Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Philips TV 75pml9506 İcra Sonucu (2 katı paramı geri aldım)

eastblood

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

1 sene önce Philips 75pml9506 model miniled tv aldım. Kurulum ensasında ekranda bulutlanma vardı değişim kararı verdi TPVision. Sonra yenisini aldım teknosadan. Yenisinde de aynı sorun vardı. Tekrar değişim kararı çıktı.

Olay şimdi başlıyor :)

Bu sefer Teknosa ürün artık üretilmiyor değip 1 sene önce 30.000 TL'ye aldığım televizyon için bana 30.000 TL teklif etti. Neden artık tvnin yeni modeli 75pml9507 olarak geliyormuş. Para pul oldu gitti. Bende televizyonun yeni modelinin (75pml9507) 49.999 olduğunu mislisye değişimi yapmasını istedim, tabii ki de kabul etmedi. Bunun üzerine Tüketici hakem heyetinden misli ile değişim kararı çıkarttım. Teknosa gittim ama nafile hala tüketici hakem heyetinin kararını uygulamamakta ısrarcı.

Dedim lanet olsun, böyle kullanayım. Ama televizyon 6.ayında tamamen bozuldu. Ses var görüntü yok.

Servisi aradım, bu televizyonda değişim kararı var garantisi sonlandırılmış :) … eee dedim ne olacak dedilerki mecbur değiştirceksiniz teknosadan.

Dedim artık bunları icraya vermek lazım.

2 ay önce avukatımla görüşüp işlemleri başlattı, icraya verdik. Bilirkişi muadil televizyonun 75pml9508 olduğunu ve 69.999 TL ödenmesine karar verdi. Herhalde şu anda tüm mahkeme masraflarıyla 80-90bine gelmiştir alacağımız Teknosadan. Hakkınızı sonuna kadar arayın, tamamen bezdirme politikası ile bizimle oynamaya çalışıyorlar.

Teşekkürler @Adem Helvacı

Bulutlanmanın görüntüsü var mı hocam? Bulutlanma için değişim çıkartabilmeniz çok iyi olmuş
Merhaba arkadaşlar,

1 sene önce Philips 75pml9506 model miniled tv aldım. Kurulum ensasında ekranda bulutlanma vardı değişim kararı verdi TPVision. Sonra yenisini aldım teknosadan. Yenisinde de aynı sorun vardı. Tekrar değişim kararı çıktı.

Bu sefer Teknosa ürün artık üretilmiyor değip 1 sene önce 30.000 TL'ye aldığım televizyon için bana 30.000 TL teklif etti. Neden artık tvnin yeni modeli 75pml9507 olarak geliyormuş. Para pul oldu gitti. Bende televizyonun yeni modelinin (75pml9507) 49.999 olduğunu mislisye değişimi yapmasını istedim, tabii ki de kabul etmedi. Bunun üzerine Tüketici hakem heyetinden misli ile değişim kararı çıkarttım. Teknosa gittim ama nafile hala tüketici hakem heyetinin kararını uygulamamakta ısrarcı.

Dedim lanet olsun, böyle kullanayım. Ama televizyon 6.ayında tamamen bozuldu. Ses var görüntü yok.

Servisi aradım, bu televizyonda değişim kararı var garantisi sonlandırılmış :) … eee dedim ne olacak dedilerki mecbur değiştirceksiniz teknosadan.

2 ay önce avukatımla görüşüp işlemleri başlattı, icraya verdik. Bilirkişi muadil televizyonun 75pml9508 olduğunu ve 69.999 TL ödenmesine karar verdi. Herhalde şu anda tüm mahkeme masraflarıyla 80-90bine gelmiştir alacağımız Teknosadan. Hakkınızı sonuna kadar arayın, tamamen bezdirme politikası ile bizimle oynamaya çalışıyorlar.

Tüketiciye yazdığınız metini paylaşmanız özelden mümkün müdür ? Bendede bu duruma benzer bir durum var şuan teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Günaydınnnnnnnnnnnnn

Bu Müthiş gelişmenin gerekçeli kararını rica etsem bana [email protected] hesabıma yollayabilir misiniz? ????

Benim de tüketicilere güzel haberlerim var zira TEFAL markasına karşı ''Yedek parça yok, indirimli yeni modelini verelim'' dedikleri ürünü SSHY 58 inci maddeden bağlayıp garantisi bitmiş ürün olmasına rağmen eşdeğer sıfırının verilmesine hükmettik ve karar bağladık imzaları attık, şu en tebligat sürecinde. Tebliğ edildiğinde sosyal mecradan toplumu bilgilendireceğim.

Diğer yandan ECA markasının VAKUMSUZ yaptığı iki klima montajına karşın tüketicinin değişim talebini reddetmeleri ve sırf klimaları değiştirmemek için bedava 3 yıl ek garanti tekliflerini de reddedip yine Komisyon olarak ürünlerin sıfırı ile değişimi kararını resmileştirip imzaladık onlar da tebliğ sürecinde.

Bu resmi kararları topluma bilerek yayınlıyorum ki haklı davalarından geri adım atmasınlar.

Sizden de bu nedenle gerekçeli kararı ve elinizde varsa bilirkişi raporunu görmek istedim müsait olduğunuzda yollarsanız çok mutlu olurum :ok

Eee noldu şimdi Teknosa 19 bin tllik üst modeli vermedin 80-90 bin tllik oldun :) Cidden kime ne tutturursak takılıyorlar koskoca firmalar.
Bu gibi hukuk zaferlerini tpluma yayma isteği bu nedenle var bende.
Bu hakkından vazgeçen onbinlerce insanın firmalara HİBE ettiği rakamlara bakarmısınız.
Tüketici bunu zaten hibe ediyorsa, THH kararına uymamanın cezası da yoksa, firma niye tüketicinin hakkını versin ki?

Bu gibi hukuk zaferlerini tpluma yayma isteği bu nedenle var bende.
Bu hakkından vazgeçen onbinlerce insanın firmalara HİBE ettiği rakamlara bakarmısınız.
Tüketici bunu zaten hibe ediyorsa, THH kararına uymamanın cezası da yoksa, firma niye tüketicinin hakkını versin ki?
Lanet olsun diyip bırakıyoruz çoğumuz ama bunları gördükçe ekmeklerine yağ sürüyoruz böyle zaferler arttıkça firmalar olacakları tahmin edip tutumlarını değiştirebilirler.

Lanet olsun diyip bırakıyoruz çoğumuz ama bunları gördükçe ekmeklerine yağ sürüyoruz böyle zaferler arttıkça firmalar olacakları tahmin edip tutumlarını değiştirebilirler.
İşte bu nedenle önümüzdeki birkaç hafta içerisinde sizlere örnek bazı kararlar yayınlayacağım aylardır mücadelesini veriyor olduğumuz ve sonucunda tüketiciler adına olumlu yazdığımız kararlar :ok

Vakumsuz klima montajı yapan firmaya 2 klimayı birden değiştirme kararı yazdık
Garantisi bitik olan ve arıza yapınca ''yedek parça yok'' diyen firmaya ürünün eşdeğerini ÜCRETSİZ vermesi kararı yazdık

bunları yayınladıkça insanlar haklarını daha sık arayacaktır diye düşünüyorum.

Merhaba @Adem Helvacı bey, şu anda bilirkişinin tespit ettiği yeni modelin kararı mevcut. Avukatım eğer bi kaç hafta içinde itiraz etmez ise icranın onaylanacağını , ederse sonucun bi kaç ay gecikeceğini bildirdi.

Davadan tam sonuç çıkınca son durumla ilgili size mailimi atacağım. ?

Merhaba @Adem Helvacı bey, şu anda bilirkişinin tespit ettiği yeni modelin kararı mevcut. Avukatım eğer bi kaç hafta içinde itiraz etmez ise icranın onaylanacağını , ederse sonucun bi kaç ay gecikeceğini bildirdi.

Davadan tam sonuç çıkınca son durumla ilgili size mailimi atacağım. ?
Süpersiniz. İnanın öyle büyük bir keyifle geniş kitlelere yayacağım bu bilgiyi :cool::love:

Merhaba arkadaşlar,

Elektronik işinin şans işi olduğunu çok iyi bilirim sanada şans denk gelmemiş hocam öncelikle geçmiş olsun. THH kararı sonrası avukata ücret ödememek için direkt olarak icraya gidip kayıt açıp işlemlerin öyle halledildiğini biliyorum benimde THH kararını beklediğim bir olay var düşük bütçeli daha doğrusu avukat ücretine değmeyecek miktarda olduğu için kendim gidip icrada kayıt açacağım. Yanlız senin durumu görünce merak ettim mahkeme açıldı mı sadece icra üzerinden mi devam edildi ? Bilirkişiyi siz mi istediniz sistem otomatik mi uyguladı ? Mahkeme olmadı ise avukat kaybeden tarafdan ücretini nasıl alacak ? Sana avukatlık ücreti ne kadar çıktı ? Bu konular hakkında bilgi alabilirsem sevinirim ben ve benim gibi merak edenler için bilgilendirme olacaktır. Güzel bir mücadele olmuş hangi firma olursa olsun tüketicinin hakkı yeniliyorsa en iyi yaptırımın uygulanmasına sevinirim. Yeni alacağın televizyon hayırlı olur umarım.

@Pharaoh23 Hocam ilk öncelikle model üretimden kalktığı için (sözde kalkıyor, sadece model no değiştiriyorlar) THH nin Misli ile Değişim kararı ile icra davası açılıyor. İcra davasında aynı cihazı haciz etmek için gidiliyor mağazaya. Fakat aynı ürün olmadığı için haciz işlemi yapılamıyor. Ardından bilirkişi atanıyor ve muadil model tespiti yapılıyor. Eğer benim aldığımın yeni modeli olmasaydı mağazada bu sefer OLED muadil alınacaktı.

Daha sonrasında muadil ürün üzerinden icra işlemi devam ediyor.

İlk başta bende kendim yapmak istemiştim, fakat yanlış bişey yaparım diye korkarak avukata yöneldim.

Ekte icra için bilirkişi raporu mevcut. Kişisel bilgileri gizledim.

Ekli dosyalar

• 2cab4e4b-242b-410e-9dc0-d48164531a3d.jpeg
    2cab4e4b-242b-410e-9dc0-d48164531a3d.jpeg
    59.5 KB · Görüntüleme: 51
Elektronik işinin şans işi olduğunu çok iyi bilirim sanada şans denk gelmemiş hocam öncelikle geçmiş olsun. THH kararı sonrası avukata ücret ödememek için direkt olarak icraya gidip kayıt açıp işlemlerin öyle halledildiğini biliyorum benimde THH kararını beklediğim bir olay var düşük bütçeli daha doğrusu avukat ücretine değmeyecek miktarda olduğu için kendim gidip icrada kayıt açacağım. Yanlız senin durumu görünce merak ettim mahkeme açıldı mı sadece icra üzerinden mi devam edildi ? Bilirkişiyi siz mi istediniz sistem otomatik mi uyguladı ? Mahkeme olmadı ise avukat kaybeden tarafdan ücretini nasıl alacak ? Sana avukatlık ücreti ne kadar çıktı ? Bu konular hakkında bilgi alabilirsem sevinirim ben ve benim gibi merak edenler için bilgilendirme olacaktır. Güzel bir mücadele olmuş hangi firma olursa olsun tüketicinin hakkı yeniliyorsa en iyi yaptırımın uygulanmasına sevinirim. Yeni alacağın televizyon hayırlı olur umarım.
İcra dairelerinde hiçbir işlem kendiliğinden olmaz. Her aşama alacaklının talebi ile gerçekleşir ve masrafı alacaklı tarafından peşinen ödenir. Şayet hatalı bir işlem yaparsanız karşı tarafın avukatı affetmez, icra mahkemesinde takibi iptal ettirir. Durduk yere karşı vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız. :)
Tüketici Hakem Heyeti Kararı ilam niteliğinde yani mahkeme kararı ile eşdeğer bir belge olduğu için bu kararla icra dairesinde ilamlı icra takibi yapabilirsiniz. THH kararını icraya koyabilmek için ayrıca bir mahkeme kararına ihtiyaç yoktur.
Bunun yanında icra dosyalarında da karşı vekalet ücreti çıkar. 70.000 lira için yaklaşık 11.000 TL civarında karşı vekalet ücreti çıkmıştır.

İcra dairelerinde hiçbir işlem kendiliğinden olmaz. Her aşama alacaklının talebi ile gerçekleşir ve masrafı alacaklı tarafından peşinen ödenir. Şayet hatalı bir işlem yaparsanız karşı tarafın avukatı affetmez, icra mahkemesinde takibi iptal ettirir. Durduk yere karşı vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız. :)
Tüketici Hakem Heyeti Kararı ilam niteliğinde yani mahkeme kararı ile eşdeğer bir belge olduğu için bu kararla icra dairesinde ilamlı icra takibi yapabilirsiniz. THH kararını icraya koyabilmek için ayrıca bir mahkeme kararına ihtiyaç yoktur.
Bunun yanında icra dosyalarında da karşı vekalet ücreti çıkar. 70.000 lira için yaklaşık 11.000 TL civarında karşı vekalet ücreti çıkmıştır.
Açıklama için teşekkürler hocam. Evet THH kararının hakim kararı ile eşdeğer olduğunu yani ilamlı olduğunu biliyorum fakat başıma yeni bir sıkıntı gelince ve sürece ilk defa başlayacağım için tam anlamıyla tecrübe sahibi değilim. Karşı tarafın avukatı ne hakla iptal ettirecek ki ben THH kararını öne sürüp beklentimi belirtirim onun içinde iptal edileceğini düşünmüyorum.

Açıklama için teşekkürler hocam. Evet THH kararının hakim kararı ile eşdeğer olduğunu yani ilamlı olduğunu biliyorum fakat başıma yeni bir sıkıntı gelince ve sürece ilk defa başlayacağım için tam anlamıyla tecrübe sahibi değilim. Karşı tarafın avukatı ne hakla iptal ettirecek ki ben THH kararını öne sürüp beklentimi belirtirim onun içinde iptal edileceğini düşünmüyorum.
Takibin iptali konusunda usuli işlemlerle ilgili bir hata yapmanızdan bahsediyorum. Mesela eklediğim kararda THH “tüketicinin yarım kalan 3500₺’lik epilasyon hizmetinin tamamlanmasına” diye karar vermesine rağmen tüketici takip talebinde güzellik merkezinden 3500₺ talep ettiği için icra mahkemesi takibi iptal etmiş. Takip talebinizi doğru bir şekilde doldurmanız çok önemli.

Ekli dosyalar

• IMG_6263.jpeg
    IMG_6263.jpeg
    114.6 KB · Görüntüleme: 39
Takibin iptali konusunda usuli işlemlerle ilgili bir hata yapmanızdan bahsediyorum. Mesela eklediğim kararda THH “tüketicinin yarım kalan 3500₺’lik epilasyon hizmetinin tamamlanmasına” diye karar vermesine rağmen tüketici takip talebinde güzellik merkezinden 3500₺ talep ettiği için icra mahkemesi takibi iptal etmiş. Takip talebinizi doğru bir şekilde doldurmanız çok önemli.
Oooo çok pis gol olmuş bu karar :(

Sizin alanınıza giriyor sanırım bu konular? :)

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri