Kardeşcim uzun yıllardır bildiğim markadır ama gündeme alabilecek vakit olmadı.
Bundan 5 sene önce ben ''MİDEA'' dediğimde toplumun çok büyük bir bölümü ''Midea ne la?'' diyordu haklı olarak

Bugün birçok marka için aynı cümle kurulabilir aynen ''Rota ne la?'' gibi
Rota klima da senin bildiğin Airfel, Kaira, Daylux, Dayrelax, Vessen, Bosch, Uğur, Diamond Electric ve aklıma gelmeyen birçok marka gibi MİDEA üretimi ve PRİME kasa dediğimiz üründür.
Zaten şöyle yaparsan anlarsın aslında.
Git bir tarayıcıda Midea Prime klimayı az, görseli orada kalsın, sonra yanında diğer markaları tek tek yaz ve hepsini incele, solldaki Midea Prime klimanın sadece kasasına değişik renk veya şekil yapılmış hali olduğunu göreceksin.
Klima aynı klima ancak ithalatçıların taleplerine göre bazı eksiltme veya artırma yapıyor üretici olan Midea.
Biz ürünü bildiğimiz ve ürüne güvendiğimiz için satış sonrası hizmet anlayışına odaklanmaya başlıyoruz zaten o nedenle Airfel Kaira gibi klimaları senelerce çok önerdik.
Peki ne oldu da Rota demeye başladım?
Sevgili kardşeim önceleri tek tük oluyordu ama son zamanlarda beni üzen bazı yaklaşımlar ile ilgili geri bildirimler almaya başladım.
Daikin servislerinin, Airfel veya Kaira alan müşterilere kötü davrandığı, montajlara itina göstermediği, ürünü anlatmadığı ve çoğu zaman muhatap dahi olmadıklarını belirten bu geri bildirimler bana ''Ne münasebet?'' dedirtti açıkçası.
Yani hepimizin ekonomik gücü belli, benim gücüm Airfel klimaya yetmiş onu almışım, sen Daikin servisisin, Daikin daha üst kalitede marka ve ben onu alamadım diye neden senden afra tafra çekmek zorunda kalayım ki?
Çok kral Airfel montajları geliyor bana o konuda bir genelleme yapıp işinin hakkını veren ustalarımızın günahına girmeyeyim ama bu şikayetlerin artması beni ister istemez alternatif markalara yöneltiyor.
Haa bazı bölgelerde markayı değiştirsen bile yine Daikin servisi gelip montaj yapabiliyor çünkü özellikle küçük yerleşim yerlerinde toplasan 3 -5 klimacı oluyor, 30 tane marka ister istemez bu işletmelerle anlaşıyor vs ancak şöyle bir fark var, bu sefer muhatabın Rota Klimanın ta kendisi oluyor yani bizim için önemli olan SSH de kiminle muhatap olduğumuz.
Rota klimayı, Airfel klimayı nasıl görüyorsan öyle görebilirisn yani sevgili kardşeim