Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Okuma amaçlı, göz dostu tablet

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Mertcan Tarkan

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
4000 TL
Marka Model Bilgisi
Samsung, Lenovo, TCL, Honor
Merhaba, bütçem şimdilik sınırlı. İkinci el değil de sıfır bir ürün bakıyorum. Aklımda birkaç model var ama onları konuda belirtmedim, sadece markaların bilgilerini başlıkta paylaştım. Yapacağınız önerilerde bizzat söz konusu cihazı kullananların tekil yorumlarını duymak isterim.

Honor Pad x8 kullanıyorum. 3 GB ram 32 GB hafıza var. Ses kalitesi iyi. Çift taraflı hoparlör var. Ekran kalitesi olarak 1920x1200 çözünürlüğe sahip. Aynı fiyat bandındaki TCL tablette ise 1280x800 ekran var.

Son düzenleme:
Honor Pad x8 kullanıyorum. 3 GB ram 32 GB hafıza var. Ses kalitesi iyi. Çift taraflı hoparlör var. Ekran kalitesi olarak 1920x1200 çözünürlüğe sahip. Aynı fiyat bandındaki TCL tablette ise 1280x800 ekran var.
Merhaba. Gün ışığı altında tablet çok yansıma yapıyor mu? Parlaklığı yeterli geliyor mu? Bataryası gün boyunca yetiyor mu? Tablette yetersiz gördüğün ve eksikliğini hissettiğin bir özellik var mı?
Samsung Galaxy TAB A9 alabilirsiniz.
Teşekkürler. Bu cihazı aktif olarak kullanıyor musunuz? Ben bu cihazı sadece teknoloji mağazalarında baktım. Cihazda okuma modu ve göz koruması vardı sanırım ancak görüntü kalitesi açıkçası çok da içime sinmedi, canlı ve net bir okuma deneyimim olmadı.
Biliyorum bu bütçeye mükemmel bir şey alınmaz, sadece göz sağlığı ve göz konforu açısından en iyi cihazı bulma arayışı içindeyim.

Merhaba. Gün ışığı altında tablet çok yansıma yapıyor mu? Parlaklığı yeterli geliyor mu? Bataryası gün boyunca yetiyor mu? Tablette yetersiz gördüğün ve eksikliğini hissettiğin bir özellik var mı?

Teşekkürler. Bu cihazı aktif olarak kullanıyor musunuz? Ben bu cihazı sadece teknoloji mağazalarında baktım. Cihazda okuma modu ve göz koruması vardı sanırım ancak görüntü kalitesi açıkçası çok da içime sinmedi, canlı ve net bir okuma deneyimim olmadı.
Biliyorum bu bütçeye mükemmel bir şey alınmaz, sadece göz sağlığı ve göz konforu açısından en iyi cihazı bulma arayışı içindeyim.
Parlaklık gayet yeterli. Gün ışığı altında film izledim. Eksik diyebileceğim tek şey yazılımdı. Mesela cihaz kullanılmadığında otomatik kilit ayarı yoktu. Güncelleme ile getirdiler. Şuan bir problem görmüyorum.

Merhaba. Önceliğim okuma amaçlı, e-kitap, dergi vs. ve sonrasında multimedya, web vb işler için temel bir tablet.
e-kitap okuyucusu ile tablet ekranların teknolojisi apayrı.
tabletlerin yormayanı olmaz, e-kitap okuyucuları ekranları göz dostudur. Roman, tarih kitaplarını okurken odaklandığınız için direk ışık hüzmesi gelmediğinden okuyucuda göz ağrısı yapmazlar.

Bahsettiğiniz özellikler okumadan çok parlak ekran arıyormuşsunuz hissi uyandırdı.

e-kitap okuyucusu ile tablet ekranların teknolojisi apayrı.
tabletlerin yormayanı olmaz, e-kitap okuyucuları ekranları göz dostudur. Roman, tarih kitaplarını okurken odaklandığınız için direk ışık hüzmesi gelmediğinden okuyucuda göz ağrısı yapmazlar.

Bahsettiğiniz özellikler okumadan çok parlak ekran arıyormuşsunuz hissi uyandırdı.
Önceliğimin okuma olduğunu ve temel görevleri yapan bir tablet aradığımı yazmış olmam, parlak ekran arıyormuş olduğum anlamına gelmiyor ki... Eğer ki yukarıda yazmış olduğum: "Gün ışığı altında tablet çok yansıma yapıyor mu? Parlaklığı yeterli geliyor mu?" cümlelerinden sizde "çok parlak ekran arıyormuşum" hissi uyandırmışsa şöyle bir soru ile hissinize karşılık getireyim: Güneş ışığında veya parlak ışık altında tablet kullanıldığında, ekran parlaklığı yeterli değilse ekrandaki yazılar vs. nasıl seçilecek? Kapalı bir mekanda veya karanlık bir ortamda ben bu tableti her zaman kullanmayacağım ki.

Bu bütçede A9 dan iyi tablet bulmanız zor. Sadece kitap okumak için alıyorsanız e kitap okuma araçları var ama normal gündelik kullanımınızda varsa A9 ideal bence.

Bu bütçede A9 dan iyi tablet bulmanız zor. Sadece kitap okumak için alıyorsanız e kitap okuma araçları var ama normal gündelik kullanımınızda varsa A9 ideal bence.
Bilemedim. :( Konuya pek de katılım olmadı aslında, diğer alternatifleri de görmek isterdim.
Acaba tablet fiyatları daha da düşer mi, bu piyasayı, gelişmeleri pek takip etmediğim için soruyorum. Bütçemin üzerine daha ekleme yapıp güzel bir cihaz alayım, sırf almış olmak için de almak istemiyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri