Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea Xtreme Save ve Xtreme Save Lite farkının muammalığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mert_H
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mert_H

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba değerli arkadaşlar,

Geçtiğimiz seneden beridir bir klima almak istiyor ve marka, verim, fiyat gibi araştırmalar neticesinde Midea Xtreme Save modeline göz koymuştum. FGeurope websitesi üzerinden bulduğum, yakınımda olan çok ilgili bir bayii ile görüştüm. Sağolsunlar ücret dahi almadan, alışveriş tamamlanmadan eve kadar geldiler, ürünün ücretini de kurulum esnasında ya da kurulumdan sonra bile ödeyebileceğimi söylemişlerdi ancak geldiklerinde getirdikleri ürünün Midea Xtreme Save Lite series olmasından dolayı kafamda soru işareti kaldığı için satın almayı şimdilik ertelemek durumunda kaldım. Klimayı geri götürdüler.

Şimdi forumda daha önce açılan konularda bu Midea Xtreme Save'in eco save lite hepsinin tek bir ürün olduğu iddia edilmekte ancak Midea Xtreme Save ve Midea Xtreme Save Lite'ın iki ayrı, birbirinden farklı ürünler olduğunu düşünmeme neden olan bir takım bilgilere ulaştım.

Bu bilgilerde iki ürün arasında aşağıdaki gibi farklar yer almakta ve tabi fiyatları da farklı ;

Midea Xtreme SaveMidea Xtreme Save Lite
Enerji SınıfıA+++ A++
SEER8.5 7.0
SCOP5.85.5
Dış ünite ağırlığı26.4 kg 23.7 kg

Bu iki farklı ürüne ve bilgilere aşağıdaki yabancı web sitesi üzerinden ulaştım.
Xtreme Save____ Link : https://www.celsius.gr/BF83AE47.en.aspx
Xtreme Save Lite Link : https://www.celsius.gr/691F2A75.en.aspx

Bu bilgilere istinaden Xtreme Save Lite biraz kısılmış ve Xtreme Save'e göre daha az verimli ve daha az tasarruf eden bir ürün olduğu kanısına varabilir miyiz ?

Şayet bunlar iki farklı ürün ise ve ben Lite versiyonu almak istersem yukarıdaki değerlerin kıyaslanması sonucu ortaya çıkan fark faturaya ne kadar yansır, farkedilir mi ?
Yukarıdaki kıyastaki fark pek matah ve farkedilebilir bir fark değilse Midea niçin bu şekilde iki farklı versiyon üretmeyi tercih etmiş ?

Bu konu ile ilgili detaylı bir bilgilendirmeye hiçbir yerde ulaşamadım doğrusu. Şimdi ben Xtreme Save Lite versiyonunu alırım ama bir ay sonra Xtreme Save versiyonu biryerlerden çıkagelirse tatsız bir durum olur diye almaktan vazgeçtim. FG europe websayfasında ürün Xtreme Save diye pazarlanmakta ancak ürün geldiğinde karşılaştığınız Xtreme Save Lite series.

Bu konu hakkında detaylı ve yüreklere su serpecek bir açıklamanın yetkililerce yapılmasını şayet burayı okuyorlarsa rica ederim. Yoksa konu ile ilgili bilirkişi, teknik uzman ya da sizlerin tüketici olarak yorumunu rica ederim.

Herkese merhaba değerli arkadaşlar,

Geçtiğimiz seneden beridir bir klima almak istiyor ve marka, verim, fiyat gibi araştırmalar neticesinde Midea Xtreme Save modeline göz koymuştum. FGeurope websitesi üzerinden bulduğum, yakınımda olan çok ilgili bir bayii ile görüştüm. Sağolsunlar ücret dahi almadan, alışveriş tamamlanmadan eve kadar geldiler, ürünün ücretini de kurulum esnasında ya da kurulumdan sonra bile ödeyebileceğimi söylemişlerdi ancak geldiklerinde getirdikleri ürünün Midea Xtreme Save Lite series olmasından dolayı kafamda soru işareti kaldığı için satın almayı şimdilik ertelemek durumunda kaldım. Klimayı geri götürdüler.

Şimdi forumda daha önce açılan konularda bu Midea Xtreme Save'in eco save lite hepsinin tek bir ürün olduğu iddia edilmekte ancak Midea Xtreme Save ve Midea Xtreme Save Lite'ın iki ayrı, birbirinden farklı ürünler olduğunu düşünmeme neden olan bir takım bilgilere ulaştım.

Bu bilgilerde iki ürün arasında aşağıdaki gibi farklar yer almakta ve tabi fiyatları da farklı ;

Midea Xtreme SaveMidea Xtreme Save Lite
Enerji SınıfıA+++ A++
SEER8.57.0
SCOP5.85.5
Dış ünite ağırlığı26.4 kg 23.7 kg

Bu iki farklı ürüne ve bilgilere aşağıdaki yabancı web sitesi üzerinden ulaştım.
Xtreme Save____ Link : https://www.celsius.gr/BF83AE47.en.aspx
Xtreme Save Lite Link : https://www.celsius.gr/691F2A75.en.aspx

Bu bilgilere istinaden Xtreme Save Lite biraz kısılmış ve Xtreme Save'e göre daha az verimli ve daha az tasarruf eden bir ürün olduğu kanısına varabilir miyiz ?

Şayet bunlar iki farklı ürün ise ve ben Lite versiyonu almak istersem yukarıdaki değerlerin kıyaslanması sonucu ortaya çıkan fark faturaya ne kadar yansır, farkedilir mi ?
Yukarıdaki kıyastaki fark pek matah ve farkedilebilir bir fark değilse Midea niçin bu şekilde iki farklı versiyon üretmeyi tercih etmiş ?

Bu konu ile ilgili detaylı bir bilgilendirmeye hiçbir yerde ulaşamadım doğrusu. Şimdi ben Xtreme Save Lite versiyonunu alırım ama bir ay sonra Xtreme Save versiyonu biryerlerden çıkagelirse tatsız bir durum olur diye almaktan vazgeçtim. FG europe websayfasında ürün Xtreme Save diye pazarlanmakta ancak ürün geldiğinde karşılaştığınız Xtreme Save Lite series.

Bu konu hakkında detaylı ve yüreklere su serpecek bir açıklamanın yetkililerce yapılmasını şayet burayı okuyorlarsa rica ederim. Yoksa konu ile ilgili bilirkişi, teknik uzman ya da sizlerin tüketici olarak yorumunu rica ederim.
Bilir kişi olarak yazayım😂
Xtreme Save Serinin genel ismidir 2 seriden oluşur.
1-Xtreme Save Pro
2-Xtreme Save Eco
İkiside birbirinden farklı ürünlerdir Türkiyeye Gelen ürünlerde sadece Xtreme Save in Eco serisidir başka ürün yok bukadar begenilen sevilende bu eco serisidir Türkiyede Pro serisi yok. Mideanın Türkiyede olmayan tek serisi bu değil çinde üretilip dünyaya satılan birkaç seri daha yok Türkiyede mideanın sitesinin teknik özelliklerinde klimanın tüm bilgileri yazıyor xtreme save serisinin teknik özellikleri Eco nun özellikleri zaten seri kod numarasıda eco olarak geçiyor cihaz üzerindede eco yazıyor hangisini eco almamın bana ne zararı olur tüketimi çok etkilermi demişsin pro su yokki zaten oyüzden böyle bir karşılaştırma yapmana gerek yok eğer 12 lik klima arıyorsan Xtreme,All Easy, Brezeless E, Breezeless, Gaia arasında bir tercih yapıp almalısın karşılaştırman bu şekilde olmalı şuanlık Türkiyede bulunan 12 likler bunlar.

Öncelikle bu bilgilendirici yorum için teşekkür ederim.

Genel hatlarıyla anladığım kadarıyla Xtreme Save'in en yalın ve en ucuz olan versiyonu distribütör tarafından en ucuza getirilmiş ve en ucuza olabilecek şekilde Türkiye pazarına mümkün mertebe daha fazla müşteriye hitap etsin diye Xtreme Save adıyla sürülmüş.

Xtreme Save'in asıl versiyonundaki SEER ve enerji sınıfı değerlerini ancak All Easy Pro karşılayabiliyor ve onunda satıldığı fiyat 10 bin TL (280€) fazla, halbuki Xtreme Save'in asıl versiyonu olsaymış bu fark tahmini olarak 2000 TL- 2500TL (50€-60 €) kadar olacakmış, yukarıdaki paylaştığım yabancı sitede yazan fiyat farkına göre.

Yani temizlik için kolay söküp takma olayından vazgeçerek sadece 2000-2200 TL farkla all easy pro performansında bir cihaza sahip olabilirdik gibi bir çıkarımda bulunabiliyorum.

Belki de Xtreme Save'in asıl versiyonu kasıtlı olarak getirtilmedi çünkü tahminimce çoğu müşteri sadece kolay söküp takma için 10 bin TL daha fazla ücret ödemek istemezdi diye düşünüyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri