- Bütçe
- 80K
- Marka Model Bilgisi
- LG - SAMSUNG
Merhaba,
Yaklaşık 2 aydır kız arkadaşımla gezmediğimiz mağaza girmediğimiz internet sitesi kalmadı. Bu süreçte gerekli, gereksiz çok fazla bilgiye de maruz kaldık. Her mağaza gidişimizde fikirlerimiz de etkilendi açıkçası vazgeçtiğimiz modeller, markalar oldu. Bu durum karşısında yine nette dolaşırken burayı keşfettim.
Belirlediğimiz 2 marka ve 2 markanın hemen hemen muadil modelleri mevcut. Bu modellerin araştırma ve konuşmalar sonucunda edindiğimiz bilgileri de karşılarına yazacağım. Sizden ricam lütfen objektif olarak öneride bulunmanız, ben de ona göre gerçekten netleştireceğim kafamdaki soru işaretlerini.,
Başlangıçta beyaz eşya denince Bosch marka alırım hepsini kafasındaydım lakin "Bosch TR alacaksan Vestel, Beko, Arçelik al daha iyi. Ama made in germany alacaksan kesinlikle Bosch" söylemlerini aşırı derecede çok duydum. Yani 1 kişiden değil en az 10 kişiden duydum ve kafamdaki Bosch imajı bir anda yok oldu.
Bu arada tüm ürünleri kız arkadaşım inox istiyor. Zaten fikir almak istediklerimin hepsi inox.
Şimdi gelelim benim merak ettiğim bu 2 markanın bize göre olan, değerlendirmenizi istediğim modellerine;
LG:
SAMSUNG:
Bu modeller ile ilgili gerçekten objektif yorumlarınıza ve değerlendirmelerinize ihtiyacım var, ve lütfen değerlendirirken işte şu deyip geçmeyin neden o olduğunu öğrenmek istiyorum.
Bütçe baremim yok, yani bütçemle 2 markayı da net alabiliyorum fakat niye fazladan para vereyim negatifliklere istinaden.
Şimdiden teşekkür ediyorum, iyi forumlar.
Yaklaşık 2 aydır kız arkadaşımla gezmediğimiz mağaza girmediğimiz internet sitesi kalmadı. Bu süreçte gerekli, gereksiz çok fazla bilgiye de maruz kaldık. Her mağaza gidişimizde fikirlerimiz de etkilendi açıkçası vazgeçtiğimiz modeller, markalar oldu. Bu durum karşısında yine nette dolaşırken burayı keşfettim.
Belirlediğimiz 2 marka ve 2 markanın hemen hemen muadil modelleri mevcut. Bu modellerin araştırma ve konuşmalar sonucunda edindiğimiz bilgileri de karşılarına yazacağım. Sizden ricam lütfen objektif olarak öneride bulunmanız, ben de ona göre gerçekten netleştireceğim kafamdaki soru işaretlerini.,
Başlangıçta beyaz eşya denince Bosch marka alırım hepsini kafasındaydım lakin "Bosch TR alacaksan Vestel, Beko, Arçelik al daha iyi. Ama made in germany alacaksan kesinlikle Bosch" söylemlerini aşırı derecede çok duydum. Yani 1 kişiden değil en az 10 kişiden duydum ve kafamdaki Bosch imajı bir anda yok oldu.
Bu arada tüm ürünleri kız arkadaşım inox istiyor. Zaten fikir almak istediklerimin hepsi inox.
Şimdi gelelim benim merak ettiğim bu 2 markanın bize göre olan, değerlendirmenizi istediğim modellerine;
LG:
- Buzdolabı: LG GC-B569BLCM -> Buzdolabı alttan donduruculu bir model ve samsung modeline göre alttan dondurucu alanı daha küçük (ki biz de böyle istiyoruz dondurucu alanı samsung modelinde daha büyük) kapı üstünde hava kanalları var ve iç kısımda kahvaltılık gibi saklama alanları mevcut, rafları ise içeri doğru küçülebiliyor (yani tencere falan koymak istersek diye yarılanıyor), bu bozdolabını seçebiliriz fiyat farkı çok yok diğeriyle arasında. Fiyatı şuan 29-30k arasında.
- Çamaşır Makinesi: LG F4V3VYWKPE -> Çamaşır makinesi sessiz çalışıyordu ve lg kendine ait patentli motorunu kullanıyor. Yani biz mediamarkttan falan bakarken adam öve öve bitirememişti. Ama tabi diğer samsung modeliyle arasında da ciddi fiyat farkı var bana göre. Fiyatı şuan 20-21k arasında.
- Bulaşık Makinesi: LG DFC512FP -> Aynı şekilde tarafımıza çokça övülen bir makine. Netten araştırdığımıza göre de kullanıcı memnuniyetleri de var. (samsung modelinde kirli bırakıyor vs. söylemleri söz konusu) Tabi aynı zamanda fiyat farkı gözle görülüyor. Fiyatı şuan 19-20k arasında.
SAMSUNG:
- Buzdolabı: SAMSUNG RL4323RBAS8 -> Bu modeli en başından beri çok beğenmiştik. Sonra LG görünce bundan vazgeçer noktasına geldik çünkü LG modeli ihtiyaçlarımızı daha fazla karşılıyor. Eğer net bir olumsuzluk yok ise LG tarafında, muhtemelen LG buzdolabını alacağız (6 ay garanti olayını sineye çekeceğiz artık) çünkü bununla LG arasında pek fiyat farkı yok. Dediğim gibi ama önerilerinizde net bir negatif durum var ise buna yönelebiliriz de. Fiyatı şuan 27-28k arasında.
- Çamaşır Makinesi: SAMSUNG WW90TA0460X -> Bu modelde çok fazla negatif yorum görmedik açıkçası. Bizim için bu çamaşır makinesi uygun olabilir. Sizin de değerli yorumlarınızı bekliyorum ama LG ile bunun arasında niye bunu seçmeliyim gibi. Fiyatı şuan 15-16k arasında.
- Bulaşık Makinesi: SAMSUNG DW60M5052FS -> Samsung bulaşık makineleriyle ilgili nette çok olumlu yorum yok açıkçası. Başta da belirttiğim gibi kirli bırakıyor vs. gibi yorumlar dolaşıyor ama LG ile arasında da iyi bir fiyat farkı var. O yüzden bu makine yukarıdaki makineye göre alınabilecek gibi midir? yorumları dikkate alıp fiyata bakmamak mı gerekir yorumlarınızı bekliyorum. Fiyatı şuan 13-14k arasında.
Bu modeller ile ilgili gerçekten objektif yorumlarınıza ve değerlendirmelerinize ihtiyacım var, ve lütfen değerlendirirken işte şu deyip geçmeyin neden o olduğunu öğrenmek istiyorum.
Bütçe baremim yok, yani bütçemle 2 markayı da net alabiliyorum fakat niye fazladan para vereyim negatifliklere istinaden.
Şimdiden teşekkür ediyorum, iyi forumlar.