Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Profilo Buzdolabı Paslanması ve Sözde Kullanıcı Hatası

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

basarsevinc

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

Özet:
25.05.2022 tarihinde Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabında gövdede ve kapaklarda oluşan paslanmadan dolayı servis kullanıcı hatası diyerek değişim yapmamaktadır. Tüm detaylarıyla fotoğrafları ekledim.

Detay,
25.05.2022 tarihinde Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı almıştım. Geçen aylarda buzdolabının altında, üstünde ve kapaklarında paslanma vardı ve servisi çağırdım. Servis, merkezin kapakları değiştirebileceğini ama gövdede paslanma olduğu için dolabın değişmesi gerekeceğinden dolayı ortam kaynaklı paslanmadır diyerek reddedebileceği bilgisini verdi.
ve servisin genel merkez ile konuşması sonucunda ortam kaynaklı paslanmadır denilerek reddettiler. Merkez ile kendimde konuştum ve üründe kalite sorunu olduğunu dolabın üstündeki kapağın menteşesinin bağlantı yapıldığı yerde rötuş boyası yapılmış ve paslanmadan dolayı boyanın kabardığını söyledim. Hiç bir şekilde sorunu kabul etmiyorlar.

Hangi platformdan bildirimde bulunursam bulunayım sorunun yine önlerine geleceğini ve boşuna uğraşacağımı belirtiler.

Bu durumda ben neler yapabilirim.

Servis formunu ve fotoğrafları ekliyorum.

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma servis formu
Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma ust

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma ust-1

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma alt

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma kapak

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma motor

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma motor 2

Merhaba

Büyük ihtimal buzdolabın konum fotoğrafını çektiler.

Elinizdeki kullanma kılavuzunda dolap boşluğunun ne kadar olması gerektiği yazıyor mu?

İlk kurulumda servis formunda yeterli havalandırma boşluğundan bahsediyor mu? Tüketici kabul etti diye belirtiyor mu?

Kapak dışındaki firmanın neden sürebileceği olgular.

Merhaba

Büyük ihtimal buzdolabın konum fotoğrafını çektiler.

Elinizdeki kullanma kılavuzunda dolap boşluğunun ne kadar olması gerektiği yazıyor mu?

İlk kurulumda servis formunda yeterli havalandırma boşluğundan bahsediyor mu? Tüketici kabul etti diye belirtiyor mu?

Kapak dışındaki firmanın neden sürebileceği olgular.
Merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim, paylaştığım fotoğrafları servisten aldım, bu fotoğraflara bakarak ret kararı vermişler.
Kurulum yapılırken dolap mesafesi ile bir bilgi paylaşmadılar. Genel merkez ile konuştuğumda bana dolap boşluğundan hiç bahsetmediler, sanırım kurulum esnasında böyle bir not düşülmemiş.

son servis fişinde ortam kaynaklı dediği

hava sirkülasyonu yok.

Garanti başlangıç (servis kurulumu) tarihi ne zaman
kaç yıllık garantili

son servis fişinde ortam kaynaklı dediği

hava sirkülasyonu yok.

Garanti başlangıç (servis kurulumu) tarihi ne zaman
kaç yıllık garantili
01.06.2022 garanti başlangıç tarihi olabilir. üst kapak menteşesini tutan bağlantı parçasının takıldığı yer kapalı bir alanda değildi, üstü açıktı, eğer söylediğiniz gibi bir durum olsa o zaman bu bölgenin paslanmaması gerekmiyor mu ?
Evde rutubet mevcut değildir. Zemin laminent kaplamadır.

Profilo BD3076WFVN Enerji 578 L No-Frost Kombi Tipi Buzdolabı Paslanma ust

evde ki rutubet olmaması olayı pek değiştirmez yeme buharı bile yeterli ama 10 yıl paslanmaması lazım bu kadar büyük paslanma entresan

evde ki rutubet olmaması olayı pek değiştirmez yeme buharı bile yeterli ama 10 yıl paslanmaması lazım bu kadar büyük paslanma entresan
Yaklaşık 2,5 senelik bir kullanım var bu sürede bu kadar paslanma kalite sorunu olduğu anlamına gelmiyor mu sizce de ?

Tam aynı durum değil ama Grundig bulaşık makinesinin içinde yer yer paslanma vardı. Arçelik iç kazan değişsin dedi. Ben yenisini istedim kabul etmediler.

Polemiğe girmedim. :)

Hakem heyetine güzelce başvurup makineyi kullanmaya devam ettim. Bir kaç ay sonra arayıp yeni modeli ile değiştirdiler. Üstüne bir de bilirkişi masrafı falan ödediler.

Size tavsiyem bu yöndedir.

Yaklaşık 2,5 senelik bir kullanım var bu sürede bu kadar paslanma kalite sorunu olduğu anlamına gelmiyor mu sizce de ?
evet kalite sorununa işaret eder ben size inanarak kullanıcı hatası olmadığına eminin vakit kaybetmeden thy başvurun derim

Ben hak aramada karşılaşacaklarınızı dile getirmek için.

Bu hak aramalar tüketici mahkemesine kadar da sürebilmekte.

İyi bir evrak ile düzenlemesi başlamak gerekir.

Ben hak aramada karşılaşacaklarınızı dile getirmek için.

Bu hak aramalar tüketici mahkemesine kadar da sürebilmekte.

İyi bir evrak ile düzenlemesi başlamak gerekir.
Başvuru işlemlerinde dikkat etmem gereken yada dilekçede yazmam gerekenler hakkında yardımcı olabilir misiniz ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri