Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Kurutma Makinesi Tavsiye - Profilo-Beko

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

GokcenDogmaz

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,
Arkadaşlar hanıma verdiğim sözü tutmanın vakti geldi çattı. Birkaç model arasında kararsız kaldım.
Beko Kmb 901 I veya Arçelik Karşılığı - 19.700 TL
Beko Kmx 90 S veya Arçelik Karşılığı - 19200 TL
Profilo KM961RCTR - 21300 TL

Ortalama 18-22 bin aralığında ki ürünlere baktım. Ama özellikle yukarıdaki 3 model arasında kararsız kaldım.
Sizce tercihi hangi cihazdan yana kullanmalıyım. Yada bu ürünlere alternatif başka marka veya model varmıdır şunu al dediğiniz.

Kafam çok karışık.

Benim tercihim bu olurdu. Sebebi ithal ürün kaliteli oluyor bu fiyata göre bana göre en iyisi diyebilirim
Üstad beko kmb 901 I modelinde ki ironfiniah özelliği biraz cezbetti beni. Vaat ettiği gibi daha az kırışık çıkarıyorsa, hanıma en azından ütü içinde kolaylık olmuş olur diye düşündüm. Ama profilo içinde yorumlar iyi ve tavsiyeniz çok önemli. Bsh grubu aeg 9 kg çamaşır makinesi üzerine kurulum için sorun çıkarıyor mu acaba. Birde makine üzeri kurulum apatatı ücretli mi acaba profilo da.

Üstad beko kmb 901 I modelinde ki ironfiniah özelliği biraz cezbetti beni. Vaat ettiği gibi daha az kırışık çıkarıyorsa, hanıma en azından ütü içinde kolaylık olmuş olur diye düşündüm. Ama profilo içinde yorumlar iyi ve tavsiyeniz çok önemli. Bsh grubu aeg 9 kg çamaşır makinesi üzerine kurulum için sorun çıkarıyor mu acaba. Birde makine üzeri kurulum apatatı ücretli mi acaba profilo da.
Normal de ücret yok. Zaten kurutmalar çok kırışık çıkarmıyor

Üstad beko kmb 901 I modelinde ki ironfiniah özelliği biraz cezbetti beni.
Bizde Arçelik marka adı altında(Beko Arçelik zaten aynı) ama dediğinizden farklı model var. Buhar özelliği dediği normal programlarda aslında buhar vermiyor bitmesine yakın çamaşırların üstüne bildiğimiz su püskürtüyor(arıza değil çalışma mantığı bu) sonra 5-10 dakika kurutuyor sonuç özellikle bölgesel ıslaklığa sahip kırışıklığı değişmemiş ıslak çamaşırlar oluyor. Kurutmadan çıkarır çıkarmaz ütü yapılırsa veya askıya asılıp öyle kurutulursa(zaten bu fonksiyonun olduğu programlarda kurutma biter bitmez askıya asılması önerilir yazıyor) bir miktar ütüyü kolaylaştırabilir veya zaten çok az kırışan bir kıyafetin ütü ihtiyacı kalkabilir ama daha iyi etkili olması için aynı tür kıyafetler olması da önemli. Sonuç olarak ıslak çıkardığı ve pek etkisi olmadığı için biz normal programlarda buhar kullanmıyoruz. Giyime hazır diye bir program var bu programda kuruya yakın çıkarıyor bölgesel ıslaklık olmuyor ama yine nemli oluyor kırışıklık gidermesi yine pek etkili değil ama biraz daha kabul edilebilir. Etkili olması için aynı tür çamaşır gerekiyor ve sadece 6 adet çamaşıra kadar. Kısacası buhar fonksiyonu pek kullanılmıyor ama herkesin çamaşır yıkama kurutma alışkanlığı farklı olduğu için bazı kişiler için biraz faydalı olabilir ama bana göre beklentiye girilmemesi gereken bir özellik. Havalandırma programında da zorunlu buhar modu var ve buharı kapatamıyorsunuz bu programda kuru çamaşıra su püskürtüyor sonra biraz kurutuyor(boşuna fazladan elektrik harcamış oluyor) ve özellikle bölgesel ıslaklığa sahip ıslak çamaşırlarınız oluyor yani eğer kokusu gitsin diye atılacaksa gereksiz yere fazladan elektrik kullanılmış ve ıslak çamaşırlara sahip oluyorsunuz alternatif olarak zaman programına konulabilir ama ısıtma yaptığı için yine gereksiz fazla elektrik kullanılmış oluyor.Ama avantajı yok denemez, normal kurutmada buhar kullanmazken buharlı tazeleme programını bazen kullanıyoruz çünkü tozu tüyü gitsin diye atılan çamaşırlar kuruyken çok elektrikleniyor ve elektriklenmeden de kaynaklı tüyler yapışıyor iyi alınamıyor buharlı tazelemede ıslanıp biraz nemlenince elektriklenme olmuyor tüyler daha iyi alınıyor ıslak kaldığı için fazladan zaman programına koyuyoruz. Ek bilgi:Eğer buharlı tazeleme yapılacaksa buhar fonksiyonu olan ve buhar fonksiyonu aktif edilmemiş herhangi bir programda kurutma yapılması gerekiyor yoksa buhar haznesi(aslında buhar haznesi dediği yoğuşan suyun biriktiği yer yani fazladan vir hazne yok) dolmamış oluyor ve su püskürtmüyor ama istenirse suyun biriktiği çekmece çıkarıp arkasındaki suyun döküleüğü boşluğa kendiniz su dökersebiz kullanabilirsiniz.
Bizdeki model diğer makinelere göre kocaman tamburu, düşük elektrik tüketimi ve iyi sessizliği olduğu için buhar fonksiyonu pek kullanılmasada kabul edilecek bir model oldu ama alacağınız modelin tek avantajı buhar ise hayal kırıklığı oluşturabilir.

O zaman ben profilo KM961RCTR alayım bu kurutma mevzusunu kapatayım. Buradan aldığım hiçbir tavsiye ve yorumda sıkıntı yaşamadım. Hep en f/p ürünleri aldım sayenizde. Siz profilo diyorsanız profilo.

Yorumlar için herkese çok teşekkür ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri