epey üzerinden yaptığım araştırmalar sonucu sizin isterlerinizi sadece 2 tane telefon karşılıyor: Samsung Galaxy S20 FE ve realme GT 2'dir. dh forum gibi yerlerde kullanıcılarına ulaşıp direkt bilgi alabilirsiniz memnunlar mıymış diye. muhtemelen ikisinin de IR yakınlık sensoru yok.Söylediğiniz modellerde Exynos var maalesef. Bir teknoloji firmasında Samsung temsilcisi telefonu anlatırken Exynos mu diye sordum. Maalsef Snapdragon değil diye cevap verdi! Aynı zamanda 2160 60fps video çekmiyor. Ben kamera odaklıyım daha çok. 10 ile 12 arası anladığım kadarıyla S20 FE gibi telefon yok
S20FE için yurtdışı kaynaklı sitelerde kullanıcı yorumları:
This is insane! I can't even walk with the phone without the phone screen turning on by itself!
Çevirisi: Bu delilik! Telefon ekranı kendi kendine açılmadan telefonla yürüyemiyorum bile!
niye boyle demis cunku telefonda sensor olmadıgı icin cep algılama ozelligi calısmıyor. yani bacagınız ile telefonla 112'yi arayabilirsiniz yanlıslıkla, ki ben poco f3'üm ile yuzlerce kere aramısımdır 1bucuk senelik kullanımım ile. ya da telefonu cebınıze koyarken ekran bacagınıza degil de dısarı bakacak sekilde olmalı fakat oyle koyarsanız da bacagınıza sert bir cisim carparsa ekran hemencecik kırılır. bugune kadar bircok telefonumun ekranı boyle kırıldı. acıkcası artık hıcbır telefonumu ekranı dısarı bakacak sekilde cebime koymuyorum.
This would explain why my s20 fe keeps somehow keeps opening the emergency dialer and mashing the keypad while in my pocket. Never had a phone that had this issue until now.
Çevirisi: Bu, s20 fe'min cebimdeyken neden bir şekilde acil durum aramayı açıp tuş takımını karıştırmaya devam ettiğini açıklıyor. Şimdiye kadarki telefonlarımda bu sorun yoktu.
I became the new owner of the S20 FE and unfortunately I have to say that the problem with the proximity sensor is still the same. When the call is completed, the display remains black. If I had noticed this forum before, I would never have bought a phone. It is a disgrace to SAMSUNG that even after 1 year it could not fix this !!!
çevirisi: S20 FE'nin yeni sahibi oldum ve ne yazık ki yakınlık sensöründeki sorunun hala aynı olduğunu söylemeliyim. Çağrı tamamlandığında ekran siyah kalıyor. Bu forumu daha önce fark etmiş olsaydım, asla bu telefon almazdım. SAMSUNG'un 1 yıl geçmesine rağmen bunu çözememesi utanç verici!!!
Actually avoid any phone with Virtual Proximity Sensor. It's the main reason I hate my OnePlus 7T so much. I'll definitely not buying any phone with Virtual Proximity Sensor.
çevirisi: Aslında Sanal Yakınlık Sensörü olan herhangi bir telefondan kaçının. OnePlus 7T'mden bu kadar nefret etmemin ana nedeni bu. Kesinlikle Sanal Yakınlık Sensörü olan herhangi bir telefon almayacağım.
It's not terrible but it can break all my nerves sometimes. My previous phone was A50 and it worked extremely well. I have also seen A71 users who also have very precise sensor. On S20FE it's not really good. It's the worst thing on the phone if you ask me personally.
çevirisi: Korkunç değil ama bazen tüm sinirlerimi bozabiliyor. Önceki telefonum A50 idi ve son derece iyi çalışıyordu. Ayrıca çok hassas sensöre sahip A71 kullanıcıları da gördüm. S20FE'de gerçekten iyi değil. Şahsen bana sorarsan, telefondaki en kötü şey bu.
buraya cok daha fazla yorum yazabilirim ama bu ileti cok uzar. bircok kişi telefonunda IR yakınlık sensoru olmamasından nefret ediyor.