Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung QN90A Ekran Sorunu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

frknkrkmz

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Samsung 65QN90A
İlk aldığım televizyonun ekranında sorun olması nedeniyle Samsung tarafından değişimle gönderilen ikinci televizyonumda görsellerde görüldüğü üzere sağ alt köşede daha parlak bir alan belirdi. Gözümle gördüğüm de fotoğraflardaki gibi. Servis kaydı açtırdım, yetkili servis gelip bakacak. Sizce neden olur bu? Tamiri mümkün ve kolay mıdır?

IMG_20230925_204304618.MP.jpg
IMG_20230925_203334544.MP.jpg
IMG_20230925_203804786.MP.jpg

Son düzenleme:
Selamlar, bendde Q70 b serisinde buna benzer sorunlar vardı. Aldıktan 1-2 gün içerisnmde iade etmek istedim kabul etmediler. Bugün tüketici hakem heyeti paranın iadesine karar vermiş. 5 ay oldu, ben aldığımda 21 bin TL idi. Şu an 21 bin TL iade edecekler, ama aynı TV şu an 30 bin. Ben de gidip üsütüne koyup OLED alıcam. Qled, miniled, fart LED fırt LED teknolojilerin hepsinin varmak istediği yer: Oled. Siz de iade edin bu sorunlarla karşılaşmayın.

Selamlar, bendde Q70 b serisinde buna benzer sorunlar vardı. Aldıktan 1-2 gün içerisnmde iade etmek istedim kabul etmediler. Bugün tüketici hakem heyeti paranın iadesine karar vermiş. 5 ay oldu, ben aldığımda 21 bin TL idi. Şu an 21 bin TL iade edecekler, ama aynı TV şu an 30 bin. Ben de gidip üsütüne koyup OLED alıcam. Qled, miniled, fart LED fırt LED teknolojilerin hepsinin varmak istediği yer: Oled. Siz de iade edin bu sorunlarla karşılaşmayın.
İadeyi kabul etmeme nedenleri neydi ki? Mağazadan mı aldınız internetten mi? Ayrıca bu fatura bedeli kadar iade can sıkmaya başladı. Bence kanunlar düzenlenerek arada geçen zamanda enflasyon farkı da verilmeli. Sonuçta ayıplı mal sattığı kabul edilmiş oluyor. Misli ile değişim yapamıyorsa enflasyon farkı eklenerek iade yapılmalı. @Adem Helvacı abi zararın tazmini konusunda bir çok vaka gelmiştir sana. Misli ile değişim yapamıyorlarsa, fatura bedeli ile ürünün güncel piyasa değeri arasındaki farkı alabilme yolu var mı?

İadeyi kabul etmeme nedenleri neydi ki? Mağazadan mı aldınız internetten mi? Ayrıca bu fatura bedeli kadar iade can sıkmaya başladı. Bence kanunlar düzenlenerek arada geçen zamanda enflasyon farkı da verilmeli. Sonuçta ayıplı mal sattığı kabul edilmiş oluyor. Misli ile değişim yapamıyorsa enflasyon farkı eklenerek iade yapılmalı. @Adem Helvacı abi zararın tazmini konusunda bir çok vaka gelmiştir sana. Misli ile değişim yapamıyorlarsa, fatura bedeli ile ürünün güncel piyasa değeri arasındaki farkı alabilme yolu var mı?
Vatan Bilgisayar internet sitesinden aldım.Samsung ısrarla bunun bir görüntü kusuru olduğunu kabul etmedi. Cihazınız çalışması gayet normal iade almıyoruz dedi. Bu arada THH'ye başvururken, talep seçeneğinde misli ile değişim seçeneği vardı, ancak ben seçmedim. Hatta Adem Helvacı hocam beni enflasyon karşısında değer kaybeder, misli ile değişim talep etmen daha doğru olabilir demesine rağmen ben fatura bedeli iade seçtim. Çünkü Samsung'un bana göndereceği TV'de de aynı sorunu yaşama ihtimalim yüksekti. Bana büyük ihtimal aynı TV'nin yenisini veya az ihtimal üst model bir QLED veya QNED önerecekti. Araştırmama göre Samsung'un OLED olmayan bütün TV'lerinde bu bulutlanma sorunu kronik olarak var. Benim amacım paramı versin, üstüne koyup OLED alarak tamamen TV defeterini kapamak. Qled, miniled, fart LED fırt LED teknolojilerin hepsinin varmak istediği yer: OLED. Tüketici kanunda mal bedeli fatura bedeline ek olarak, arada geçen süre boyunca TUFE oranında fark eklenrek iade olur yazmıyor ne yazık ki. Şu an kaybım 5 ayda yaklaşık 10 bin civarı. Ama açıkçası ayıplı mal da kullanmam. Parası neyse iade edilecek 21 bin üzerine ekleyip OLED alacağım. Şu an bulabildiğim en ucuz 55 inch OLED LG'nin ve yaklaşık fiyatı 38 bin civarı. Zamanında QLED de iyi TV OLED'e gerek yok diyerek yapmış olduğum yanlışın bedeli bu ...

Şu an kaybım 5 ayda yaklaşık 10 bin civarı. Ama açıkçası ayıplı mal da kullanmam. Parası neyse iade edilecek 21 bin üzerine ekleyip OLED alacağım. Şu an bulabildiğim en ucuz 55 inch OLED LG'nin ve yaklaşık fiyatı 38 bin civarı. Zamanında QLED de iyi TV OLED'e gerek yok diyerek yapmış olduğum yanlışın bedeli bu ...
Bir öneri;
2 ay boyunca sahibinden ilanda tutardım. Karar 6 ayda da çıkabilir... Sizi rahatsız eden başkası bakmaz daha ucuza aldım diye düşünen çıkabilir.
Mesela bir mahalle kahvesinde bu sorun ortam için kullanılabilir.
Hangisinden kar ediyorsanız cebe onu koyardım.

Bir öneri;
2 ay boyunca sahibinden ilanda tutardım. Karar 6 ayda da çıkabilir... Sizi rahatsız eden başkası bakmaz daha ucuza aldım diye düşünen çıkabilir.
Mesela bir mahalle kahvesinde bu sorun ortam için kullanılabilir.
Hangisinden kar ediyorsanız cebe onu koyardım.
Bence pek etik bir davranış değil. Ayıplı mal sonuçta.

Ülkede teşhir, spot ürünler satılırken. Şirket geri alsa da bir şekilde piyasaya girecek.
Sizin için ayıplı gözüken, kırığı olmasın yeter diyenler çok.
satışta insanlarla uğraşmak ta zor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri