üstüne olmadı. Metre ile ölçüm yaptım. Kurutma 5 cm daha derin çıktı.
Yer sıkıntısı olmadığı için sorun etmedik.

olaya bakın! Dün (30.01.2024 tarihinde) 14.999 TL olan fiyat bugün itibari ile 21.499 TL. Fiyat bilgisi epey ve akakçe sitelerinden alınma, marka model ise arçelik 900 KMX kurutma makinesi.

olaya bakın! Dün (30.01.2024 tarihinde) 14.999 TL olan fiyat bugün itibari ile 21.499 TL. Fiyat bilgisi epey ve akakçe sitelerinden alınma, marka model ise arçelik 900 KMX kurutma makinesi.
Stoklara girince asıl fiyatına aldılar işte. Şaşırmıyorum artık bu üçkağıtçılığa :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri