Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Laptop önerisi.

Bu sayfada tek modül 16GB ile geldiği yazıyor. RAM yetmezse yanına eklersiniz. Fakat yeterli geliyorsa hiç boşuna masraf etmeyin. Ayrıca yanına 8GB takarak 24GB'da yapabilirsiniz.

Normalde bu şekilde önerilmez. Çünkü Dual mode yerine Single modda çalışacağı için performans kaybı yaşarsınız ama bu dediğim oyunlarda vs. olur. Günlük işlerde çok bilmesem de performans kaybı olacağını sanmıyorum. Araştırmak lazım.

Tabi çok önemli olmasa da şarj adaptöründen de genellikle az biraz ağırlık fark ediyor. Haricen ekran kartı olduğu için bataryası da kısmen daha çabuk yıpranıyor. Çünkü ne kadar ekran kartı boşta da olsa tüketimi var ayrıca işlemci de H serisi olduğu için daha fazla güç yiyor. GPU Switching mekanizması olan laptoplar da durum nasıl tam bilmiyorum.

Önermeme sebebim de ben de aynı şekilde 2 sene önce 14 bin verip sadece işlemcili bir model alacağıma 2 bin fazla vereyim ekran kartı da olsun diyip HP Victus'un 3050TI'li bir modelini aldım. Mantık her zamanki gibi belki ekran kartı lazım olur şeklindeydi. Fakat ilk aldığım hafta 2-3 oyun indirmem haricinde ekran kartı hiç mi hiç işime yaramadı.

Genelde de bir insan oyun oynamıyorsa veya ekran kartı gerektiren işlerle uğraşmıyorsa ileride de işi olmuyor.

Arşivimden buldum, elimdeki laptopu ilk aldığımda ölçmüşüm ve %40 parlaklık ile 4 saatin biraz üstünde dayanabilmiş. Şuan batarya sağlığım %85, düz hesap 3.5 saat kadar gitmeli. %40 parlaklıkta oldukça düşük, normalde testler % kaç ile ya da daha doğrusu kaç nit ile yapılıyor bilmiyorum.

Günlük kullanım için en önemli şey günü çıkarıp çıkarmaması. İlk zamanlarında bile günü çıkaramadığı için her sabah
-eğil
- prizden adaptörü sök
- çantaya +500gr ekle
- gittiğim yerde çantadan çıkar
- tekrar eğil takacak yer bul
- işin bitince yine çantaya koy
- eve gel yine eğil prize tak

üstteki adımları yapmaktan yoruldum. Üşengeç olmamın da bunda payı yüksek.

Performans gerektirmeyen işler için en önemli unsur bence batarya ömrü. Eğer adaptör derdi olmadan çantaya bilgisayarı atıp gidilebiliyorsa yeter.
Şahsen seni çok iyi anlıyorum. Benim cihazım da 2.1 kilo mesela 23 mm kalınlıkta görüntüsüne göre ufak ama, oyuncu cihazı. Pili max 3 saat gidiyor ki ondada asla harici gpu kullanmayacaksın zaten kullandırtmıyor. Adaptörü hayvan gibi kocaman. Çantaya koy et yap alet çantası ıvır zıvırı osu busu hop 4 5 kilo etti. Şimdiki aklım olsaydı eğer birtane oled ekranlı jilet gibi asus cihazlardan birini alırdım. Bunların çoğu da type-c'den şarj oluyor zaten mis. Telefonun adaptörü ile şarj et işte powerbankten şarj et zaten 10 saat pili gidiyor oh mis gibi alet. Dedik oyun oynuyoruz hala oynuyorum ama yani oyun oynuyorum diye feraget ettiğim şeyler çok fazla.

Bu sayfada tek modül 16GB ile geldiği yazıyor. RAM yetmezse yanına eklersiniz. Fakat yeterli geliyorsa hiç boşuna masraf etmeyin. Ayrıca yanına 8GB takarak 24GB'da yapabilirsiniz.

Normalde bu şekilde önerilmez. Çünkü Dual mode yerine Single modda çalışacağı için performans kaybı yaşarsınız ama bu dediğim oyunlarda vs. olur. Günlük işlerde çok bilmesem de performans kaybı olacağını sanmıyorum. Araştırmak lazım.
16 gb. ramin gayet yeterli olacağını düşünüyorum. 1-2 yıl sonra 16 gb. ram daha takabilirim belki. Teşekkür ederim.

Şahsen seni çok iyi anlıyorum. Benim cihazım da 2.1 kilo mesela 23 mm kalınlıkta görüntüsüne göre ufak ama, oyuncu cihazı. Pili max 3 saat gidiyor ki ondada asla harici gpu kullanmayacaksın zaten kullandırtmıyor. Adaptörü hayvan gibi kocaman. Çantaya koy et yap alet çantası ıvır zıvırı osu busu hop 4 5 kilo etti. Şimdiki aklım olsaydı eğer birtane oled ekranlı jilet gibi asus cihazlardan birini alırdım. Bunların çoğu da type-c'den şarj oluyor zaten mis. Telefonun adaptörü ile şarj et işte powerbankten şarj et zaten 10 saat pili gidiyor oh mis gibi alet. Dedik oyun oynuyoruz hala oynuyorum ama yani oyun oynuyorum diye feraget ettiğim şeyler çok fazla.

Şuan bütçe olmadığı için benim açımdan mümkünatı yok ama en mantıklısı günlük kullanım için 10 saate yakın pil ömrü olan bir ultrabook ve oyun oynanıyorsa da evde kurulu masaüstü. Bu ikili en ucuz senaryoda bile 50 bin tutuyor.

Güzel işinizi görür ancak medya tüketimi ağırlıklıysa 16 inç falan ufak kalıyor. Bütçe artabiliyorsa 17.3 inçlik birşey bakmanız daha iyi olur. Güncel 11 12 13. nesil intel ryzen tarafında ise 5000 serisi ve üstü zaten medya tüketimi leblebi çekirdek oluyor. Çünkü bu işlemciler zaten baya güçlü. https://www.notebookcheck.net/i9-11900K-vs-i7-13620H_13161_14723.247596.0.html bakın şaka gibi mesela i9 11900k işlemcisini hayvan gibi işlemci bu arada şuan yetemeyeceği bir iş yoktur her halde, düşünün bunu kolunuzun arasında taşıdığınız 13. nesil i7 mobil işlemci dövüyor.
16" ekran benim için yeterli olur. Şu anda da 15,6" kullanıyorum. Teşekkür ederim.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri