Öncelikle herkese iyi forumlar. 1 hafta önce Sahibinden üzerinden Param Güvende sistemiyle 3 adet bilgisayar fanı sattım. Ürünleri 5-6 kat patpata sarıp Yurtiçi Kargo ile gönderdim. Kargo hızlıca karşı tarafa ulaştı ve ertesi gün bana alıcıdan bir fotoğraf gönderildi. O fotoğraf ekte gözüküyor, gözüktüğü üzere fanların ikisinin pervane kısmı yerinden çıkmış. Dikkat ederseniz fanların kasasında veya pervane arkasında bulunan 4 adet çıtada herhangi bir hasar yok. Bu noktada o kadar patpata sarıp yolladığım fanların kasalarının hasar almayıp bu duruma gelmesi bende bir şüphe uyandırdı ama alıcının günahını almak istemiyorum. Karşı tarafa mesaj yazdım ve bu durumla ilgili bir tutatanak tutturup tutturmadığını sordum. Cevap gelmedi ve 1 saat sonra kargo yola çıktı diye bilgi aldım. Hemen Sahibinden müşteri hizmetlerini aradım ve bir hanfendi kendince yardımcı olmaya çalıştı. Bana paranın havuzda olduğunu ve endişe etmemem gerektiğini, incelemeler yapıldıktan sonra durumun karara bağlanacağını söyledi. Ayrıca iade gelen kargoyu kesinlikle teslim almamam gerektiğini de söyledi. Ben de gelen kargoyu teslim almadım. Konuşma 5 Ekim Cuma günü oldu ve kargo da ertesi gün geldi, az önce saat 18:30'da da tekrar müşteri hizmetlerinden arandım. Konuşan beyfendinin en az 10 kere tekrarladığı üzere 5651 sayılı kanun uyarınca kendileri hiçbir şekilde bu durumdan sorumlu değilmiş. Ben de en az 10 kere dedim ki karşı taraf tutanak tutturmamış, kargoyu açarken videoya çekmemiş, paket hasarlıysa direk iade edebilirdi ama onu da yapmamış. Bu durumda ben kendimi Yurtiçi Kargo'ya karşı nasıl savunacağım. Elimde bu kargonun karşı tarafa kırık gittiğine dair hiçbir belge yok. En sonunda müşteri hizmetlerindeki beyfendi bana kendimin tutanak tutturması gerektiğini ve karşı tarafa karşı yasal işlem başlatmam gerektiğini söyledi. Yani satmış olduğum ve karşı tarafa bir şekilde kırık ulaşan ürün hakkında ben tutanak tutturacakmışım. Kargo şubesine gidip ne diyeceğim de tutanank tutturacağım veya ne kadar ciddiye alınıp da hakkımı alabileceğim bilmiyorum. Sahibinden kendini direk aradan çekti ve beni bu şekilde ortada bıraktı. Bir gün arayla aynı müşteri hizmetlerinde çalışan iki farklı çalışanın bana taban tabana zıt bilgiler vermesi de oldukça kötü oldu. Bu durum hakkında nasıl bir yol izlemem gerektiğini söyleyebilirseniz sevinirim.
- Ekte bulunan ilk 4 fotoğraf direk göndermiş olduğum fanlara ait. Son fotoğraf da karşı tarafın "kırık" diyerek bana gönderdiği fotoğraf. Takdir sizin.
- Ekte bulunan ilk 4 fotoğraf direk göndermiş olduğum fanlara ait. Son fotoğraf da karşı tarafın "kırık" diyerek bana gönderdiği fotoğraf. Takdir sizin.