Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Samsung 65S95C Modeliyle Yaşadığım 4K 144Hz Oyunlarda BLACKOUT Sorunları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozi41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozi41

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Samsung 65S95C televizyonumda yaşadığım ciddi bir sorunu sizlerle paylaşmak ve bu soruna çözüm arayanlara yardımcı olmak istiyorum. Bu modelde 4K 144Hz ayarında bilgisayar oyunları oynarken, rasgele ve değişken bir şekilde meydana gelen sinyal düşmesi (BLACKOUT) problemi yaşıyorum. Bu durum, oyun oynarken tamamen sinyal kaybına yol açıyor ve ekran kararıyor. Problemin ne zaman ortaya çıkacağını tahmin etmek imkansız.

Bu sorunu gösteren videolar da çektim ve linklerini buraya ekliyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

bu videonun 2.30 4.30 7.40 9.18 dk larına bakabilirsiniz ve devamı sonradan geliyor .

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

bu videonun 3:50, 5:44, 6:25, 8:43, 9:33 saniyelerine bakabilirsiniz.

Benim gibi bu problemden şikayetçi olan birçok insan Reddit, AVSForum ve HDTVTest gibi forumlarda konuyu tartışıyor. Problemin kaynağı, televizyonun One Connect Box kutusunun HDMI bant genişliğinin 40Gbps ile sınırlı tutulması. Bu bir hata, çünkü esasında ürün üretimden kusurlu. Bir önceki model olan Samsung S95B modelinde bu kutu 48Gbps olarak yapılmıştı. 120Hz bir TV’de 48Gbps varken, 144Hz panele sahip bu modelde nasıl 40Gbps olabilir? Bu durumu açıklayan bir videoyu HDTVTest çekmiş ve işte
video yu aşağıya bırakıyorum

Ugreen ve Paugge gibi birçok HDMI 2.1 sertifikalı kabloyu denedim. Hatta problemin sıklığının fiber optik HDMI kablo kullanımı ile azaldığını belirten bir video izledikten sonra yurt dışından fiber optik HDMI kablo getirdim. Problemin sıklığı azaldı, fakat tamamen ortadan kalkmadı.Videodaki kablodan getirttim. Videoda konsollarda problem yaşanmadığını belirtiyor evet konsollarda sıkıntı yok çünki ps5 in band çıkışı 32gbps gibi düşük bir genişlikte olduğundan problem sahip olduğum 4090 gpu lu gibi yüksek donanımlı pc lerde yaşanıyor.

Bu durumu yaşayan kişilerden youtube taki videolardan bir örnek daha atıyorum videoyu incelerseniz aynı durum

25 Haziran'da Samsung servisinden başvurum üzerine. Servis evime geldi, ancak evde bir işlem yapamayacaklarını, hatta televizyonu götürseler dahi test edebilecekleri bir oyuncu Pc donanımları olmadığını söylediler. Bana videoları WhatsApp üzerinden iletmemi istediler, ben de ilettim, ancak ne olumlu ne de olumsuz bir dönüş yapmadılar.

1720273838703.png

videoları sonradan link olarak değilde normal olarak istediler yine attım ama bir dönüş alamadım Samsung u defalarca arıyorum dönüş yapmalarını istiyorum dönmüyorlar resmen ölü taklidi yapılıyor.

Bir önceki tv imde Samsung Q95t modeliydi gayette memnundum.Samsung gibi marka üst seviye tv sinde nasıl olurda böyle bir üretim hatası yapar.Ürün resmen tüketiciye vaadettiklerini yerine getiremeyecek bir donanımla satılan bir ürün. Bu problemle ilgili benzer deneyimler yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa, lütfen paylaşın. Umarım bu yazı, benzer sorunları yaşayanlar için faydalı olur ve Samsung bu duruma bir çözüm getirir.

Merhaba. Benim Philips 43BDL4012N led tvde de harici uydu alıcısında normal kanal izlerken sizinki gibi siyah ekran oluyor ,(bu esnada led barlar kapanmıyor sadece siyah kaplıyor ekranı, sizin videoda ledler kapaniyor mu farkedemedim), ardından sanki kumandadan kaynak değiştirmişim gibi kenarda HDMI1 1080i@60hz yazıyor görüntü geliyor ve bu dediğiniz gibi rastgele oluyor. Benim sorunum da sizinki gibi aynı sebepten diyebilir miyiz? Laptop bağladığımda böyle bir sorun yok.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam aynı sorun bir yakınımda var. Gelişmeleri merak ediyoruz.

en baştan bant genişliğinde sınır olması bana saçma geldi. tv üzerine koydukları hdmi standartı ne ise onun maksimumunu işleyip gösterebilmesi lazım. gösteremiyor ise o zaman daha düşük bir hdmi girişi koy milletin kafasını bulandırma yani.

en baştan bant genişliğinde sınır olması bana saçma geldi. tv üzerine koydukları hdmi standartı ne ise onun maksimumunu işleyip gösterebilmesi lazım. gösteremiyor ise o zaman daha düşük bir hdmi girişi koy milletin kafasını bulandırma yani.
Benide hayretler içerisinde bırakan durumda bu mesajda attığım hdtvtest e ait videoyu izlediyseniz görmüşsünüzdür görmeyenler için ss bırakayım lan başına 10gb den 40gbps

IMG_6346.jpeg

Q90 modelini işaretlemişler

IMG_6347.jpeg

12x4=48 gbps

Büyük rezillik

bu televizyonu alıp evine koyanın elindeki pc nin celeron falan mı olacağını düşünmüşler acaba?

bu televizyonu alıp evine koyanın elindeki pc nin celeron falan mı olacağını düşünmüşler acaba?

Deselerki konsollar için ürettik panel 144hz konsolların 120 hz üstü çıkış desteği yok :) nasıl bir mühendisin ürünü anlamış değilim

Tutmuşlar forumlarda hdr10+ ı kapatınca hatanın azaldığını söyleyenler var.3 te 1 ine tv de yaşamıyorsun bu durumu

Merhabalar tv nin one connect box undaki anakart değişecek dediler değiştirdiler fakat sorun yine aynı devam ediyor diye teslim almadım 2.ye tutanak tuttular ben böyle rezillik görmedim cihaz kronik sorunlu fakat hala diretiyorlar ne yapacaklarını şaşırdılar.

Bugun aradılar daha ağızlarını açmadan sakın bana fatura bedeli iadesi teklif etmeyin mahkemelik oluruz dedim.

Bir daha samsung mu aman aman

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri