Usta bu ne? Ben arabamı almıştım 29.000tl yeDün itibari ile karavan için solar enerji ekipmanları satın aldım.
Az kalın oldu galiba. 58 bin TL cik.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Usta bu ne? Ben arabamı almıştım 29.000tl yeDün itibari ile karavan için solar enerji ekipmanları satın aldım.
Az kalın oldu galiba. 58 bin TL cik.
Şimdi 29 bin TL'ye kaliteli bir bisiklet alınabiliyorUsta bu ne? Ben arabamı almıştım 29.000tl ye
Bu dediğiniz 5000 dolar yetmez.Kaç watt olduğuna göre 58 bin TL ideal bile olabilir. Ben ev için 4 tane 210A jel akü, 16 tane 550W panel, 15Kw inverter, rüzgar tribünü ve solar panel destekli hibrit şarj kontrol cihazı için araştırma yapmıştım. Arsa alıp üzerine konteyner ev koyacak kadar maliyet tutmuştu. Aradan 2 sene geçti, şimdiki fiyatları düşünemiyorum.
Jel akülerin tanesi 1000 euro kadar sadece ? Hibrit şarj cihazı da pahalı. Tabii Amerikan markası yerine oem Çin malı alınırsa fiyat 1/4'e inebilir ama onların da ömrü belli maalesef. Şu an bile piyasada farklı modellerde satılan inverterların çoğu ucuz Çin malı. Üzerine marka vurup geçiyorlar.Bu dediğiniz 5000 dolar yetmez.
Brava akü tercih etmiştim. 1000 euro fiyatı var ancak 10 yıl garantili, 18 yıl ömrü olduğunu söylüyorlar ve 5000 cycle.Akünün tanesi 500 dolar. 3000 cycle solar sistem için özel üretim bunlar. Normslde jel aküler tam şarj olmadığı zaman (ki solar sistemde her zaman tam şarj olamıyor.) 2 sene içinde sülfğrleşme oluşturmuş. Ve akü çöp.
Ürünleri İzmir de Güvenli Enerji var. Arkadsşım kendisi. Bu işi en eskilerden yapan bir firmadır. Seçimleri ince eleyip sık dokuduk.
224 Ah akü 500 dolar.Jel akülerin tanesi 1000 euro kadar sadece ? Hibrit şarj cihazı da pahalı. Tabii Amerikan markası yerine oem Çin malı alınırsa fiyat 1/4'e inebilir ama onların da ömrü belli maalesef. Şu an bile piyasada farklı modellerde satılan inverterların çoğu ucuz Çin malı. Üzerine marka vurup geçiyorlar.
224 Ah akü 500 dolar.
1000 euro çok büyük para. Lityum lar oralarda fiyat
Tunçmatik 3 kw seçtik. Yaklaşık 10 bin TL, 5000 TL ye 3kw çok ithal ürün var.Maalesef büyük para. O zamanlar inverter falan da Goodwe, Victron vs. bakmıştım. Tamam kaliteli ama pahalı. Şimdi fiyat alsam kesinlikle solarkol, tunçmatik gibi markalardan fiyat alırım. Üst kalite olmaz belki ama yarı fiyatına geleceği kesin. Hem de sorun çıkarırsa Türk markaları el altında. Yabancı markalarda ya Türkiye'de hiç desteği olmuyor, el altından satıyorlar, ya da arızalarda fabrikaya gönderiyoruz diyerek yurtdışına gönderiyorlar en az 15-20 gün sürüyor. Pendik kaymakamlığına iş yaparken UPS'leri Türk firmasından tercih etmiştik, arıza olursa geliriz yerinde yaparız diyorlardı
3kw karavan için ideal. Ben ev için 15kw bakmıştım. Klima, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi vs. derken 10kw kullanıldığı zamanlar da olur, rahat çalışsın ısınmasın diye de 15kw önerildi. Ama pahalıya geliyor böyle olunca da. Kw arttıkça katlana katlana büyüyor fiyat.Tunçmatik 3 kw seçtik. Yaklaşık 10 bin TL, 5000 TL ye 3kw çok ithal ürün var.
Bizim de Tunçmatik seçmekteki en büyük rol yerli, kalite, ve muhatap var.
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.