Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Onvo f500 vs f950

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kadircz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Kadircz

Yeni Üye
Yeni Üye
Hocam 55 inç veya 65 inç fp ürünü bir televizyon almaya karar verdim. Bütçem çok yok ama aldığım beni mutsuz da etsin istemem. Sizce hangi modeli tercih etmeliyim ve büyüklük olarak panel üreticilerinde farklılık var mı acaba ? @Adem Helvacı

Merhaba, şu an için kasalar ve paneller aynı, sadece anakart ve işletim sistemi değişiyor.
Google TV işletim sistemini sevmiş olsam da sonuçta TV de android halen tam olarak içime sinen işletim sistemi değil :ok

Hocam 2 tane Android TV test etme imkanım oldu ama ikisinden de memnun kalmadım. Birisi Android 7 yüklü 65" Awox, diğeri ise Android 11 yüklü 65" Dijitsu. Her ikisinin de benim açımdan en temel eksikliği hareketli sahnelerde ya da kamera hızlı bir şekilde sağa sola dönerken görüntünün kare kare atlayarak gitmesi, yumuşak pürüzsüz bir geçiş olmamasıdır.

Sözde Awox'un kutusunda 400 Hz fake refresh rate var diyor ama hiç inandirici değil. Halihazırda kullandigim 800 Hz fake refresh rate'e sahip Vestel 65FA8500 ve daha önce kullandığım Vestel 55PF8990 model 200Hz olan televizyonlarda bu geçişler Samsung'un gerçek 100Hz modelleri kadar olmasa da bunlara göre oldukça pürüzsüz görünüyor.

Bu konuda Samsung'un hakkını vermek lazım, benim incelediğim gerçek 100Hz panele sahip bütün modelleri her türlü hareketli sahneyi takılmadan, akıcı bir şekilde işleyebiliyordu. Tabii bu bahsettiğim şey 10-15 sene önceki FHD modeller için geçerliydi. Güncel UHD modellere ilişkin hiç bir fikrim yok maalesef.

Hocam 2 tane Android TV test etme imkanım oldu ama ikisinden de memnun kalmadım. Birisi Android 7 yüklü 65" Awox, diğeri ise Android 11 yüklü 65" Dijitsu. Her ikisinin de benim açımdan en temel eksikliği hareketli sahnelerde ya da kamera hızlı bir şekilde sağa sola dönerken görüntünün kare kare atlayarak gitmesi, yumuşak pürüzsüz bir geçiş olmamasıdır.

Sözde Awox'un kutusunda 400 Hz fake refresh rate var diyor ama hiç inandirici değil. Halihazırda kullandigim 800 Hz fake refresh rate'e sahip Vestel 65FA8500 ve daha önce kullandığım Vestel 55PF8990 model 200Hz olan televizyonlarda bu geçişler Samsung'un gerçek 100Hz modelleri kadar olmasa da bunlara göre oldukça pürüzsüz görünüyor.

Bu konuda Samsung'un hakkını vermek lazım, benim incelediğim gerçek 100Hz panele sahip bütün modelleri her türlü hareketli sahneyi takılmadan, akıcı bir şekilde işleyebiliyordu. Tabii bu bahsettiğim şey 10-15 sene önceki FHD modeller için geçerliydi. Güncel UHD modellere ilişkin hiç bir fikrim yok maalesef.
Ya hocam bana donanımsal 120hz paneli versinler, FRR 5000hz onların olsun, o değerlerin satış anaçlı reklam oyunu olduğunu cümle alem biliyor da, neyse.

Ya hocam bana donanımsal 120hz paneli versinler, FRR 5000hz onların olsun, o değerlerin satış anaçlı reklam oyunu olduğunu cümle alem biliyor da, neyse.
Reklam için kullanıldığı bir gerçek ama hareketli görüntüleri daha akıcı getirme konusunda tamamen etkisiz olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Gerçek 100/120 Hz bir televizyonla elbette kıyaslanamaz ama 50/60 Hz TV'lerin hareketli görüntülerde akıcılığını iyileştirdiği de bir gerçek.

Bu arada 100/120 Hz panele sahip TV'lerdeki bütün sihir panelde midir, yoksa paneli besleyen anakartın görüntü işlemcisi de daha güçlü ve fark yaratan bir işlemci olduğu için mi hareketli görüntüler bu kadar smooth oluyor?

Ben işlemcide de fark olduğunu düşünüyorum çünkü 100Hz TV'leri incelediğim dönemde 100Hz Samsung ile 100Hz LG arasında aynı görüntülerle kıyas yapmıştım ve Samsung açık ara daha iyiydi akıcılıkta. UHD döneminde durumlar ne oldu, hangi marka öne çıktı hiç fikrim yok maalesef.

Reklam için kullanıldığı bir gerçek ama hareketli görüntüleri daha akıcı getirme konusunda tamamen etkisiz olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Gerçek 100/120 Hz bir televizyonla elbette kıyaslanamaz ama 50/60 Hz TV'lerin hareketli görüntülerde akıcılığını iyileştirdiği de bir gerçek.

Bu arada 100/120 Hz panele sahip TV'lerdeki bütün sihir panelde midir, yoksa paneli besleyen anakartın görüntü işlemcisi de daha güçlü ve fark yaratan bir işlemci olduğu için mi hareketli görüntüler bu kadar smooth oluyor?

Ben işlemcide de fark olduğunu düşünüyorum çünkü 100Hz TV'leri incelediğim dönemde 100Hz Samsung ile 100Hz LG arasında aynı görüntülerle kıyas yapmıştım ve Samsung açık ara daha iyiydi akıcılıkta. UHD döneminde durumlar ne oldu, hangi marka öne çıktı hiç fikrim yok maalesef.
Tam anlamı ile bir SENKRON durumudur bu.
Panel süper anakart kötü= sonuç hüsran
Panel kötü anakart süper= sonuç hüsran

FRR konuusunda tam anlamı ile etkisiz olmadığı 2008 yılındaki testlerde ortaya çıkmıştı sadece yazdıkları 3000 5000 lerin geçersiz olduğunu vurgulamak istedim.

İlk dönemlerde 100hz için ayrı kartlar kullanılıyordu, anakarttan çıkan LVDS soketleri önce 100hz kartına girer oradan çıkıp panele giderdi, yani elbette ki paneli sürmek için ayrı ve çok etkili bir teknolojiye, işlem gücüne, stabil bir yazılıma ihtiyaç var.

Sonra gelişen teknoloji ile anakarttaki ana işlemci üzerinden çözmeye başladılar 100hz işini de.

Anladım hocam, değerli bilgiler için teşekkürler.

Peki şu anda 100Hz için de 50Hz için de aynı işlemciler mi kullanılıyor, yoksa işlemci farkı var mı?

Bir de günümüz UHD döneminin hareketli görüntülerdeki 100Hz başarısı ile FHD dönemindeki 100Hz başarısını kıyaslarsak her ikisinin de pürüzsüz, atlamasız akıcı bir görüntü verdiğini söyleyebilir miyiz? Yoksa bu konuda o dönemin Samsung TV'lerindeki akıcılığı arar durumda mıyız?

@Adem Helvacı hocam merhaba, Onvo 75" modellerden satınalmayı planlıyorum, bu konu altında da sormamın uygun olacağını düşündüm;
ov75f500 ve ov75f950 modelleri arasında sadece işletim sistemi farkı mı vardır? ov75f950'yi satın alıcak bir site göremedim bilginiz mevcut mu?
Teşekkürler

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri