Abi ben forumda yaşamıyorum, bir evim ve ailem var geceleri tv izlerim, eşimle sohbet ederim vs ve pazar günleri foruma girmediğimi hemen herkes bilir.

Senin konunla ilgilenmediğimden değil, yazılanları görmemişim ve ayrıca zeten mevcut olan bir konu olduğu için başlığı gördüğümde başlık ile alakalı aynı şekilde muhabbetler dönüyor diye düşünüyorum ben. Mesela bu yeni montaj aslında bambaşka bir konu başlığı, hatta bunu ben ayırayım bu konununaltından ki insanlar hem montajı, hem konuyu hem de sorunları görsün bilsinler yoksa buralarda dikkatten kaçar kimse görmez bilmez.
Montaj sorunsuz gerçekleşmiş gözünüz aydın

Sizin memnun kalmanızın yanısıra benim de gördüğüm kadarı ile olması gerektiği gibi bir montaj yapılmış dolayısıyla sizin de referansınız ile Gaziantep için uyguladığım midea klima ambargosunu bunun gibi 1-2 kaliteli montaj daha gördüğümde bu montajı yapan firmanın ve ekibin olması şartı ile yine yönlendirme yapabiliriz.
Klimanın ısıtmada üfleme sorununa dair aslında ben daha geçen sene kış başlamadan uyarılarda bulunmuştum ama yaşayınca daha çok dikkat çekiyor.
Özellikle yatak odasında kullanan benim gibi birisini çok rahatsız etti o fan devri.
Dikkat ettiğim kadarıyla BÜTÜN midea klima modellerinde fanın termostattaki minimal döngüsü olması gerektiğinden daha yüksek ve bu nedenle biz TÜRK kullanıcıları bu durum rahatsız ediyor.
Fakat bununla ilgili bir bilgilendirme yapayım sizlere.
Bu durum aslında üretim esnasında öngörülmüş ve bu ürünler fabrika çıkışında 4 seçenekli olarak üretilmiş ancak default değer bütün klimalarda 2 olarak tercihe dilmiş.
Şimdi bu değerler nelerdir?
Ayar Sıcaklığına Ulaştığında fan Kontrolü
1- Fan Durdurma
2- Fan En düşük devirde çalış
3- Fan nasıl ayarlı ise o şekilde çalışmaya devam et
4- Fan 5 dakika dur ve 1 dakika çalış .......................... bu parametre 11 inci adım yani 60 dakika dur ve 1 dakika çalış adımına kadar gider.
Parametre fabrikadan bütün ürünlere 2 inci adım ayarlı şekilde yüklenmiştir yani en düşük devirde çalışması gerekecek şekilde ayarlıdır fakat Mideanın en düşük devri dahi ısıtma modunda bizi rahatsız edecek kadar yüksek bu nedenle parametre ayarı değiştirilip fabrkada 2 seçili olarak yollanan değerin 1 yapılması bütün sorunun çözümü için yeterlidir.
Prime haricinde benim yatak odamdaki Xtreme, ofisimdeki AllEasy Pro ve en son gelen Salonumdaki Breezeless dahil bütün ürünlerimde ben parametre değerini değiştirdim o şekilde kullanıyorum.
Parametre değerini 1 yapınca ne oluyor?
Klima termostata geçince kompresör kapandıktan sonra klima 1 dakika dolayında daha üfleme yapıyor ve sonrasında fanı komple kapatıyor. Isıtma modunda artık üfleme yapmadığı için sorun yaşanmıyor.
Bunun yan etkisi var mı?
Salon ve ofis klimamda bir sorun tespit etmemekle birlikte yatak odası klimamın konumu nedeniyle (altında dolap var) ortam sıcaklığını geç algılaması, klimanın termostattan daha geç çıkmasına neden oldu. Ben de bu durumu tespit edince o halde klimanın üzerindeki sensr yerine kumandanın üzerindeki sensörü referans almasının daha doğru değer olacağını düşündüm ve Follow Me özelliğini aktif hale getirdim, bu şekilde kullanınca klimanınm üzerindeki sensör yerine ortam sıcaklığını kumandanın üzerindeki sensöre göre referans almaya başladı ve bu sorunum da ortadan kalkmış oldu.
Klimanın ilk kalkışı anındaki sesin ne olduğunu duymak gerek ona bu hali ile bir yorum yaparsak sadece sallamış oluruz diye düşünüyorum.