Kuzene PS5 aldık sonra da ondaki sony 49 inçlik 4k 60 hz destekli lcd ile oyun oynuyorduk. Ps5 iyi güzel de oyunların grafikler kötü ondan sonra 60 hz olmasından dolayı da oyunlarda ki o akıcılık yok. Ps4 pro ile çok az fark var. Dedik böyle olmaz biz yeni nesil birşey bakalım. O gece de şansa vatanda sony xr55a75k model oled tv 26 binden 24 e düşüyordu. İşte 2022 model ps5 ile tam uyumlu 4k 120 hz vrr herşeyi destekliyor.
Abartmıyorum yani ama dedim bu ne ya böyle ? oturduk önüne seçim zamanıydı tam öğlen bir başladık taaaa gece yarısına kadar god of war ragnarok oynuyoruz. Kratos böyle şiir gibi akıyor, kılıçlar baltası böyle 120 hz varya görmeniz lazım. Birde oled öyle manzaralar grafikler atmosfer gerçek gibi siyahlar siyah çünkü, şiir gibi akıyordu. Dedim tamam ya bu iş öyle lcd ile olmazmış oled 120 hz vrr destekli adam gibi tv ile bu iş tamamdır.
Ondan sonra geçen ay başka bir arkadaşım ps5 için tv arıyordu birtane philips bulmuş almış. Bu da bu arada miniledli ambilight'ı 4 çevresinde olan 120 hz ve vrr destekli güzel bir modeliydi. Onda da oynadım test ettim ama bana o oleddeki görüntüyü hissiyatı sunmadı. Evet o çevresindeki sahneye göre çıkan ışıklar atmosfer güzel ama oledin görüntü kalitesi insanı büyülüyormuş.