Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Philips 50pus8808 önerir misiniz

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mertcan93

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
25 bin tl
Marka Model Bilgisi
Philips
Arkadaşlar merhaba

Odama bir TV almaya karar verdim ps5 Maç film bunlar için kullanacağım aklımda Philips 50pus8808 var 55 büyük geliyor 50 inç ilk önceliğim fiyat araştırması yaptım 24 bin TL buldum tavsiye eder misiniz kullanan var mı yada

biraz önce alanya mediamarkt mağazasında bu televizyonu incelemek ve almak için gittim. görevli arkadaş modelin kağıt üzerinde 120 hz olduğunu ama bu konuda sorun yaşadıklarını kendilerinin de öyle bildiklerini ancak sorun yaşayınca bilgisayara bağlayarak test ettiklerini ve 120 hz değerini alamadıklarını 60 hz olduğunu söylediler. kafam allak bullak oldu almadan geri döndüm. bana biraz anlamsız geldi ama çok de emin bir şekilde yaşadıkları deneyimden bahsederek konuştular. bu özellik nasıl test ediliyor bir fikrim yok mağaza ortamında bu mümkün müdür bilemiyorum. dedikleri bilgisayara bağlayarak test ettikleri şeklinde idi.

biraz önce alanya mediamarkt mağazasında bu televizyonu incelemek ve almak için gittim. görevli arkadaş modelin kağıt üzerinde 120 hz olduğunu ama bu konuda sorun yaşadıklarını kendilerinin de öyle bildiklerini ancak sorun yaşayınca bilgisayara bağlayarak test ettiklerini ve 120 hz değerini alamadıklarını 60 hz olduğunu söylediler. kafam allak bullak oldu almadan geri döndüm. bana biraz anlamsız geldi ama çok de emin bir şekilde yaşadıkları deneyimden bahsederek konuştular. bu özellik nasıl test ediliyor bir fikrim yok mağaza ortamında bu mümkün müdür bilemiyorum. dedikleri bilgisayara bağlayarak test ettikleri şeklinde idi.
Merhaba

Mağazazadaki arkadaş bilgisi sıfır ozaman bu ürünün öne çıkartan zatet 120 Hz olması ürünü bende mağzada inceledim özellikle kasa çok sağlam geldi

55pml9008 modelini kullanıyorum, bu da 120hz bir model. Acaba ürünü test ederlerken hdmi girişlerinde 4k 120hz olan portu ve ayarlardan ultra hd modunu aktifleştirmediler mi acaba diyorum. Ben bu ayarları yapmadan 120hz alamamıştım. Arayüz ya da port girişleri aynı olmayabilir ama bi acaba diye düşündüm. Mağazadaki arkadaşın bilgisizliğine denk gelmiş olabilirsiniz gibi.
Hee bir de bu var kullandıkları pc hdmi 2.1 destekliyor mu, kullandıkları hdmi kablosu 4K 120hz için uygun muydu acaba?

Merhaba özelden de yazmışsınız, diğer konuda da cevapladım buraya da yazayım. :)

Hocam, ben xbox series s ile birlikte kullanıyorum. Gerçekten konsol konularında 120 hz olması büyük artı. Bir de TCL modellerine göre artısı arkada ki ambilight kısmı. Oyunlarda da daha büyük hissettiriyor ekranı. 11 Kasımda almıştım 50PUS8808'i. 2 ayı yeni geçti. IPS olmadığı için konuda yazıldığı gibi siyah başarımı gerçekten iyi. Bir de şanslıysanız bulutlanma, sehim vs denk gelmezse gerçekten güzel keyif veriyor.

Yalnız bu televizyonun şöyle bir problemi var, gündüzleri ekranı çok yansıma yapıyor. İyi ışık alan bir yer ise ayna gibi kendinizi görüyorsunuz. Alırken ona dikkat etmek gerek. Ben neyse ki problem yaşamadım.
Kumandası biraz hantal ve kullanımına halen alışamadım. Karanlıkta tuşları bulmak çok zor, keşke üst seri philipslerde ki gibi ışıklı olsaydı.
Bir de kumandası illa ki tv ye bakmak zorunda. Yoksa komut almıyor.
Şimdilik gözüme takılan bazı eksileri bunlar. Ama artıların yanında çok rahat tolere edebiliyorum bunları.

Benim tv maceram 2 sene içinde şöyle yol aldı.

1- Mediamarktın kendi markası olan PEAQ 49 inç (çok ucuz diye almıştım.) baya zayıftı sattım. 2999 tlydi. :)
2- TCL 50C725G diğerinden sonra çok çok daha iyi gelmişti ama, bir türlü verim alamadım. Google tv kısmı çok yavaş çalışıyor aşırı donuyor kablo tv ile uyumlu çalışmıyordu. Görüntü kalitesinden de memnun kalmamıştım. Kasa kalitesi ve şıklığı, kumandası muazzamdı. Onkyo ses sistemi vardı ama kötüydü. 4-5 ayda ona katlanıp zararına sattım. 12 bin civarına almıştım.
3- LG 55NANO766Q, harika bir televizyondu. Görüntü kalitesi kumandası arayüzü gerçekten çok başarılıydı. IPS olduğu için gri ve siyahlarda aşırı gözüme battı. Özellikle geceleri izlerken. 3-4 ay da ona sabredebildim onu da sattım. :) Kasa kalitesi çok zayıftı. Ayakları vs stabil şekilde yere basmıyor gibiydi. Siyah problemi olmasa devam edebilirdim bu cihazla aslında. Serviste tabii ki normal diye salladı. 16.500 gibi almıştım.
4- Philips 50PUS8808. Oled almak için çıktığım yolda mağazada diğerlerinin yanında görünce çok hoşuma gitti görüntü kalitesi. Fiyat avantajı ile birlikte oldukça cezbediciydi. Aklımda olmamasına rağmen aldım. Şu an iyi ki de almışım diyorum. Gerçekten görüntü akıcılığı, renkleri, siyahları grileri çok başarılı.
P5 görüntü motoru ile birlikte de oldukça güzel görüntü işliyor. Ambilight başka bir dünya, gerçekten harika. Şimdilik iyi anlaşıyoruz, memnunum. 55 olanı sırf ips olduğu için almadım. Zaten mağazada yanyana gibilerdi ama (bence) bu cihazın görüntüsü daha iyi gibiydi. Belki de ayarları düzgün olmayabilir.
Philips de 19.000'e geldi.

Bir de içeriye alıp tek seferde memnuniyeti çözdüğüm bir cihaz var ki, Samsung M7 43 inç. 7000 tl fiyatıyla 4K VA panel. Gerçekten F/P olarak çok başarılı bir cihaz kendisi. Merak eden olursa onu da anlatırım. :)

Şu an evde 2 TV philips+samsung, 3 soundbar ile devam ediyorum. :)

Ya gerçekten komedi gibiler. Xbox sisteminde cihazın 120 hz desteklediği net bir şekilde gözüküyor. Akşam foto atayım isterseniz.
Muhtemelen başka bir ürünü satmaya uğraşıyordur.

Merhaba özelden de yazmışsınız, diğer konuda da cevapladım buraya da yazayım. :)

Hocam, ben xbox series s ile birlikte kullanıyorum. Gerçekten konsol konularında 120 hz olması büyük artı. Bir de TCL modellerine göre artısı arkada ki ambilight kısmı. Oyunlarda da daha büyük hissettiriyor ekranı. 11 Kasımda almıştım 50PUS8808'i. 2 ayı yeni geçti. IPS olmadığı için konuda yazıldığı gibi siyah başarımı gerçekten iyi. Bir de şanslıysanız bulutlanma, sehim vs denk gelmezse gerçekten güzel keyif veriyor.

Yalnız bu televizyonun şöyle bir problemi var, gündüzleri ekranı çok yansıma yapıyor. İyi ışık alan bir yer ise ayna gibi kendinizi görüyorsunuz. Alırken ona dikkat etmek gerek. Ben neyse ki problem yaşamadım.
Kumandası biraz hantal ve kullanımına halen alışamadım. Karanlıkta tuşları bulmak çok zor, keşke üst seri philipslerde ki gibi ışıklı olsaydı.
Bir de kumandası illa ki tv ye bakmak zorunda. Yoksa komut almıyor.
Şimdilik gözüme takılan bazı eksileri bunlar. Ama artıların yanında çok rahat tolere edebiliyorum bunları.

Benim tv maceram 2 sene içinde şöyle yol aldı.

1- Mediamarktın kendi markası olan PEAQ 49 inç (çok ucuz diye almıştım.) baya zayıftı sattım. 2999 tlydi. :)
2- TCL 50C725G diğerinden sonra çok çok daha iyi gelmişti ama, bir türlü verim alamadım. Google tv kısmı çok yavaş çalışıyor aşırı donuyor kablo tv ile uyumlu çalışmıyordu. Görüntü kalitesinden de memnun kalmamıştım. Kasa kalitesi ve şıklığı, kumandası muazzamdı. Onkyo ses sistemi vardı ama kötüydü. 4-5 ayda ona katlanıp zararına sattım. 12 bin civarına almıştım.
3- LG 55NANO766Q, harika bir televizyondu. Görüntü kalitesi kumandası arayüzü gerçekten çok başarılıydı. IPS olduğu için gri ve siyahlarda aşırı gözüme battı. Özellikle geceleri izlerken. 3-4 ay da ona sabredebildim onu da sattım. :) Kasa kalitesi çok zayıftı. Ayakları vs stabil şekilde yere basmıyor gibiydi. Siyah problemi olmasa devam edebilirdim bu cihazla aslında. Serviste tabii ki normal diye salladı. 16.500 gibi almıştım.
4- Philips 50PUS8808. Oled almak için çıktığım yolda mağazada diğerlerinin yanında görünce çok hoşuma gitti görüntü kalitesi. Fiyat avantajı ile birlikte oldukça cezbediciydi. Aklımda olmamasına rağmen aldım. Şu an iyi ki de almışım diyorum. Gerçekten görüntü akıcılığı, renkleri, siyahları grileri çok başarılı.
P5 görüntü motoru ile birlikte de oldukça güzel görüntü işliyor. Ambilight başka bir dünya, gerçekten harika. Şimdilik iyi anlaşıyoruz, memnunum. 55 olanı sırf ips olduğu için almadım. Zaten mağazada yanyana gibilerdi ama (bence) bu cihazın görüntüsü daha iyi gibiydi. Belki de ayarları düzgün olmayabilir.
Philips de 19.000'e geldi.

Bir de içeriye alıp tek seferde memnuniyeti çözdüğüm bir cihaz var ki, Samsung M7 43 inç. 7000 tl fiyatıyla 4K VA panel. Gerçekten F/P olarak çok başarılı bir cihaz kendisi. Merak eden olursa onu da anlatırım. :)

Şu an evde 2 TV philips+samsung, 3 soundbar ile devam ediyorum. :)
Çok güzel anlatmışınız tşk ederiz

Merhaba

Cihazın kurulumu yapıldı Philips bu modeli çok iyi olmuş ilk defa kullanıyorum aşık oldum Allah şükür sorun çıkmadı

Ekli dosyalar

• 17053239750362076666982241254923.jpg
    17053239750362076666982241254923.jpg
    51.9 KB · Görüntüleme: 47
Hocam hangi oyunları 120 Hz de oynuyorsunuz?
Rocket League, Call of duty wz2 vs. 120 verdiğini görüyorum. Ara menülerde ki akıcılığı bile güzel bence.
GTA V, Forza Horizon 5 gibi oyunlarda malesef series s'in gücü yetmiyor.

Bu arada bahsettiğim 120 hz desteği xbox ayarları - tv ayarlarında gözüküyor. Akşam görselini atabilirim.

Son düzenleme:
Rocket League, Call of duty wz2 vs. 120 verdiğini görüyorum. Ara menülerde ki akıcılığı bile güzel bence.
GTA V, Forza Horizon 5 gibi oyunlarda malesef series s'in gücü yetmiyor.

Bu arada bahsettiğim 120 hz desteği xbox ayarları - tv ayarlarında gözüküyor. Akşam görselini atabilirim.
Bu ekranı mı hocam? Hocam Xbox SeriesX bile 4k 120 hz çoğu oyunu desteklemiyor zaten. Series S 4k 120 hz de ancak küçük oyunları oynatır diğer büyük oyunları da bayağı kısıp veriyorlar zaten.

Ekli dosyalar

• Xbox_SeriesX_35_large.jpg
    Xbox_SeriesX_35_large.jpg
    37.8 KB · Görüntüleme: 26
Bu ekranı mı hocam? Hocam Xbox SeriesX bile 4k 120 hz çoğu oyunu desteklemiyor zaten. Series S 4k 120 hz de ancak küçük oyunları oynatır diğer büyük oyunları da bayağı kısıp veriyorlar zaten.
Aynen hocam burası. İlk başlarda X almadığıma pişman olmuştum ama çok da gerek yokmuş hocam youtubeda ki karşılaştırmalarda. Zaten her gün devamlı oynayan birisi değilim, arada eşimle oynuyoruz akşamları.
Bazen de ben forza atıyorum uzun süreli :)

@M. B. Hocam hayırlı olsun bende aldım bu tv den. Genel anlamda güzel tv. Ulusal kanal izlediniz mi ? Kanal listeleme sıralama falan beceremedim. Favorilere ekle var normal kanal sıralama varmı bulamadım. Favorilere eklediğim kanalları nasıl sıralıycam onuda çözemedim. Birde ulusal uydu yayınlarında hazır resim modlarında biraz soluk gibi renk ayarı yapamadım çok detaylı resim ayarları var mantığını çözemedim henüz iki akşam biraz bakabildim.

Normalde bilgisayar parçalarını çok fazla incelerim ama farklı bir forumda televizyonlarla alakalı bu forumu gördüm. Forumda oldukça fazla bilgi ve detay olmasına karşılık Onvo 50500 bakarken, VESTEL 50Q9700TT'e kayan aklım bu forumdaki inceleme ve konular sonunda az önce maceramız Teknosadan Philips 50PUS8808 siparişi ile bitti. Umuyorum pişman etmez. Şuan için elimde konsol yok fakat ileride alma ihtimaline karşılık 120 hz olması, daha uygun fiyatlı bir modelde bulamadığım ve yarın fiyatların ne olacağının meçhul olmasından ötürü karara bağladık.

@M. B. Hocam hayırlı olsun bende aldım bu tv den. Genel anlamda güzel tv. Ulusal kanal izlediniz mi ? Kanal listeleme sıralama falan beceremedim. Favorilere ekle var normal kanal sıralama varmı bulamadım. Favorilere eklediğim kanalları nasıl sıralıycam onuda çözemedim. Birde ulusal uydu yayınlarında hazır resim modlarında biraz soluk gibi renk ayarı yapamadım çok detaylı resim ayarları var mantığını çözemedim henüz iki akşam biraz bakabildim.
Hayırlı olsun hocam, evet aralarda uydu yayını izliyoruz. TKGS olduğu için kanal sıralamasını yeni kanal eklemeyi vs kendisi otomatik yapıyor ama dediğiniz yeniden sıralamaya akşam bir bakayım.
Uydu yayınlarında ben herhangi bir renk sorunu yaşamadım. Ayarlarımı da atayım eve geçince.

25.000'e (19 Şubat 2024 tarihine göre ve servis kısmını yok sayarsak) alınabilecek en iyi TV açık ara bu. Freesync Premium'dan tutun 4K/120'ye, VRR'den Android TV 12'ye kadar rakiplerinde olmayan şeylere sahip.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri