Merhabalar, bu ürünün 70 veya 75 inç olanlarıyla ilgileniyorum bir süredir.
TCL OLED'i bu sene de pas geçince ben de COF arızası nedeniyle altından yeşil yeşil çizgiler yükselen ONVO OV65351'imin yerine idareten bir ucuz 65 inç TV bakıyordum fakat seride ilginç bir şeyler karşılaştım; 65 inç modelin SDR ve HDR tüketimleri arasında 1 watt fark var yani HDR modunda ekstra bir ışık başarımı yok gibi. Gelgelelim, ekran boyutları 70 ve 75 inç olunca SDR ve HDR arasında iki kata yakın bir tüketim farkı oluyor. Belli ki burada panelin vadettiği ekstra bir şeyler var. Mecburen 70 veya 75 alacağım gibi görünüyor ancak 30 bin liralara çıktıktan sonra da insan 120 hz tazeleme istemeye başlıyor.
Televizyonun menüsünden, işletim sisteminden hiçbir beklentim yok; bilgisayarıma bağlıyorum HDMI ile ve 4K 60 FPS oyun oynayabildiğim sürece işimi görüyor. Bazı oyunlarda 120 hz akıcılık ekstra bir izleme konforu ve keyfi yaratıyor, bunu ONVO'da bir süre daha göremeyeceğim gibi ama en azından almışken HDR başarımında OV65351'in üzerine çıkmış bir şeyler almak istiyorum.
Sizce 70OVF9000UQ için 30 bin lira seviyelerine çıkmaya değer mi yoksa ya 20 bin liralık bir dip model 65 inç ile idare edip sonraya mı saklamalıyım beklentilerimi?
Aslında şu anda gözüme kestirdiğim TCL 75C855 var fakat fiyatı geçen ay 73 bin liralara kadar inmişken şimdi 100 bin liralarda seyrediyor. Gelecekte bir televizyondan bekleyebileceğim her şey var o üründe; 120 hz tazeleme, Freesync, 3500 nit gibi pik parlaklık değerleri, 2000 küsür karartma noktası ki bu YouTube'da OLED televizyonlar ile kıyaslanan bir gerçek siyah başarımı veriyor. Bu özellikleri bulabileceğim bir yerli QD-MiniLED'i yakın zamanda görmeye dair bir umudum yok.
Siz ne dersiniz? O beklediğim televizyona kadar bomboş bir televizyon ile 2 yıl diş sıkmak mı, en azından HDR başarımıyla avunmak için 70OVF9000UQ almak mı yoksa fiyat yükselmişken bir de 120 hz bir panel aramak mı?
Hem HDR güç tüketimi SDR'nin iki katı olan(lâf olsun diye HDR olduğunu ya da gerçekten ışığın arttığını buradan anlıyorum az çok), hem QLED panel kullanan hem de 120 hz tazeleme veren bir ucuz ürün varsa bildiğiniz...

Neyse işte, derdimi anlatabildim bence az çok.
Herkese keyifli sabahlar dilerim. ^^