Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Samsung QN90D gerçek yenileme 144 hz mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

kadir.oaou

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Samsung QN90D
Merhaba, Samsung QN90D almak istiyorum ama bazı bilgilere ihtiyacım var. samsung sitesinde canlı görüşme yapmak istedim ama bakan yok. TCL c855 de 2bin küsür bölgede led aydınlatma olduğu yazıyor, bu çok güzel bir rakam. QN90 modelinde bu sayı kaç bilen var mı ve yenileme hızının 144 hz olduğu yazıyor, bu gerçek hz değeri mi yoksa yazılımla yapılan bir hile mi?

Panel donanımsal 120hz destekliyor orada sıkıntı yok fakat local dimming zone sayısını belirtmemişler maalesef.

Merhaba, Samsung QN90D almak istiyorum ama bazı bilgilere ihtiyacım var. samsung sitesinde canlı görüşme yapmak istedim ama bakan yok. TCL c855 de 2bin küsür bölgede led aydınlatma olduğu yazıyor, bu çok güzel bir rakam. QN90 modelinde bu sayı kaç bilen var mı ve yenileme hızının 144 hz olduğu yazıyor, bu gerçek hz değeri mi yoksa yazılımla yapılan bir hile mi?
1730983717324.png

The QN90D comes in five sizes: 55-inch, 65-inch, 75-inch, 85-inch, and 98-inch. All these variants use a 4K Mini LED display panel with a maximum refresh rate of up to 144Hz. The TV has hundreds of local dimming zones, but the number varies depending on the display size. The 65-inch version has 720 local dimming zones.

tcl kaç " düşünüyorsun 2000 kusur olan 98" te var
65" 1344
75" 2160
85" 2304
98" 2160

adet local dimming zone var.

Sadece zone sayısı ile iş bitmiyor. Bunları yönetecek algoritma, yazılım da çok önemli.
Ayrıca zone sayısı kaç olursa olsun ışık sızması gibi durumlardan tamamen kaçmak mümkün değil.
Bu konu çok önemli ise OLED alınmalı.

Sadece zone sayısı ile iş bitmiyor. Bunları yönetecek algoritma, yazılım da çok önemli.
Ayrıca zone sayısı kaç olursa olsun ışık sızması gibi durumlardan tamamen kaçmak mümkün değil.
Bu konu çok önemli ise OLED alınmalı.
aynen. benimde anlatmak istediğim buydu aslında ama kelimeleri toparlayamadım. tcl den çok çektim ve samsung aldım dünya varmış. standart kendi modunda kullanıyorum gözlerimi alıyor resmen.

aynen. benimde anlatmak istediğim buydu aslında ama kelimeleri toparlayamadım. tcl den çok çektim ve samsung aldım dünya varmış. standart kendi modunda kullanıyorum gözlerimi alıyor resmen.
TCL de ne sorun yaşadınız? TCL c755 modelinin 55 inci varmış ve QN90D olan özellikler TCL c755 de var, yani benim istediğim en az 120hz, olsun mini led olsun 4k olsun ve 20 bin tl daha ucuz.

TCL de ne sorun yaşadınız? TCL c755 modelinin 55 inci varmış ve QN90D olan özellikler TCL c755 de var, yani benim istediğim en az 120hz, olsun mini led olsun 4k olsun ve 20 bin tl daha ucuz.
herşey truemotion ı açıncaya kadar güzel. true motion ı açınca bulanıklaşma ve ghosting yapıyor. tcl lin çözümü özelliği kapat. 2012 lg lcd tv mde böyle sıkıntı yoktu. bende thh ye başvurdum kazandım

düşünmek gerek ucuz etin yahnisi hesabı. o sıkıntıyı sadece ben değil çevremde tcl alanda yaşadı farklı modellerde

herşey truemotion ı açıncaya kadar güzel. true motion ı açınca bulanıklaşma ve ghosting yapıyor. tcl lin çözümü özelliği kapat. 2012 lg lcd tv mde böyle sıkıntı yoktu. bende thh ye başvurdum kazandım
truemotion ne diye baktım tam bi şey anlamadım hz ile alakalı mı? tv gerçek 120 hz değil mi? bu arada hangi markasını kullanmıştın.

truemotion ne diye baktım tam bi şey anlamadım hz ile alakalı mı? tv gerçek 120 hz değil mi? bu arada hangi markasını kullanmıştın.
hareket netliği olarak geçiyor. açtığın zaman görüntüyü hızlandırıyor. akıcı bir deneyim sunuyor. kapattığın zaman sanki 30 fps te oyun oynuyormuş gibi oluyor.

tcl nin hangi markasını kullanmıştınız belki yeni modellerinde düzeltilmiştir. 20 bin tl az para değil.
55C745 kullandım. ondan öncede 55C645 onda da aynı sıkıntı vardı. arkadaşta da 645 var onda da var artı olarak true motion kapalı olsa bile var onda. kayınpederine 43" modelini aldı onda da aynı problem var.

55C745 kullandım. ondan öncede 55C645 onda da aynı sıkıntı vardı. arkadaşta da 645 var onda da var artı olarak true motion kapalı olsa bile var onda. kayınpederine 43" modelini aldı onda da aynı problem var.
oyunlarda VSync var, oyun kare hızı ekranın yenileme hızına sekronize ediyo, trumotion böyle bişey mi acaba. ben sadece pc de monitör olarak kullanıcam, bi araştırim neyin nesiymiş bu trumotion, işime yararmıymış,yeni modellerde bu sorun varmıymış ona göre alırım yada almam. insanlar 1 ay çalışıyo 20 bin tl kazanamıyor boşuna samsunga fazladan vermeyelim. bu arada huwai tabletlerinde gördüm ekran titremesini 0 a indiren göz dostu ekranlar varmış, acaba aynı özelliklerde tv var mıdır. günde 10 saat tv başındayım benim için harika olurdu.

oyunlarda VSync var, oyun kare hızı ekranın yenileme hızına sekronize ediyo, trumotion böyle bişey mi acaba. ben sadece pc de monitör olarak kullanıcam, bi araştırim neyin nesiymiş bu trumotion, işime yararmıymış,yeni modellerde bu sorun varmıymış ona göre alırım yada almam. insanlar 1 ay çalışıyo 20 bin tl kazanamıyor boşuna samsunga fazladan vermeyelim. bu arada huwai tabletlerinde gördüm ekran titremesini 0 a indiren göz dostu ekranlar varmış, acaba aynı özelliklerde tv var mıdır. günde 10 saat tv başındayım benim için harika olurdu.
true motion diğer markalarda hareket netliği diye geçiyor. oyunlarla alakalı değil. izlediğiniz filmi akıcı izlemenizi sağlıyor.. kapalı tuttuğunuz zaman ekran görüntüler atlaya atlaya geliyor.

şöyle örnek vereyim. 60hz telefonla 120 hz telefon farkı. deneyim edebiliyorsan yelefonun 120 hz ise hz ni 60 a indir kullan sonra 120 ye çıkar öyle kullan

şöyle örnek vereyim. 60hz telefonla 120 hz telefon farkı. deneyim edebiliyorsan yelefonun 120 hz ise hz ni 60 a indir kullan sonra 120 ye çıkar öyle kullan
samsung tab s9 ultram var 120 hz ama 60 hz de kullanıyorum çünkü maalesef 60 hz ile 120 hz farkını gözlerim algılayamıyor, boşuna pili tüketmesin diye 60 hz de kullanıyorum.bu yüzden tvde 120 hz çok önemli değil benim için ama olmuşken 120 olsun mantığı ama 240 hzi algılar sanırım.samsung tvlerde 240 hz çıkardı ama 8k olanda var belki önümüzdeki yıl 4k olanlarada getirir acaba beklesem mi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri