Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Malum yaz geldi önemli olan konu KLİMA

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mustaffa

Müdavim
İnceleyen Kulüp
Bütçe
20-30-40 bin
Marka Model Bilgisi
FARK ETMEZ
Merhaba kolay gelsin herkese. Babam gile klima alacağız 18 btu olan. Kendi evimde midea xtram save modeli var ve menmunm ama babam gilde o kadar bütcce yok 20-30 bin bütceleri var en fazla zorlama ile 35-40 bine çıkar. Osmaniye bölgesindeyiz adana sıcaklığı ile hemen hemen aynı. Bu durumlar'da hangi marka klimalara bakmalıyım. Arçelik bocsh beko gibi markalara klima konusunda güvenemiyorum yanlış mı düşüyorum bilmiyorum

@muhammet göl @ByCilo @İRFAN @REMZİ96 @Ali Kemal Eyvaz siz değerleri hocalarında fikirlerini almak isterim :))

Küçük not: Sadece oturma odası için kullanıcak 20-25 mt2 odanın büyüklüğü yere geldiğinde sonbahar aylarında kış için ısınma olarak da kullanacaklar. Evin ısı yalıtımı yok. Pencenler eski tip demir sıcaklık ve soğuk girer içeri. Kapı eski tahta kapı soguk sıcaklık girer. Yer parke kısacası üst düzey bişey beklimiyoruz orta halli bi klima iş görecek şekilide

Merhaba kolay gelsin herkese. Babam gile klima alacağız 18 btu olan. Kendi evimde midea xtram save modeli var ve menmunm ama babam gilde o kadar bütcce yok 20-30 bin bütceleri var en fazla zorlama ile 35-40 bine çıkar. Osmaniye bölgesindeyiz adana sıcaklığı ile hemen hemen aynı. Bu durumlar'da hangi marka klimalara bakmalıyım. Arçelik bocsh beko gibi markalara klima konusunda güvenemiyorum yanlış mı düşüyorum bilmiyorum
Merhaba Hemşehriyiz bende kadirli'de oturuyorum. Hocam şimdi 20 Metre Kare ile 25 Metre Kare arasında değilde tam metre kareyi verebilme şansınız varmıdır, evde yaşayan kişi sayısı, evin ara kat olup olmadığı gibi detay paylaşmanızda mümkünmü aceba.

Merhaba Hemşehriyiz bende kadirli'de oturuyorum. Hocam şimdi 20 Metre Kare ile 25 Metre Kare arasında değilde tam metre kareyi verebilme şansınız varmıdır, evde yaşayan kişi sayısı, evin ara kat olup olmadığı gibi detay paylaşmanızda mümkünmü aceba.
Hemşerim cevabını beklierim :))

Ev müstakil tek katlı üzerisi dam bizim burda laf ver bilirsiniz damın sıcağı aşağı vuruyor diye :)). 25 mt2. Kişi sayısı 4 kişi
Benimlede hemşerisiniz annemler tarafı haruniye Düziçinden 🙋😂
O damların sıcağını ve Osmaniye Düziçi tarafının nemli sıcağını iyi bilirim
Muhtemelen yalıtım da yoktur tavanın sıcaklığını hiç düşünemiyorum bile 😅

Hocam öncelikle marka konusunda Vestel Arçelik bekoyu aklımızdan çıkaralım onlar oralarda sıcaklarla başa çıkamaz

net 25 m2 alanda 12 btu midea all easy pro nun baş geleceğini düşünüyorum söz konusu tek katlı ev olunca güneşin yükü kalabalığın yükü derken dış ünitesi büyük bir klima size iyi gider dış ünitesinide sürekli güneş almayan yere denk getirirseniz hem siz hemde klima rahat edecektir.

Öneri verirken söz konusu oda veya ev bu şekilde kritik şartlar taşıyorsa iki kere düşünmek lazım bu konuyu yinede @Adem Helvacı abimizle lede istişare edelim

İlk önerim dış ünitesi büyük kompresörü güçlü olan 12 btu all easy pro bakalım diğer arkadaşlar ne diyecekler ürünün dış ünitenin videoyu aşağıya bırakıyorum bir incelemeniz için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İş görsün ve aile büyükleri için kullanılacak. Yalıtım konusu biraz zayıf. Okuduklarımdan anladığım bunlar.
Bu durumda gerçek kullanıcı verisi görmüş. Kendini ispat etme noktasında soğutma performansı yüksek bir marka tercihi doğru olacaktır. Öte yandan konum gereği servis konusu ehemmiyeti olması lazım.
Bakır boru ve nominal değeri yüksek üründe olsa yalıtım kaynaklı tam performans göstermesi beklentisi olmasın.

Kaira ve E. C. A Ecotech birbirine çok yakın fiyatta. Yine kendini ispatlamış olan Midea çok iyi seçenek.
Kendim sigma comfort kullanıyorum. Çokta memnunum. Isıtma olarak gayet iyi tecrübe ettim. Soğutma için bu yaz sonuçları göreceğim.
Belli bir sıralama olmaksızın bütçeyi düşünerek;
Midea,kaira,sigma,eca diyorum.
Burada kıymetli olan servis yapılanması... Yalıtım gerçekten karar vermekte zorluyor.

Dipnot:Adana'lıyım. Kadirli sıcağını iyi bilirim. Aile büyüklerinize karşı bu iyiliği yapın. Her geçen yıl onlar için katlanılmaz sıcaklar olacak 😊

Benimlede hemşerisiniz annemler tarafı haruniye Düziçinden 🙋😂
O damların sıcağını ve Osmaniye Düziçi tarafının nemli sıcağını iyi bilirim
Muhtemelen yalıtım da yoktur tavanın sıcaklığını hiç düşünemiyorum bile 😅

Hocam öncelikle marka konusunda Vestel Arçelik bekoyu aklımızdan çıkaralım onlar oralarda sıcaklarla başa çıkamaz

net 25 m2 alanda 12 btu midea all easy pro nun baş geleceğini düşünüyorum söz konusu tek katlı ev olunca güneşin yükü kalabalığın yükü derken dış ünitesi büyük bir klima size iyi gider dış ünitesinide sürekli güneş almayan yere denk getirirseniz hem siz hemde klima rahat edecektir.

Öneri verirken söz konusu oda veya ev bu şekilde kritik şartlar taşıyorsa iki kere düşünmek lazım bu konuyu yinede @Adem Helvacı abimizle lede istişare edelim

İlk önerim dış ünitesi büyük kompresörü güçlü olan 12 btu all easy pro bakalım diğer arkadaşlar ne diyecekler ürünün dış ünitenin videoyu aşağıya bırakıyorum bir incelemeniz için
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Pro serisi çok hoş kendime xtram save modellini almıstım 2 yıl önce keşke pro serisni alsaymışım. Ama kafama yattı sadece 12lik olması biraz terettüp bıraktı yeterli olur mu oda için ama galiba yeterli fiyat araştırması yapacağım. Bu arada bende düziçi merkez de otuyorum selam olsun ordakilere :))

Bunlar da borular bakır olmaması sebebi ile sıcak bakmıyorum hemşerim bilmiyorum doğru mu yanlış
Yanlış bilmiyorsam önerideki sigma, lg ve Kaira hepside bakır boru ile montajı yapılıyor 😊
Hatta sigma kesinlikle bakır boru. Evimde kullanıyorum. Montajını her aşamasını anlattığım konu forumda mevcut

Pro serisi çok hoş kendime xtram save modellini almıstım 2 yıl önce keşke pro serisni alsaymışım. Ama kafama yattı sadece 12lik olması biraz terettüp bıraktı yeterli olur mu oda için ama galiba yeterli fiyat araştırması yapacağım. Bu arada bende düziçi merkez de otuyorum selam olsun ordakilere :))
Ve aleyküm selam kardeşim 🙋

Pro modelin dış ünite 18 btu ya eşdeğer sayılır ha yinede
Eğer pro bulamazsanız veya bütçeyi aşarsa diğer markalardan arkadaşların öneri verdiği ürünlerden sigma 18 btu da güzel haier üretimi ve kullananlar oldukça memnun ayrıca iklim sa bakıyor kafanız rahat olur bildigim kadarıyla ful bakır olması lazım hatta @münzevi1940 kardeşimiz doğrulamış

@Ali Kemal Eyvaz kardeşimizin önerileri de çok güzel lg hariç diğerleri full bakır olması lazım lg den tam bilgim yok

Bunlar da borular bakır olmaması sebebi ile sıcak bakmıyorum hemşerim bilmiyorum doğru mu yanlış
Bildiğim kadarı ile yazdığım klimaların hepsi bakır kullanıyor. Sigma bende var bakır, LG yan komşum taktırdı bakır, Eca kullanan arkadaş var forumda bakır olduğunu söylemişti, kaira zaten bakır kullanıyor.
Hatta @Adem Helvacı hocam LG teknik servise refakat etmişti klima kurulumuna bakır olduğunu oradan bize aktarmıştı.

Hemşerim burada benim aklımı çelen tek bir olay var sizin odaya 18,000 klima şartmıdır yoksa 12,000 klima kurtarırmı ? onuda @Adem Helvacı hocam uzman olarak bir baksın sonra size zaten marka konusunda yardımcı oluruz. Siz yinede 18,000 lik almakta acele etmeyin Adem Hocam'ı bekleyin.

Hemşerim burada benim aklımı çelen tek bir olay var sizin odaya 18,000 klima şartmıdır yoksa 12,000 klima kurtarırmı ? onuda @Adem Helvacı hocam uzman olarak bir baksın sonra size zaten marka konusunda yardımcı oluruz. Siz yinede 18,000 lik almakta acele etmeyin Adem Hocam'ı bekleyin.
Sağolun yok illa 18lik olması şart değil bakıyorum yorumlara felan işte. Ya ev yalıtımsız olunca kafa karışıyor acaba yeterli olur mu diye düşündürüyor 12lik. Dediğim gibi yer parke ama penceneler demir'den kapılar eski tahta kapı. Ahım şahım çok etkisi olmaz'da kapı ve pencerenin yinede içeri zarar etkisi %10 olur

@Adem Helvacı hocam günaydın yorumunu göremedim benim yazıda yoğunluktan galiba :))

Gel buyur bizim nu taraflaraa sabah kahven benden olsun :))

@Adem Helvacı hocam günaydın yorumunu göremedim benim yazıda yoğunluktan galiba :))

Gel buyur bizim nu taraflaraa sabah kahven benden olsun :))
Abi öyle takihsiz bir döenem denk geldik ki, üstüne bir de Haziranda beklemediğim bir sıcaklık bastırınca bak şu saat oldu halen ofisteyim inan. Ben ki saat 6 oldu mu tası tarağı toplar eve giderim normalde.
Sabah 09 da oturdum, akşam 21 olmuş bitmiyor abi vallahi bitmiyor sorular.
Bitmesin sorun değil de yetişememek üzüyor :D

1717610687199.jpeg

Şimdi foto çekerken dikkat ettim, lambayı da açmamışım :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri