Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Onvo OV55F950 Alınır mı?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

omerkantas

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
9000
Marka Model Bilgisi
Onvo OV55F950
Merhabalar bütçem maksimum 9000₺ akşam işten gelince 2-3 saat hafta sonu 1 2 gün izleyebileceğim bir tv araştırmasına girdim ov55f950 mantıklı bir tercih midir artıları eksikleri nelerdir memnun eder mi alan hocalarım yardımcı olursa mutlu olurum teşekkürler

Merhabalar bütçem maksimum 9000₺ akşam işten gelince 2-3 saat hafta sonu 1 2 gün izleyebileceğim bir tv araştırmasına girdim ov55f950 mantıklı bir tercih midir artıları eksikleri nelerdir memnun eder mi alan hocalarım yardımcı olursa mutlu olurum teşekkürler
55F950 modeli Google TV lisansına sahip bir TV'dir. Uydu yayınları izletmesinin yanı sıra 8 GB ROM ve 2 GB RAM'e sahiptir. 1.5 GB RAM'li cihazlardan sonra 2 GB olduğuna seviniyoruz. Sesli komut gibi özellikleri de vardır. Memnun eder mi? beklentilerinize bağlı. TV'den beklentiniz, kullanım amacı ve kullanım alışkanlıklarınıza göre değişir. Mesela koyacağınız yer ve izleme açısı yandan değil ise tatmin eder.

Panel Özellikleri, CSOT Üretimi, 12 COF'a sahip, HVA yapı tipinde bir paneldir. 5000:1 kontrast oranı ile güzel bir izleme sunar.
Fakat, VA panellerde karşıdan yan açılara doğru geçtikçe renklerin değişmesi gibi bir durum vardır. İzleme açınız eğer TV'nin yanından değil de Çapraz-Karşı arası ise bir sorun teşkil etmeyecektir. Size uygun bir TV'dir.

1 hafta oldu alalı karşıdan izleyecekseniz ekranda sorun yok. Yan açı performansı berbat ekran pikselleri hareketli sahnelerde sanki yetişemiyor gibi tuhaf bi durum var. Bende ekranda ışık parlaması çıktı formdaki ustalara konu açıp resimleri paylaştım normal olduğu söylendi. Dün de bi arkadaş konu açtı ekranda ölü piksel çıktı diye aynı model. Adem abinin oyun oynadığı video var youtube da izleyip karar verin isterseniz. Bütçenizi arttırıp başka bi modele yönelin isterseniz tv tavsiyeleri var formda.

1 hafta oldu alalı karşıdan izleyecekseniz ekranda sorun yok. Yan açı performansı berbat ekran pikselleri hareketli sahnelerde sanki yetişemiyor gibi tuhaf bi durum var. Bende ekranda ışık parlaması çıktı formdaki ustalara konu açıp resimleri paylaştım normal olduğu söylendi. Dün de bi arkadaş konu açtı ekranda ölü piksel çıktı diye aynı model. Adem abinin oyun oynadığı video var youtube da izleyip karar verin isterseniz. Bütçenizi arttırıp başka bi modele yönelin isterseniz tv tavsiyeleri var formda.
aynı sorun 50F900 da da var karşıdan renk güzel yandan yüzler gidiyor ve hızlı geçişlerde yetişemiyor ekran ben yazılımdan şüpheneliyorum android olduğu için bu tv lere yazılım ve destek de gelecek gibi gözükmüyor galiba sadece satma politikası var firmada alacağınız tv yi mutlaka canlı izleyip alın ben görmeden internetten aldım pişmanım

ayrıca bende 32c650 samsung var 2009 yada 2010 da aldım tam hatırlamıyorum yok böyle bi panel her açıdan net görüntü renk kaybı yok ve renkler muhteşem siyahlar siyah cristal ekran diye satılıyordu şu anki oled ekranlar gibi ve hiç bozulmadan çalışıyor

Ben sadece normal tv kanallarını izlemek için aldım oyun filan oynamıyorum. Oturma düzenimizde tv karşısında yan açı değilde tek rahatsız olduğum durum söylediğiniz gibi ekranın yetişememesi durumu onun dışında bi problem yok. Sonuçta f/p odaklı lisanslı tv.

Ben sadece normal tv kanallarını izlemek için aldım oyun filan oynamıyorum. Oturma düzenimizde tv karşısında yan açı değilde tek rahatsız olduğum durum söylediğiniz gibi ekranın yetişememesi durumu onun dışında bi problem yok. Sonuçta f/p odaklı lisanslı tv.
O durum ekranın yenileme hızı ile görüntünün gönderildiği yenileme hızının arasındaki farktan kaynaklanabiliyor. HDR ve diğer görüntü ayarlarını biraz değiştirip kendinize göre ideal ve en akışkan görüntü ayarını bulabilirsiniz. Mesela görüntü ayarlarıyla oynayarak reklamlardaki altyazıyı akışkan veya titrek yapabiliyorum. (Bilerek okunmasın diye titrek yapılanlar hariç) Elbette kendisinin 3 katı fiyata sahip olan üst düzey TV'ler gibi beklentiniz olmasın. Her ürün kendi denkleriyle kıyaslanır.

VA Paneller adı üzerinde dikey hizalamalı şekilde durduğu için fizik/optik kuralları gereği yan açılarda renk tonunda değişiklik meydana getiriyor. Bu panelin üretim teknolojisine göre değişse de her VA panelde az ya da çok bu durum var.

Alma kardeşim…
55F950 aldım hiç memnun değilim.
Bir kere alıyorsun git iyisini al

Nelerden memnun değilsiniz

Yan açı ile ilgili @Adem Helvacı yorumu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Oyun oynamayı düşünüyorsanız da şu videoyu izleyebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Televizyondan ne beklediğinize ve nasıl izleyeceğinize göre değişen bir durum olduğundan özellikle izleme açısı, arkadan gelebilecek ışık, futbol izliyor musunuz, oyun oynuyor musunuz gibi sorular soruyoruz. Örneğin benim odam blackout perde ile tamamen karartılmış bir ortam. Futbol izlemem, oyun oynamam ve TV'yi sadece ben izlediğim için direkt karşısında oturarak izlerim. TV'yi de ömürlük almadığım için fazla para vermek istemem. Bu nedenle ben F950 serisi alırsam, memnun kalırım. Çünkü isteklerim ve beklentilerim doğrultusunda fiyat performans ürünü. Ama sizin beklentileriniz daha fazlaysa, sizi mutlu etmeyecektir. O zaman da bütçeyi arttırıp beklentiye göre ürünlere yönelmek gerekir.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri