Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
12bin'i geçemeyecek kadar. Çok oyun oynamam. Kamerası, video performansı iyi olsun. Güzel, aydınlık akıcı bir ekran ve bataryası sabahtan akşama götürsün yeter.sd işlemcili cihaz iyidir samsungta bütçen ne kadar
İnstagram'da yüksek çözünürlüklü videoları takılmadan oynatıyor mu?Fiyatına göre iyi telefon. Ben kullanıyorum ancak oyun oynamadığım için GPU performansına bir şey diyemem.
Android 13'ten sonra güncelleme almaz sanırım. Beni düşündüren dediğiniz gibi eski bir cihaz olması. 1 yıldan fazla kullanmam gerçi ama bilmiyorum. Sorularıma tatmin edici bir cevap alırsam almak istiyorum. A serisi ve Exynos işlemciden çoğunluk memnun değil. 12bin fiyat bandında S20 FE öne çıkıyor gibiS20 FE güzel telefon ama 2.5-3 yıllık telefon almak ne kadar mantıklı bir iş olacak orası ayrı bir konu. S21 FE ya da yeni çıkacak olan S23 FE yi beklemek daha mantıklı olur bence. Ya da direk Galaxy A54 alınabilir bütçeniz dahilinde. Tabii Exynos işlemciyi sorun etmezseniz.
1 yıldan fazla kullanmayacaksanız alın S20 FE'yi.Android 13'ten sonra güncelleme almaz sanırım. Beni düşündüren dediğiniz gibi eski bir cihaz olması. 1 yıldan fazla kullanmam gerçi ama bilmiyorum. Sorularıma tatmin edici bir cevap alırsam almak istiyorum. A serisi ve Exynos işlemciden çoğunluk memnun değil. 12bin fiyat bandında S20 FE öne çıkıyor gibi
Yüksek çözünürlüklü video izlemekte sıkıntı yok, yüksek çözünürlüklü paylaşım yapmadım ancak onda da sorun olacağını düşünmüyorum.İnstagram'da yüksek çözünürlüklü videoları takılmadan oynatıyor mu?
Siz videoları yüksek çözünürlükte yükleyebiliyor musunuz?
YouTube'da 2160 4K HDR Videoları oynatıyor mu?
Önünde sadece kamera olan tüm telefonlar sanal yakınlık sensörü kullanır. Yani kamera görüntü işleme yaparak ekranı kapatır. Videodaki gibi problem yaşamadım henüz. Ancak gerçek sensörün yerini tutmadığı ve 0.5-1.5 saniye gibi sürelerde tepki verdiği de bir gerçek. Yanlış dokunmaları önlemek için de ayarı var, bir sorun yaşatmıyor.sakin almayin. cihazda yakinlik sensoru yok. arama yaparken yanaginizla aramayi beklemeye almak istemiyorsaniz almayin. cihaz telefon olma ozelligini yerine getiremiyor. ben olsam almazdim.
hayir, onermeniz tamamen yanlis. gidin bakin bir magazaya xiaomi 12'de IR yakinlik sensoru var miymis yok muymus ya da samsung galaxy s23'de var miymis yok muymus.Önünde sadece kamera olan tüm telefonlar sanal yakınlık sensörü kullanır. Yani kamera görüntü işleme yaparak ekranı kapatır. Videodaki gibi problem yaşamadım henüz. Ancak gerçek sensörün yerini tutmadığı ve 0.5-1.5 saniye gibi sürelerde tepki verdiği de bir gerçek. Yanlış dokunmaları önlemek için de ayarı var, bir sorun yaşatmıyor.
12 bin TL bütçem var diyen birine Xiaomi 12 veya Galaxy S23 önermenin mantığı nedir?hayir, onermeniz tamamen yanlis. gidin bakin bir magazaya xiaomi 12'de IR yakinlik sensoru var miymis yok muymus ya da samsung galaxy s23'de var miymis yok muymus.
onermenin dogrusu soyle olmaliydi:
"uygun fiyatli telefonlarda ureticiler maliyeti kismak icin bazen hatta cogu zaman yakinlik sensoru koymayabiliyorlar."
yani o telefonlarin ucuz olmasinin bir nedeni var. kimse babasinin hayrina ucuza satmaz yoksa. illa ki bir yerden kirpacaklardir.
ben hayatım boyunca herhangi birisine ne xiaomi 12 ne de samsung galaxy s23ü satın almayı önerdim. "Önünde sadece kamera olan tüm telefonlar sanal yakınlık sensörü kullanır." önermenizin yanlış olduğunu belirttim ve de 2 tane popüler markadan örnek verdim. Ayrıca "Yani kamera görüntü işleme yaparak ekranı kapatır." bu önermenizin de yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü önceki mesajımda belirttiğim gibi xiaomi ahizeden çıkan ultrasonik sesleri kullanıyor. bu konuda konusulan s20fe ise ekranda bir alan belirliyor ve o alandaki dokunmaları yok sayıyor. olayın kamera ile ilgisi yok. eğer kamera ile bunu algılamaya calıssaydı karanlık ortamlarda telefon görüşmesi tam bir işkence olacaktı. ya da kameraya Time of Fight (ToF) özelliği eklemeleri gerekecekti ki IR yakılık sensorunden daha pahalıya gelirdi öyle olsaydı. eğer piyasada kameradan yakınlık ölçtüğünü bildiğiniz bir model varsa lütfen yazın bir sey öğrenmiş olurum.12 bin TL bütçem var diyen birine Xiaomi 12 veya Galaxy S23 önermenin mantığı nedir?
şuan ikinci el harici asla asla asla alınmaz. 3 sefer asla diyorum çünkü yazılım ömrü neredeyse bitti artık. ikinci el uygun düşürürsen belki.Herkese iyi forumlar. Sizce başlıkta belirttiğim telefon alınır mı?
tavsiyem a34 ve a54 olur.Herkese iyi forumlar. Sizce başlıkta belirttiğim telefon alınır mı?
Söylediğiniz modellerde Exynos var maalesef. Bir teknoloji firmasında Samsung temsilcisi telefonu anlatırken Exynos mu diye sordum. Maalsef Snapdragon değil diye cevap verdi! Aynı zamanda 2160 60fps video çekmiyor. Ben kamera odaklıyım daha çok. 10 ile 12 arası anladığım kadarıyla S20 FE gibi telefon yoktavsiyem a34 ve a54 olur.
Söylediğimde yanlış bir şey yok. Önünde sadece kamera olanlar sanal yakınlık sensörü kullanır. Gerçek yakınlık sensörü için ön tarafa ve genellikle kameranın yanına sensör konulur ve bu gözle görülebilir. Yarın hem yakınlık sensörü olan, hem de sanal yakınlık sensörü kullanan iki telefonu açıp direkt elektronik devre üzerinde izah ederim.hayir, onermeniz tamamen yanlis. gidin bakin bir magazaya xiaomi 12'de IR yakinlik sensoru var miymis yok muymus ya da samsung galaxy s23'de var miymis yok muymus.
onermenin dogrusu soyle olmaliydi:
"uygun fiyatli telefonlarda ureticiler maliyeti kismak icin bazen hatta cogu zaman yakinlik sensoru koymayabiliyorlar."
yani o telefonlarin ucuz olmasinin bir nedeni var. kimse babasinin hayrina ucuza satmaz yoksa. illa ki bir yerden kirpacaklardir.
Samsung S20 FE direkt olarak kameradan görüntü işleyerek sanal yakınlık sensörü oluşturuyor. Bunu denemek de çok basit. Sadece kameranın olduğu yeri kapatın, ekranı yine kapatacaktır. Ve bu Samsung'un yıllardır patentli teknolojisi. Aynı şekilde Samsung bazı modellerinde dokunma panelini de kullanıyor, bir parmaktan büyük bir alanda dokunma gerçekleşirse ekranı kapatıyor. Bu da Samsung'un patentli teknolojisi. Bunu ilk olarak edge ekrana sahip telefonlarında kullanmaya başladı. S6 Edge üzerinde yakınlık sensörü bulundurmasına rağmen telefonu tutarken ekranın kavisli olması nedeniyle yanlış dokunmalar oluşuyordu. Bu nedenle S6 Edge hem sanal yakınlık sensörü, hem de gerçek yakınlık sensörü kullanıyor. Sanal yakınlık sensörü dediğim fiziksel bir sensör değil, adı üzerinde "sanal". Bu nedenle ön tarafta sadece kamera görünür, yakınlık sensörü için alan bulunmaz.
ben hayatım boyunca herhangi birisine ne xiaomi 12 ne de samsung galaxy s23ü satın almayı önerdim. "Önünde sadece kamera olan tüm telefonlar sanal yakınlık sensörü kullanır." önermenizin yanlış olduğunu belirttim ve de 2 tane popüler markadan örnek verdim. Ayrıca "Yani kamera görüntü işleme yaparak ekranı kapatır." bu önermenizin de yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü önceki mesajımda belirttiğim gibi xiaomi ahizeden çıkan ultrasonik sesleri kullanıyor. bu konuda konusulan s20fe ise ekranda bir alan belirliyor ve o alandaki dokunmaları yok sayıyor. olayın kamera ile ilgisi yok. eğer kamera ile bunu algılamaya calıssaydı karanlık ortamlarda telefon görüşmesi tam bir işkence olacaktı. ya da kameraya Time of Fight (ToF) özelliği eklemeleri gerekecekti ki IR yakılık sensorunden daha pahalıya gelirdi öyle olsaydı. eğer piyasada kameradan yakınlık ölçtüğünü bildiğiniz bir model varsa lütfen yazın bir sey öğrenmiş olurum.
(bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Önerme)
Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.
Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.
Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.
Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat
Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.
Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.
Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.