Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Bu ara hepsi anlaşmış gibi , hangisine gitsen öpüyorlar.. Geçen günlerde NETGSM konusunda ben de bu dertten muzdaribim diye yazmıştım. TTKOM da Whatsapp Business hattı için aldığım ,hiç kullanmadığım bir hat var. Esnaf paketi 3 gb tanımlı ,+3 de kendileri veriyor. iç bir zaman kullanmadım gibi bir şey. 143 TL şu anki tarife . 10 güne bitiyor tahhahüt . Bana yaptıkları teklif 5+5 gb tekl,f ediyorlar 325 TL mi ne . Lem ben 3 gb bile kullanmıyorum. Eski tarife kasın diyorum. 3 gb için 400 TL leri söylüyorlar. Ben bu hattı direk NETGSM e aktaracağım.
Bu sanayi ve ticaret bakanlığı neden bunlara hesap sormaz Faiş fiyat bu ne diye.

NETGSM Şimdilik uygun fiyatlı hizmet sunuyor. Bunun sebebi de bence babasının hayrına değil. Duyulmaması ve bazı eksikleri. O eksikleri tamamladıkça "ben keriz miyim ben de fiyat yükselteyim" der bence.

En büyük sorun olarak da banka entegrasyonlarının tamamlanmamış olması bankalardan gelen giriş ve onay SMS'lerinin iletilmemesi denebilir.

Şu mesajda hangi bankalarda durumun ne olduğunu belirttim.

Buradan tekrar söyleyelim ki kimse mağdur olmasın, EĞER KAYITLI TELEFON NUMARANIZLA MESAJDA ALTTAKİ SIRALANMIŞ BANKALARI KULLANIYORSANIZ ŞİMDİLİK NETGSM SİZE UYGUN BİR OPERATÖR DEĞİL.

Haksız zamlardan bahsetmişsiniz ama adamlar haklı arkadaşlar. Sizin paralar bu arkadaşlara gidiyor 😂😂😂

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Haksız zamlardan bahsetmişsiniz ama adamlar haklı arkadaşlar. Sizin paralar bu arkadaşlara gidiyor 😂😂😂

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Hah bu videoyu demiştim işte. Atmaya gerek yok demiştim ama madem attın herkes görsün mevzuyu.

Devlet denetlemek istemiyor ki her şeyden evvel :)

Devlet dediğimiz olgu aslında direkt olarak Hükumet şu an ve Hükumet çıkarı olan hiçbir oluşuma dokunmuyor.
Vatandaşı bile isteye dolandırdığını ispat ettiğimiz firmaya Ticaret Bakanlığı işlem yaptı mı mesela? Devletin adli kayıtlarına geçmesine ramen bu işletmeler halen ticarete devam ediyor mu mesela?

Demek ki neymiş?
Devletin (Hükumetin) önce denetlemek istemesi gerekiyormuş
devlet hükümet ne dersin deyin denetleyemez çünkü 3 operatörün 2 sinde devlet varlık fonuyla ortak ayrıca turkcell hep pahalı olmak zorunda geriye bir ingiliz vodafone kalıyor onu da tmsf
den aldığı için düzen aynen devam

Hah bu videoyu demiştim işte. Atmaya gerek yok demiştim ama madem attın herkes görsün mevzuyu.
Ondan sonra ben ''Klima Sektörü Zordur'' diye içerik paylaştığımda bir sürü denyo altına gelip ''Kolay iş mi var?'' yazıyor.
Tabi canım, biz ne biliriz kolay iş var mı yok mu?

Ona bakarsanız en kolayı benim işim, akşama kadar koltukta otur.

Ondan sonra ben ''Klima Sektörü Zordur'' diye içerik paylaştığımda bir sürü denyo altına gelip ''Kolay iş mi var?'' yazıyor.

Hocam şu videoyu çekeni işten çıkarmıyorlarsa bunun adı kolay iş değil, iş bile değil 😂 Maillere bakmışmış öğlen olmuş 😂

Sorma her mesleğe bok atmayı sever herbokologlar. Yok öğretmenlerin 3 ay tatili var kışın sömestr tatili var bilmem ne. Demezler mi adama ULAN EŞŞEK MADEM BU KADAR KOLAY ÖĞRETMENLİK, O KADAR LAF YAPIYORSUN GİR SINAVA KAZAN BİR TANE EĞİTİM FAKÜLTESİ OKU ÖĞRETMEN OL diye :D

Hocam şu videoyu çekeni işten çıkarmıyorlarsa bunun adı kolay iş değil, iş bile değil 😂 Maillere bakmışmış öğlen olmuş 😂
Abi ben öyle eski nesil yeni nesil gak guk jenerasyon farkı adamlarından pek değilim, yaş kavramı oldum olası bende pek yoktur ben icraat ve akıl/mantık kısmına odaklanırım her zaman.

Bugünün en büyük hastalığı bence herkesin herbokolog olmasına ilaveten herkesin BAŞROL olma çabası.

Kendi hayatlarımızda, çekirdek ailelerimizde vs belki bir nebze fakat şu hayat sahnesinde herkes de başrol oyuncusu olmaz be abi.
Önüne gelen her tiki zaten illa ki bir kendisinin ne gadden de zor bir iş yaptığını veya ne gadden de gozel olduğunu vurgulama derdinde.
Ben zaten kadın personel kısmında iş hayatının onlara birçok konuda daha zor olduğunu kabul etmiş birisi olsam da bu şımarık hikayelerin göze sokulmasının da o gerçek emekçilere büyük saygısızlık olduğunu düşünüyorum.

Bu sevgili tiki önce gidecek, Antalyada otelde tanıştığımız sevgili Aslı kardeşimiz gibi gecenin 2 sine kadar otelde garsonluk yapacak, şımarık misafir kaprisi çekecek, bütün gün ayakta oradan oraya koşturup sonra İŞ YAPTIM diyecek.

Maillere bakmış da, hemen de öğle yemeği gelmiş de vs vs. Yediği baklavanın kilosu kaç lira, ülkede ne kadar büyük bir kesim bunlara erişemiyor sorsan bilmez oturma organımın sağ lobu..

Soru: VERİ HESAPLAMADA GERÇEKTEN DÜRÜST DAVRANILIYOR MU?

Evet davranılıyor. Bunu siz de hesaplayabilirsiniz, çoğu telefonda mobil veri kullanımını ölçebiliyorsunuz. "Amerika'da aylık 5-8GB ile sorunsuz şekilde ayı bitirebilirken, Türkiye'de 20 GB yetmiyor." Şu an Türkiyedeyim ve bu doğru, çünkü Türkiye'de normalde kullandığım kadar Wi-Fi kullanmıyorum, mobil data kullanıyorum. Telefonunuz size 10 gigabyte kullandınız diyorsa, operatörünüz de aynı şeyi söylüyorsa burada bir sorun yok. Veri harcaması 100kb üzerinden hesaplanır diye bir madde var orada evet, ama normal şartlarda siz zaten 100 kilobaytın altında veri transferi yapmıyorsunuz.

Soru: NEDEN YENİ GELENE DAHA UCUZ DA MEVCUT MÜŞTERİYE PAHALI ?
Bu çok saçma. Her sene müşterileri başka operatöre geçmeye zorluyorlar. Parayı da başka operatöre geçmeye uğraşmayanlardan kazanıyorlar sanırım.

Fakat bunlar yeni uygulamalar değil. En azından 10 senedir durum böyle. Tarifeler de aslında çok pahalı değil (ucuz da değil), buradaki sorun genel alım gücünün düşmesi.
2017 yılında 10GB internetli bir tarife 49TL imiş. Net asgari ücret 1404TL.
Bugün 10GB internetli bir tarife 345TL. Net asgari ücret 20000TL.

Durum böyle olunca Türk Telekom CEO'su çıkıp "Türkiye'de internet sudan ucuz" diyebiliyor. İnternet ve telefon harcamalarının en kötü yanı fiyatının senede bir artıyor olması. Bir anda faturamız 200'den 400'e çıkınca şaşırıyoruz. Diğer gider kalemleriniz her ay zamlanıyor.

Paraların bu arkadaşlara gitmediği Vodafone ve Türk Telekom da aynı paraları istiyor. Belki 10-20 lira az istiyordur. Turkcell yalnızca bir mobil operatör değil, bu arkadaş başka bir departmanda çalışıyor olabilir.

Bu tarz videoları ben de sevmiyorum, ama yapacak bir şey yok. Evden çalışılabilecek çalışanları ofise getirebilmek için böyle şeyler yapmak zorundasınız. Ben evden çalışıyorum, ofise de gidebilirim fakat ofise gitmem için hiçbir sebep olmadığı için gitmiyorum.

Bu sevgili tiki önce gidecek, Antalyada otelde tanıştığımız sevgili Aslı kardeşimiz gibi gecenin 2 sine kadar otelde garsonluk yapacak, şımarık misafir kaprisi çekecek, bütün gün ayakta oradan oraya koşturup sonra İŞ YAPTIM diyecek.
@Adem Helvacı Sanırım bu söyledikleriniz bu tarz işyerlerinde çalışanların "iş yerimde bir günüm" tarzında video paylaşmaları hakkında. Yoksa bu insanlara da iş veriyorlar, onlar da verilen işi yapıyorlar. 2-3 haftada bir benim müdürüm bana "çok çalışıyorsun, biraz yavaşla" diyor, hiç alışık olmadığımız bir konsept.

Bazı işlerde günde 8 saat çalışamazsınız. Doktora mesela sürekli hasta gelir, garsona müşteri gelir, müşteri yoksa temizlik yapar. Özellikle yaratıcılık gereken işlerde motive olmanız lazım, bu motivasyonu da böyle ufak tefek "şımarıklıklarla" sağlıyor bu firmalar. Firmaların ettiği kâr yanında oradaki bir kilo baklava çerez parası kalır.

Evet davranılıyor. Bunu siz de hesaplayabilirsiniz, çoğu telefonda mobil veri kullanımını ölçebiliyorsunuz. "Amerika'da aylık 5-8GB ile sorunsuz şekilde ayı bitirebilirken, Türkiye'de 20 GB yetmiyor." Şu an Türkiyedeyim ve bu doğru, çünkü Türkiye'de normalde kullandığım kadar Wi-Fi kullanmıyorum, mobil data kullanıyorum. Telefonunuz size 10 gigabyte kullandınız diyorsa, operatörünüz de aynı şeyi söylüyorsa burada bir sorun yok. Veri harcaması 100kb üzerinden hesaplanır diye bir madde var orada evet, ama normal şartlarda siz zaten 100 kilobaytın altında veri transferi yapmıyorsunuz.

Peki operatörün benim telefonuma sürekli veri alış verişi yapıp yapmadığını nasıl bileceğim? Tamam gerçekten bir veri akışı vardır, telefon da operatör de doğru hesaplar bu durumda.

İkinci olarak, senede bir zamla karşılaştıkları için bu halde diyorlar da, yapılan zamlar da ortada. Forumda gsm operatörleri başlığında ara ara tarife ücretlerini vs. Paylaşıyorum. Herkes taahhüt bitince yılda bir kez bakmıyor fiyatlara. Sürekli olarak, bu fiyatlar ne olmuş diye hiç olmazsa ayda bir kez bakıyor takip ediyorum. Bu sektörde olan para hiçbir şeyde yok. Oturup türk telekomun acıtasyon yapmasına gerek yok

Peki operatörün benim telefonuma sürekli veri alış verişi yapıp yapmadığını nasıl bileceğim? Tamam gerçekten bir veri akışı vardır, telefon da operatör de doğru hesaplar bu durumda.

İkinci olarak, senede bir zamla karşılaştıkları için bu halde diyorlar da, yapılan zamlar da ortada. Forumda gsm operatörleri başlığında ara ara tarife ücretlerini vs. Paylaşıyorum. Herkes taahhüt bitince yılda bir kez bakmıyor fiyatlara. Sürekli olarak, bu fiyatlar ne olmuş diye hiç olmazsa ayda bir kez bakıyor takip ediyorum. Bu sektörde olan para hiçbir şeyde yok. Oturup türk telekomun acıtasyon yapmasına gerek yok
Çoğu telefon uygulamaların ne kadar internet kullandığını gösteriyor. Toplam internet kullanımınız da bu uygulamaların kullandığı internetin toplamı oluyor. Yani operatörünüz kafasına göre veri alış verişi yapmak istese sizin telefonunuz bunu internet kullanımı olarak saymaz. Tabi operatör sizin telefonunuzla öyle kafasına göre veri alış verişi yapamaz, telefonunuz izin vermez çünkü. Yoksa bu zaten suistimale fazlasıyla açık bir durum olurdu.

10 Şubat 2023'te 10 gigabyte'lık bir paket Turkcell'de 110TLymiş. Bugün 345TL. 2017-2023 arasında 3 kat artan fiyat son 1.5 senede yine 3 kat artmış.
Normal enflasyonun yanında sanırım ya operatörlerin borçlanması zorlaştı ya da altyapı yenileme/bakım maliyetleri arttı. Turkcell bu arada 2023 yılında 12.6 milyar TL net kar etmiş.

Konuya yabancı olarak girdim ve fiyatlara bakınca şok oldum diyebilirim. 27 euro (birim olarak düşünmek lazım) 5g sınırsız intetnet paketim var hatta evde İnternetim yok,telefondan eve paylaşıyorum. Bu paket tüm Avrupa ülkelerinde geçerli. Şimdi 32 euroluk pakete geçeceğim Türkiye'ye gelince aylık 40 gb internet ve sınırsız görüşme hakkı tanıyor. Bu Vodafone Hollanda paketi. Vodafone Türkiye'de böyle bir şey yok. Tüm firmalar kampanya vs gibi şirin görünmeye çalışsada ülkelerin giderine göre seviyor müşteriyi. Kapitalizm böyle bir şey

Konuya yabancı olarak girdim ve fiyatlara bakınca şok oldum diyebilirim. 27 euro (birim olarak düşünmek lazım) 5g sınırsız intetnet paketim var hatta evde İnternetim yok,telefondan eve paylaşıyorum. Bu paket tüm Avrupa ülkelerinde geçerli. Şimdi 32 euroluk pakete geçeceğim Türkiye'ye gelince aylık 40 gb internet ve sınırsız görüşme hakkı tanıyor. Bu Vodafone Hollanda paketi. Vodafone Türkiye'de böyle bir şey yok. Tüm firmalar kampanya vs gibi şirin görünmeye çalışsada ülkelerin giderine göre seviyor müşteriyi. Kapitalizm böyle bir şey
Hocam birim olarak bakmak bu konuda olmaz. Sonuçta verilen hizmet yurtdışından alınan (yerli üretime bağlı olmayan) teknoloji eseri. Bence Türkiyede paket fiyatları yurtdışına göre ucuz lakin alım gücü düşük olduğu için insanlar haklı olarak feveran ediyorlar. Size verilen 32 Euroluk hizmetin varsa karşılığı Türkiyede kaç TL ise buna göre kıyas yapılabilir. Bunda sizin bu hizmete erişme kolaylığını yani alım gücünüz Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar fark vardır.

Oradaki internetin daha hızlı olmadığını altyapının daha iyi olmadığını varsaysak bile tl'ye çevirince yine burası çok pahalı
Screenshot_20240925-081021_Chrome.png
Screenshot_20240925-081129_Chrome.png
Screenshot_20240925-081521_Chrome.png

Burda Türk telekomun en üstteki tarife aile tarifesi olduğu için avantaj ama yine de pahalı birde işin için yurtdışında kullanım eklenirse:
Screenshot_20240925-081335_Chrome.png

üstteki 250 tl olan tarife de altındaki gibi günlük 250 tl. diğer operatörlerin yurtdışı tarifeleri biraz daha ucuz olabilir ama bakmadım bile artık.
32 euro 1222 tl şuan onun verdiklerinin yarısını bile alamıyoruz bu fiyata Türkiye'de.
Bir de buna altyapı kalitesi eklenirse işin içinden çıkılamaz.

Son düzenleme:
Avrupa'dan bakınca bizi kıskanıyor musunuz? :D

İşin çözümü basit aslında. Hatta dün Mesut Çevik'in konu hakkında videosunu izledim o da aynı benim dediğim gibi düşünüyor. ISS'ler kotalı paketleri kaldırırken kıyamet koptu. Sonra sınırsız dediler AKN getirdiler. AKN'yi kaldırana kadar ayrı bir tantana koptu altyapı kaldırmaz nasıl kaldıralım dediler. Sonuç hiç bir şey olmadı. Ülkede internet kullananların çoğu Facebook, Instagram, X, YouTube'da zaman geçiriyorlar. Bunun ne tür yükü olacak altyapıya? Şimdi de özellikle Telekom'un altyapı hamleleri neticesinde FTTH/GPON altyapılarda 100 mbps üstü hızlar sunulmaya başlandı. Tabi kaç kişi bu hızları kullanıyor meçhul ütopik fiyatlardan dolayı. Ülkemizdeki en büyük 4 ISS'in 3'ü hem genişbant internet hemde GSM hizmeti sunuyorlar ve burada katakulli dönüyor. Katakulli ne hem sınırsız mobil tarife yok hemde fiyatlar sabit internetlerle yarışıyor. Lan madem bu kadar para alacaksınız bari mobildeki kotayı da kaldırın kullansın millet. YOOO kaldırırsak gider sabit internetinizi iptal ettirirsiniz gelirimiz düşer. Alayı çakal bunların e devlette denetlemiyor umursamıyor sonuç böyle. Olması gereken şu. Bu şirketlerin genişbant internet ve mobil hizmetlerinin birbirleri ile alakası olmayacak şekilde ayrılması lazım. Mobilciler kendi aralarında rekabete girecek, sabit internet hizmeti sunanlarda kendi aralarında. Bu konuları Donanım Haber'de de çok konuşmuştuk. Mesela örnek bir senaryodan örnek vereyim. Türk Telekom, hem mobil hem de sabit internet (TTNET) sunuyor. Turkcell, hem mobil hem de sabit internet (Superonline) sunuyor. Vodafone, hem mobil hem de kısıtlı bir bölgede de olsa kendi fiber altyapısından fiber internet hizmeti sunuyor. Türksat ise kendi kablo yani DOCSIS altyapısından Kablo TV ve Kablo Net hizmeti sunuyor. Kısıtlı bir bölgede de kendi GPON/FTTH altyapılarıyla hizmet veriyorlar bazı yerlerde de DOCSIS altyapılarını GPON dönüşümüne sokuyorlar (Eski adlarıyla Teledünya ve Uydunet) Yapılacak şey şu. TTNET ve Superonline sabit internet hizmetleri Türksat'a bağlanacak. Türksat ülkenin sabit internet altyapısının tek sahibi olup diğer ISS'ler bu altyapıyı kullanarak, Türksat'a belirli bir kira ücretini verip hizmet sunacaklar. Turkcell'in mobil hizmetleri de Türk Telekom'a devredilip son anda devletin mobil iletişim hizmetlerini Türk Telekom, sabit internet hizmetlerini de Türksat yürütmeli. Tabii burada hür teşebbüsün önü kesilmemeli. Mevcut altyapıdan hizmet verip rekabet ortamı sağlanmalı. Ortada büyük plansızlık var daha önce de bahsetmiştim bir yerde 3 firmanın da fiber altyapısı (TTNET, Superonline, Türksat Kablo) var diğer apartmanda sadece ADSL hizmeti sunuyorlar. Altyapı işi masraflı iş özel firmalar girmez bunu Türk Telekom'un özelleştirme sürecinde ve sonrasında çok acı bir şekilde gördük ve bu Türkiye'ye büyük zarar verdi. İşin altyapı tarafı bu. Diğer kısım sunulan hızlar. Günümüzde simetrik (eşit download ve upload hızı) internet işine de geçilmeli artık. Evde Türk Telekom Fiber İnternet kullanıyoruz 100/20 tarifesindeyim. Kardeşim 100/100 sunsana şunu dünyanın parasını alıyorsun. Santrallerinde kapasiten yetersizse cihazları yenile bir şey yap artık. Fiber getirdiğin yerlerde 100 mbps altı paket sunma çünkü çok pahalıya satıyorsun 100 mbps hızdan aldığın para ile kıyaslandığında. Sorunlar belli burada yazdık ettik çözümü basit VİZYON ve PARA lazım. Para bulunur koca Türkiye sonuçta ama VİZYON bu adamlarda yok.

Oradaki internetin daha hızlı olmadığını altyapının daha iyi olmadığını varsaysak bile tl'ye çevirince yine burası çok pahalı
Ekli dosyayı görüntüle 20381Ekli dosyayı görüntüle 20382Ekli dosyayı görüntüle 20383
Burda Türk telekomun en üstteki tarife aile tarifesi olduğu için avantaj ama yine de pahalı birde işin için yurtdışında kullanım eklenirse:
Ekli dosyayı görüntüle 20384
üstteki 250 tl olan tarife de altındaki gibi günlük 250 tl. diğer operatörlerin yurtdışı tarifeleri biraz daha ucuz olabilir ama bakmadım bile artık.
32 euro 1222 tl şuan onun verdiklerinin yarısını bile alamıyoruz bu fiyata Türkiye'de.
Bir de buna altyapı kalitesi eklenirse işin içinden çıkılamaz.
Screenshot_2024-09-25-12-58-01-438_com.android.chrome-edit.jpg

Şuanki telefonum 4g destekliyor ve hız bu. Herseyi bir yana bıraksak dahi sınırsız bir paket Türkiye'de yok. Bunu Vodafone olarak başka ülkelere sunarken Tr de sunmamasi bile hoş değil.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri