Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Onvo 50OVF9000UQ Merak Ettikleriniz

mevcut televizyonum philips pus7906/62 ve yeni bir televizyon alacağım ve dikkatime takılanlar arasında Onvo 50OVF9000UQ modelide var fakat bazı içeriklerini bulamadım
1- Usb desteği ntfs mi yoksa fat32 mi
2- Gündüz aydınlık ortamlarda izlenme nasıl ve yan açıdan görüntü kaybı var mı
3- 55 inç ve 65 inç modellerindeki panel bilgisi nedir.
4- google tv güncellemesi kaç yıl alacak
5- alternatif olarak ne önerirsiniz 1 ve 2 maddeler temel kriter olacak

Onvo 50ovf9000uq modeli ekran ayarlarını paylaşırmısınız

Merhabalar, bu ürünün 70 veya 75 inç olanlarıyla ilgileniyorum bir süredir.

TCL OLED'i bu sene de pas geçince ben de COF arızası nedeniyle altından yeşil yeşil çizgiler yükselen ONVO OV65351'imin yerine idareten bir ucuz 65 inç TV bakıyordum fakat seride ilginç bir şeyler karşılaştım; 65 inç modelin SDR ve HDR tüketimleri arasında 1 watt fark var yani HDR modunda ekstra bir ışık başarımı yok gibi. Gelgelelim, ekran boyutları 70 ve 75 inç olunca SDR ve HDR arasında iki kata yakın bir tüketim farkı oluyor. Belli ki burada panelin vadettiği ekstra bir şeyler var. Mecburen 70 veya 75 alacağım gibi görünüyor ancak 30 bin liralara çıktıktan sonra da insan 120 hz tazeleme istemeye başlıyor.

Televizyonun menüsünden, işletim sisteminden hiçbir beklentim yok; bilgisayarıma bağlıyorum HDMI ile ve 4K 60 FPS oyun oynayabildiğim sürece işimi görüyor. Bazı oyunlarda 120 hz akıcılık ekstra bir izleme konforu ve keyfi yaratıyor, bunu ONVO'da bir süre daha göremeyeceğim gibi ama en azından almışken HDR başarımında OV65351'in üzerine çıkmış bir şeyler almak istiyorum.

Sizce 70OVF9000UQ için 30 bin lira seviyelerine çıkmaya değer mi yoksa ya 20 bin liralık bir dip model 65 inç ile idare edip sonraya mı saklamalıyım beklentilerimi?

Aslında şu anda gözüme kestirdiğim TCL 75C855 var fakat fiyatı geçen ay 73 bin liralara kadar inmişken şimdi 100 bin liralarda seyrediyor. Gelecekte bir televizyondan bekleyebileceğim her şey var o üründe; 120 hz tazeleme, Freesync, 3500 nit gibi pik parlaklık değerleri, 2000 küsür karartma noktası ki bu YouTube'da OLED televizyonlar ile kıyaslanan bir gerçek siyah başarımı veriyor. Bu özellikleri bulabileceğim bir yerli QD-MiniLED'i yakın zamanda görmeye dair bir umudum yok.

Siz ne dersiniz? O beklediğim televizyona kadar bomboş bir televizyon ile 2 yıl diş sıkmak mı, en azından HDR başarımıyla avunmak için 70OVF9000UQ almak mı yoksa fiyat yükselmişken bir de 120 hz bir panel aramak mı?

Hem HDR güç tüketimi SDR'nin iki katı olan(lâf olsun diye HDR olduğunu ya da gerçekten ışığın arttığını buradan anlıyorum az çok), hem QLED panel kullanan hem de 120 hz tazeleme veren bir ucuz ürün varsa bildiğiniz... :) Neyse işte, derdimi anlatabildim bence az çok. :)

Herkese keyifli sabahlar dilerim. ^^

Bir de bunun OVF9600UQ modeli var fakat sadece Evkur'da satılıyor. O model ile ilgili bir bilgi bulamadım.

Konu güncel mi acaba?

ONVO 50OVF9000UQ ile ONVO 50OVF9000 arasında fark var mı?
Çoğu yerde farklı gibi. Ama satış yapan sitelerde ilanda ONVO 50OVF9000UQ ama ürün açıklamasında ONVO 50OVF9000 ile ilgili bilgiler var.
Ama bazı yerlerde ise ikisi aynı.

GÜNCEL....

Bu tv de netflix, prime gibi platformlar lisanslı mıdır? 1080p veya 4k olarak kullanılabiliyor mu.

eski üretim onvo ve nordmende lerde u sorun mevcuttu. lisans mevzusundan dolayı 480p veya 720p yayın alınıyordu.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri