Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Ps5 için 120 hz şart mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Ozx

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
30000
Marka Model Bilgisi
Yok
Arkadaşlar 12 yıllık philips 42pfl4307 televizyonum oğlumun darbeleriyle kırıldı. Ps5 keyfim vardı o da bitti. Şimdi ps5 için 120 hz olsun diye tcl55c745 e şartlandım. Ama şu an 27 bin tl vermek istemiyorum. 55 inç 60 hz onvo vestel toshiba vs alsam sıkıntı olur mu oyınlarda? Zira eski tv de online da oynuyordum bi sorunum yoktu kusur varsa da gözüm seçmiyordu .. yoksa ekran büyüyünce sıkıntı olır mu ??? Deneyimli arkadaşlar ne diyorsunuz çok sıkıldım tvsizlikten

Arkadaşlar 12 yıllık philips 42pfl4307 televizyonum oğlumun darbeleriyle kırıldı. Ps5 keyfim vardı o da bitti. Şimdi ps5 için 120 hz olsun diye tcl55c745 e şartlandım. Ama şu an 27 bin tl vermek istemiyorum. 55 inç 60 hz onvo vestel toshiba vs alsam sıkıntı olur mu oyınlarda? Zira eski tv de online da oynuyordum bi sorunum yoktu kusur varsa da gözüm seçmiyordu .. yoksa ekran büyüyünce sıkıntı olır mu ??? Deneyimli arkadaşlar ne diyorsunuz çok sıkıldım tvsizlikten
Valla hocam PS5 alan kişi paraya kıyar 120hz TV alır.
60hz ile oynarsınız yine grafiklere vs dikkat etmiyorsanız fazla sorun olmaz kaliteli ürüne kaliteli TV yakışır..

Peki adem bey birşey sormak isterim
42 inç full hd 10 yıllık philips tv de görüntü sıkıntısı yaşamıyordum, ekran 55 inç olunca mı 60hz yetersiz kalıyor ?
Yetersiz kalmaz ama piksel sayısı artınca ekran büyük olunca bazı şeyler daha belirgin olur rahatsız edebilir PS5'i alın 55 inç 60hz TV si olan bir arkadaşınızda oynayıp test edin.

Peki adem bey birşey sormak isterim
42 inç full hd 10 yıllık philips tv de görüntü sıkıntısı yaşamıyordum, ekran 55 inç olunca mı 60hz yetersiz kalıyor ?
Çözünürlük, Ebat, Yenileme hızı donanımsal, Yenileme hızı yazılımsal, işlemci gücü vs vs çok fazla değişken var.
Sevgili dostumuzun belirttiği gibi 42'' de gözünüzün göremediği hataları 55'' de görmeye başlarsınız. Bu da size ''Eski tv ler daha kaliteliymiş'' düşüncesine sürükler.

Ben bu yanılgıyı 1980 ler 90 lar ve 2000 lerin başndan beri bilirim zira 37 ekran tüplü tv den (37'' değil haaa 37cm :D ) 70 ekran tüplü tv ye geçen herkesten ''ya eskisinin görüntüsü daha iyiydi sanki'' sözünü yıllarca dinlemiş birisiyim. :D

Bu 60-120 hz olayını yan yana deneyimleyen oldu mu acaba. Ps5 Xbox series x çoğu oyunda 30 fps veriyor. 60 fps oyun sayısıda oldukça az. Ekranda 60 kare oyun oluşurken tazeleme hızı 120 olunca akıcılık oluşmaz ki mantık olarak. He belki online rekabetçi grafik kalitesi düşük oyunlarda 120hz oluyor onlarda fark hissedilebilir.

Bu 60-120 hz olayını yan yana deneyimleyen oldu mu acaba. Ps5 Xbox series x çoğu oyunda 30 fps veriyor. 60 fps oyun sayısıda oldukça az. Ekranda 60 kare oyun oluşurken tazeleme hızı 120 olunca akıcılık oluşmaz ki mantık olarak. He belki online rekabetçi grafik kalitesi düşük oyunlarda 120hz oluyor onlarda fark hissedilebilir.
Zaten 120 hz oyunlar için diyoruz. Bir nevi ileri dönük yani bu yatırımlar. 30 fps dediğiniz oyunlar aslında eski konsollar için çıkmış ama yeni modele de uyarlanmış oyunlar. İsteseler 60-120 hz tazeleme hızı desteği de getirirler de uğraşmıyorlar.

Zaten 120 hz oyunlar için diyoruz. Bir nevi ileri dönük yani bu yatırımlar. 30 fps dediğiniz oyunlar aslında eski konsollar için çıkmış ama yeni modele de uyarlanmış oyunlar. İsteseler 60-120 hz tazeleme hızı desteği de getirirler de uğraşmıyorlar.
Hocam konsolların AAA denilen oyunlarda 4k 120hz verecek seviyeye gelmesinin en iyi senaryoda 2 nesli var o da 7-8 sene sonrası eder aşağı yukarı. Tabi bütçe yetiyorsa 120hz alınabilir ama illa kasmaya gerek var mı bilmiyorum. Bu arada 120hz Tv bende meraktan almayı düşünüyorum. Aldığım zaman bendeki 60hz ile kıyasını yapıp yorumumu eklerim yine.

Bütçe varsa 120 Hz alınabilir ancak çoğu oyun maks 4K 60FPS zaten. Hem 120 Hz hem 60 Hz TV sahibi olarak aşırı fark var diyemiyorum. İşin özü para varsa 120 Hz alınır ama çok zorlayacaksa 60 Hz hiç üzmez.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri