Tabi çok önemli olmasa da şarj adaptöründen de genellikle az biraz ağırlık fark ediyor. Haricen ekran kartı olduğu için bataryası da kısmen daha çabuk yıpranıyor. Çünkü ne kadar ekran kartı boşta da olsa tüketimi var ayrıca işlemci de H serisi olduğu için daha fazla güç yiyor. GPU Switching mekanizması olan laptoplar da durum nasıl tam bilmiyorum.
Önermeme sebebim de ben de aynı şekilde 2 sene önce 14 bin verip sadece işlemcili bir model alacağıma 2 bin fazla vereyim ekran kartı da olsun diyip HP Victus'un 3050TI'li bir modelini aldım. Mantık her zamanki gibi belki ekran kartı lazım olur şeklindeydi. Fakat ilk aldığım hafta 2-3 oyun indirmem haricinde ekran kartı hiç mi hiç işime yaramadı.
Genelde de bir insan oyun oynamıyorsa veya ekran kartı gerektiren işlerle uğraşmıyorsa ileride de işi olmuyor.
Arşivimden buldum, elimdeki laptopu ilk aldığımda ölçmüşüm ve %40 parlaklık ile 4 saatin biraz üstünde dayanabilmiş. Şuan batarya sağlığım %85, düz hesap 3.5 saat kadar gitmeli. %40 parlaklıkta oldukça düşük, normalde testler % kaç ile ya da daha doğrusu kaç nit ile yapılıyor bilmiyorum.
Günlük kullanım için en önemli şey günü çıkarıp çıkarmaması. İlk zamanlarında bile günü çıkaramadığı için her sabah
-eğil
- prizden adaptörü sök
- çantaya +500gr ekle
- gittiğim yerde çantadan çıkar
- tekrar eğil takacak yer bul
- işin bitince yine çantaya koy
- eve gel yine eğil prize tak
üstteki adımları yapmaktan yoruldum. Üşengeç olmamın da bunda payı yüksek.
Performans gerektirmeyen işler için en önemli unsur bence batarya ömrü. Eğer adaptör derdi olmadan çantaya bilgisayarı atıp gidilebiliyorsa yeter.