Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi LG vs Samsung Beyaz Eşya Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayzedq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ayzedq

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
80K
Marka Model Bilgisi
LG - SAMSUNG
Merhaba,

Yaklaşık 2 aydır kız arkadaşımla gezmediğimiz mağaza girmediğimiz internet sitesi kalmadı. Bu süreçte gerekli, gereksiz çok fazla bilgiye de maruz kaldık. Her mağaza gidişimizde fikirlerimiz de etkilendi açıkçası vazgeçtiğimiz modeller, markalar oldu. Bu durum karşısında yine nette dolaşırken burayı keşfettim.

Belirlediğimiz 2 marka ve 2 markanın hemen hemen muadil modelleri mevcut. Bu modellerin araştırma ve konuşmalar sonucunda edindiğimiz bilgileri de karşılarına yazacağım. Sizden ricam lütfen objektif olarak öneride bulunmanız, ben de ona göre gerçekten netleştireceğim kafamdaki soru işaretlerini.,

Başlangıçta beyaz eşya denince Bosch marka alırım hepsini kafasındaydım lakin "Bosch TR alacaksan Vestel, Beko, Arçelik al daha iyi. Ama made in germany alacaksan kesinlikle Bosch" söylemlerini aşırı derecede çok duydum. Yani 1 kişiden değil en az 10 kişiden duydum ve kafamdaki Bosch imajı bir anda yok oldu.

Bu arada tüm ürünleri kız arkadaşım inox istiyor. Zaten fikir almak istediklerimin hepsi inox.

Şimdi gelelim benim merak ettiğim bu 2 markanın bize göre olan, değerlendirmenizi istediğim modellerine;

LG:

• Buzdolabı: LG GC-B569BLCM -> Buzdolabı alttan donduruculu bir model ve samsung modeline göre alttan dondurucu alanı daha küçük (ki biz de böyle istiyoruz dondurucu alanı samsung modelinde daha büyük) kapı üstünde hava kanalları var ve iç kısımda kahvaltılık gibi saklama alanları mevcut, rafları ise içeri doğru küçülebiliyor (yani tencere falan koymak istersek diye yarılanıyor), bu bozdolabını seçebiliriz fiyat farkı çok yok diğeriyle arasında. Fiyatı şuan 29-30k arasında.
  • Çamaşır Makinesi: LG F4V3VYWKPE -> Çamaşır makinesi sessiz çalışıyordu ve lg kendine ait patentli motorunu kullanıyor. Yani biz mediamarkttan falan bakarken adam öve öve bitirememişti. Ama tabi diğer samsung modeliyle arasında da ciddi fiyat farkı var bana göre. Fiyatı şuan 20-21k arasında.
  • Bulaşık Makinesi: LG DFC512FP -> Aynı şekilde tarafımıza çokça övülen bir makine. Netten araştırdığımıza göre de kullanıcı memnuniyetleri de var. (samsung modelinde kirli bırakıyor vs. söylemleri söz konusu) Tabi aynı zamanda fiyat farkı gözle görülüyor. Fiyatı şuan 19-20k arasında.
Dipnot: LG'de en büyük negatiflik garanti olayı. LG diyor ki; 6 ay kadar çeyiz paketine dahil edebilirim. 6 aydan sonra çağırıp servisi kurulumu yaptıracaksınız. 6 ayı 1 gün geçse servis kurulum ve montaj ücreti ister.

SAMSUNG:

• Buzdolabı: SAMSUNG RL4323RBAS8 -> Bu modeli en başından beri çok beğenmiştik. Sonra LG görünce bundan vazgeçer noktasına geldik çünkü LG modeli ihtiyaçlarımızı daha fazla karşılıyor. Eğer net bir olumsuzluk yok ise LG tarafında, muhtemelen LG buzdolabını alacağız (6 ay garanti olayını sineye çekeceğiz artık) çünkü bununla LG arasında pek fiyat farkı yok. Dediğim gibi ama önerilerinizde net bir negatif durum var ise buna yönelebiliriz de. Fiyatı şuan 27-28k arasında.
  • Çamaşır Makinesi: SAMSUNG WW90TA0460X -> Bu modelde çok fazla negatif yorum görmedik açıkçası. Bizim için bu çamaşır makinesi uygun olabilir. Sizin de değerli yorumlarınızı bekliyorum ama LG ile bunun arasında niye bunu seçmeliyim gibi. Fiyatı şuan 15-16k arasında.
  • Bulaşık Makinesi: SAMSUNG DW60M5052FS -> Samsung bulaşık makineleriyle ilgili nette çok olumlu yorum yok açıkçası. Başta da belirttiğim gibi kirli bırakıyor vs. gibi yorumlar dolaşıyor ama LG ile arasında da iyi bir fiyat farkı var. O yüzden bu makine yukarıdaki makineye göre alınabilecek gibi midir? yorumları dikkate alıp fiyata bakmamak mı gerekir yorumlarınızı bekliyorum. Fiyatı şuan 13-14k arasında.
Dipnot: Samsung tarafında konuştuğumuza göre 6 ay 1 yıl gibi bir kıstas olmuyor. Ne zaman kurdurursak o zaman garanti başlıyor (yanlış hatırlıyor olabilirim de çok fazla dezenformasyona maruz kaldık çünkü net bilgilendirebilirseniz çok makbüle geçer)

Bu modeller ile ilgili gerçekten objektif yorumlarınıza ve değerlendirmelerinize ihtiyacım var, ve lütfen değerlendirirken işte şu deyip geçmeyin neden o olduğunu öğrenmek istiyorum.

Bütçe baremim yok, yani bütçemle 2 markayı da net alabiliyorum fakat niye fazladan para vereyim negatifliklere istinaden.

Şimdiden teşekkür ediyorum, iyi forumlar.

Her iki marka özelinde de gayet güzel modelleri tercih etmişsiniz ve hatta LG de 512 yi gördüm gözlerim ışıldadı :D
LG yi beyaz eşyada severim, hatta çok d atakdir ederim fakat asla güvenip öneremem zira LG markası yıllardır kendilerini uyarıyor olmamıza rağmen tüketici adına bir arpa boyu dahi kıllarını kıpırdatmaya gerek görmemişlerdir.

LG Türkiye, bu ülkede bulabileceğiniz en sorumsuz, en umursamaz satış sonrası hizmet politikalarına sahip marka temsilcisidir.
Ürünleri çok güzel olsa da hizmet anlayışları nedeniyle asla güvenip öneremem.

Samsung da ise nokta atışı modelleri zaten tercih etmişsiniz.
RB serisi buzdolabı olsa itiraz ederdim
WW10 serisi çamaşır makinesi olsa itiraz ederdim
Hakikaten siz zaten doğru yolu bulmuşsunuz yani bize onaylamak dışında bir şey kalmamış :ok

Merhaba @Adem Helvacı Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

O zaman ben şöyle bir çıkarım yapsam doğru mu olur?

LG modelleri iyi fakat servis desteği berbat.
Samsung modeller ise böyle bir sorun teşkil etmez.

Ama Samsung tarafında da kullanım kaynaklı negatiflikler söz konusu çokça.

Yani buzdolabını kullanım açısından LG’de karar kıldık orasını netleştirdik. Samsung buzdolabı da iyi ama bizim isteklerimizi çok karşılamadı LG kıyasla. Şu an sıkıntı Çamaşır ve bulaşık makinesinde orasını bir türlü netleştiremiyordum.

Biraz daha yardımcı oldunuz açıkçası.

Merhaba @Adem Helvacı Bey, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

O zaman ben şöyle bir çıkarım yapsam doğru mu olur?

LG modelleri iyi fakat servis desteği berbat.
Samsung modeller ise böyle bir sorun teşkil etmez.

Ama Samsung tarafında da kullanım kaynaklı negatiflikler söz konusu çokça.

Yani buzdolabını kullanım açısından LG’de karar kıldık orasını netleştirdik. Samsung buzdolabı da iyi ama bizim isteklerimizi çok karşılamadı LG kıyasla. Şu an sıkıntı Çamaşır ve bulaşık makinesinde orasını bir türlü netleştiremiyordum.

Biraz daha yardımcı oldunuz açıkçası.
Buzdolabına LG de karar verdiyseniz bence diğer ürünleri de LG den almak daha iyi olabilir. Neden çünkü muhattap olacağımız marka ve servis sayısı azalmış olur. Bulaşık makinesi için ayrı çamaşır makinesi için ayrı buzdolabı için ayrı kişilerle muhattap olmak bazen insanı zor durumda bırakabilir. Adem abi zaten LG nin destek politikalarına şerh düşmüş ve ürünleri beğendiğini söylemiş. Bulaşık makinesi olarak DFC 512 ve çamaşır makinesi olarak F4V3VYWKPE alınabilir. Tabii kronik rulman keçe sorununu hatırlatmamız lazım. Normal ev kullanımlarında 7-8, ağır kullanım sonuçlarında 5 yaşından sonra rulman keçe grubunun onarım görmesi gerektiğini yetkili servisten teyit ettirmiştik.

Selamlar hocam, anladığım kadarıyla evlilik yolundasınız öncelikle hayırlı olmasını dilerim.

Bende 1 yıldır buzdolabı almak ile uğraşma sürecinden geçtim ve neticede adam akıllı bir şey alıpta kullandın mı desen hayır diyeceğim çünkü tüketici umurunda olan ne bir firma var ne de belki de şansımdan gelen dolaplarda kaliteli bir şey görebildim.

İyi bir şey olsun diyerek üst seviye buzdolabı modellerine baktım hep Arçelik aldım 1.5 ay uğraştım burada artık birçok kişi olayı bilir beni tanırlar. 4 defa değişim oldu sonunda iade oldu. İade ücreti yattı 1 haftadır alacak dolap bulamıyorum.

Bosch - Siemens yerli üretim kısaca ülkede üretilmeyen marka kalmadı diyebilirim sadece Samsung'lar RB serisi hariç ithal oluyor birde LG. Samsung bende düşündüm 550 - 600 lt'lik dolaplarına baktım hatta tercih etmememin sebebi klasik iç ve dış tasarım buzdolabı. Kombi tip almak istediğim için ve o da RB yani yerli üretim olduğu için tercih etmedim. Arçelik pişman ettikten sonra mecburen 2 seçenek kaldı bosch - siemens tarafına yöneldim ve şuan 2 dolap modeli üzerinde karar kıldım alacağım mecburen yerli - merli fark etmiyor bu saatten sonra. BSH grubunda en kızdığım nokta 3 sene garanti süresi sonunda sadece yıllık olarak garanti yaptırabilmen çok uyanıklar enflasyona göre hareket edecekler ama diyorum ya herşeyin farkındayım çarem kalmadı.

LG konusuna gelirsek Adem hocam söylemiş zaten çok ilgisizler müşteriye karşı malzemeler güzel mi evet güzel fakat elektronik eşya bu sonuçta ne zaman arıza yapar belli olmaz karşında muhatap bulamaz 6 ay kadar THH ile uğraşıp durursun benden demesi. LG televizyon almıştım 2013 yılında her gelen güncelleme ile akıllı tv olmaktan çıktı şuan tüplü tv ayarında izliyoruz mecburen. Kumandası arızalanıyor problem, kartı yandı problem yani gerçekten tavsiye etmem. Samsung müşterisine değer veriyor onu gördüm, belirlemiş olduğun modeller hakkında detaylı bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum hocam Adem hocam iyi demişse iyidir.

Buzdolabına LG de karar verdiyseniz bence diğer ürünleri de LG den almak daha iyi olabilir. Neden çünkü muhattap olacağımız marka ve servis sayısı azalmış olur. Bulaşık makinesi için ayrı çamaşır makinesi için ayrı buzdolabı için ayrı kişilerle muhattap olmak bazen insanı zor durumda bırakabilir. Adem abi zaten LG nin destek politikalarına şerh düşmüş ve ürünleri beğendiğini söylemiş. Bulaşık makinesi olarak DFC 512 ve çamaşır makinesi olarak F4V3VYWKPE alınabilir. Tabii kronik rulman keçe sorununu hatırlatmamız lazım. Normal ev kullanımlarında 7-8, ağır kullanım sonuçlarında 5 yaşından sonra rulman keçe grubunun onarım görmesi gerektiğini yetkili servisten teyit ettirmiştik.

LG kısmında ürünler gerçekten bizim de hoşumuza gitti fakat 6 aylık kurulum garanti olayı ve servis kısmı biraz akıl bulandırıcı ama İstanbul’da yaşıyoruz belki büyükşehir olması sebebiyle servisi daha iyi işliyordur küçük vilayete göre.

Merak ettiğim kısımda şu biraz aşağı yukarı 10-15k bir fark ortaya çıkıyor Samsung ile arasında LG kalitesi için değer mi bu fiyat farkı? (Servis ve garanti olayını es geçerek sadece ürünler bazında bakacak olursak)

Teşekkür ederim ince yorumlarınız için.

Selamlar hocam, anladığım kadarıyla evlilik yolundasınız öncelikle hayırlı olmasını dilerim.

Bende 1 yıldır buzdolabı almak ile uğraşma sürecinden geçtim ve neticede adam akıllı bir şey alıpta kullandın mı desen hayır diyeceğim çünkü tüketici umurunda olan ne bir firma var ne de belki de şansımdan gelen dolaplarda kaliteli bir şey görebildim.

İyi bir şey olsun diyerek üst seviye buzdolabı modellerine baktım hep Arçelik aldım 1.5 ay uğraştım burada artık birçok kişi olayı bilir beni tanırlar. 4 defa değişim oldu sonunda iade oldu. İade ücreti yattı 1 haftadır alacak dolap bulamıyorum.

Bosch - Siemens yerli üretim kısaca ülkede üretilmeyen marka kalmadı diyebilirim sadece Samsung'lar RB serisi hariç ithal oluyor birde LG. Samsung bende düşündüm 550 - 600 lt'lik dolaplarına baktım hatta tercih etmememin sebebi klasik iç ve dış tasarım buzdolabı. Kombi tip almak istediğim için ve o da RB yani yerli üretim olduğu için tercih etmedim. Arçelik pişman ettikten sonra mecburen 2 seçenek kaldı bosch - siemens tarafına yöneldim ve şuan 2 dolap modeli üzerinde karar kıldım alacağım mecburen yerli - merli fark etmiyor bu saatten sonra. BSH grubunda en kızdığım nokta 3 sene garanti süresi sonunda sadece yıllık olarak garanti yaptırabilmen çok uyanıklar enflasyona göre hareket edecekler ama diyorum ya herşeyin farkındayım çarem kalmadı.

LG konusuna gelirsek Adem hocam söylemiş zaten çok ilgisizler müşteriye karşı malzemeler güzel mi evet güzel fakat elektronik eşya bu sonuçta ne zaman arıza yapar belli olmaz karşında muhatap bulamaz 6 ay kadar THH ile uğraşıp durursun benden demesi. LG televizyon almıştım 2013 yılında her gelen güncelleme ile akıllı tv olmaktan çıktı şuan tüplü tv ayarında izliyoruz mecburen. Kumandası arızalanıyor problem, kartı yandı problem yani gerçekten tavsiye etmem. Samsung müşterisine değer veriyor onu gördüm, belirlemiş olduğun modeller hakkında detaylı bilgim olmadığı için birşey diyemiyorum hocam Adem hocam iyi demişse iyidir.

İlk ben de açıkçası Bosch düşünüyordum hep. Sonuçta beyaz eşya dediğinde işin ustası. Ama araştırmaya başlayınca TR üretimleri kimse tavsiye etmeyince ve almanlarda biraz pahalı kaçınca direkt ithal olarak LG ve Samsung’a yöneldik.

Misal bulaşık makinesinde kız arkadaşım net LG istiyor. Çok fazla araştırdı o detaylıca baktı vs. Yani ikili kıyas model arasında LG diyor diğerlerinden kısarız fiyatı orantılamak için falan diyor. Ben de o halde hepsini LG alalım zaten bütçemizde yetiyor diyorum.

Bilemiyorum yahu. Bakalım bi şu kasım ayı sonundaki indirimlere göre belirleyeceğim artık.

Teşekkür ederim.

İlk ben de açıkçası Bosch düşünüyordum hep. Sonuçta beyaz eşya dediğinde işin ustası. Ama araştırmaya başlayınca TR üretimleri kimse tavsiye etmeyince ve almanlarda biraz pahalı kaçınca direkt ithal olarak LG ve Samsung’a yöneldik.

Misal bulaşık makinesinde kız arkadaşım net LG istiyor. Çok fazla araştırdı o detaylıca baktı vs. Yani ikili kıyas model arasında LG diyor diğerlerinden kısarız fiyatı orantılamak için falan diyor. Ben de o halde hepsini LG alalım zaten bütçemizde yetiyor diyorum.

Bilemiyorum yahu. Bakalım bi şu kasım ayı sonundaki indirimlere göre belirleyeceğim artık.

Teşekkür ederim.
Rica ederim hocam, kasım ayı sonundaki indirimler derken neden böyle bir yorumda bulundun kendi fikrin mi yoksa bir duyum mu aldın ? Eğer öyle bir durum söz konusu olacak ise bende 2 güne dolap alacaktım bekleyeyim.

Teşekkür ederim.
Acaba hangi ürünleri aldınız ve memnun musunuz? Bende şuan lg ve samsung arasında gidip geliyorum da

Acaba hangi ürünleri aldınız ve memnun musunuz? Bende şuan lg ve samsung arasında gidip geliyorum da
Merhaba, kusura bakmayın biraz geç döndüm. Evlilik süreçleri vs. Anca rutine oturtabildik.

Biz tercihimizi LG’den yana kullandık. 2 ay oldu evleneli geçen sene kasım gibi almıştık ürünleri. 2 aylık kullanıma göre çok bir deneyimimiz olmadı fakat kullanımdan gayet memnunuz bir aksaklık, sıkıntı yaşamadık açıkçası. Negatif bir durumda söz konusu olmadı şu ana kadar kullanım kaynaklı. Tek olumsuz diyebileceğimiz durum şu ki, keşke bulaşık makinesinin 1 model üstünü alsaydık kapak atmalı modeli. O bir tık sinir bozucu yoksa 2 aylık kullanıma istinaden performans, temizlik konusunda gayet memnunuz.

Merhaba, kusura bakmayın biraz geç döndüm. Evlilik süreçleri vs. Anca rutine oturtabildik.

Biz tercihimizi LG’den yana kullandık. 2 ay oldu evleneli geçen sene kasım gibi almıştık ürünleri. 2 aylık kullanıma göre çok bir deneyimimiz olmadı fakat kullanımdan gayet memnunuz bir aksaklık, sıkıntı yaşamadık açıkçası. Negatif bir durumda söz konusu olmadı şu ana kadar kullanım kaynaklı. Tek olumsuz diyebileceğimiz durum şu ki, keşke bulaşık makinesinin 1 model üstünü alsaydık kapak atmalı modeli. O bir tık sinir bozucu yoksa 2 aylık kullanıma istinaden performans, temizlik konusunda gayet memnunuz.
Mutluluklar dilerim. Güzel günlerde kullanın inşallah. ☺️

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri