Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Sanalmarketin Yanıltıcı bilgi ile havyar satması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arifv216
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

arifv216

Meraklı
Meraklı
Firma ürün detaylarını düzeltmiş. O yüzden konu içeriğini sildim.

Son düzenleme:
Kasten bir mağduriyet oluşturmak istemedim, sonuç olarak üründe zaten o balıktan üretildiği yazıyor, buradaki sorun muhtemelen bu ürünü satışa koyduklarından beri o yazı vardı. Doğru yere mi şikayet ettim ondanda emin değilim acıkçası

Şimdi daha doğru okudum. Bunu sanal markete söyle. 174den birsey çıkacağını zannetmiyorum zaten sayfada ne baligi olduğu yazıyor. Ürünün üstünde de ibare var.

Konu özelinde haklısınız, standard kopyala yapıştır hatası, düzeltmeliler.

Havyar seviyorsanız size tavsiyem karnını yollayarak en iri somonu alıp evde kendiniz hazırlayın. Balıkçıya bırakmayın. Biz eşimle Türkiyedeyken covid zamanı en iri somonu marketten seçer evde kendimiz temizlerdik. Eşim balığı ben havyarları temizlerdim. Havyarın temizliği biraz uğraşlı ama sonuç çok güzel. Kuru ekmeğin üzerine biraz tereyağı, üstüne Somon havyarı çok lezzetli olurdu. Karadeniz somonunu çoğu kişi beğenmez ama yaşadığım ülkeye Norveç somonunun en taze ve kalitelisi gelmesine rağmen asla iri Karadeniz somonundan aldığımız lezzet yok.

Konu özelinde haklısınız, standard kopyala yapıştır hatası, düzeltmeliler.

Havyar seviyorsanız size tavsiyem karnını yollayarak en iri somonu alıp evde kendiniz hazırlayın. Balıkçıya bırakmayın. Biz eşimle Türkiyedeyken covid zamanı en iri somonu marketten seçer evde kendimiz temizlerdik. Eşim balığı ben havyarları temizlerdim. Havyarın temizliği biraz uğraşlı ama sonuç çok güzel. Kuru ekmeğin üzerine biraz tereyağı, üstüne Somon havyarı çok lezzetli olurdu. Karadeniz somonunu çoğu kişi beğenmez ama yaşadığım ülkeye Norveç somonunun en taze ve kalitelisi gelmesine rağmen asla iri Karadeniz somonundan aldığımız lezzet yok.
karadeniz somonu da lezzetli ama sorun aslında bir alabalık olması. Deniz alası diye geçiyor bizim buralarda.

karadeniz somonu da lezzetli ama sorun aslında bir alabalık olması. Deniz alası diye geçiyor bizim buralarda.
Hocam aynı ailedenler. Alabalık yani Trout büyürse o da lezzetli. Trout tatlı suda yaşıyor diye biliyorum ve cidden somon balığının adı çıkmış. Biz burada hem doğal somon hemde doğal alabalık denedik, ikisinide tercih etmem lakin tadları çok yakın.

Konudan bağımsız ama, şöyle su götürmez bir gerçek var. Norveçin suyu ile buraların suyu aynı değil, Yani derece olarak konuşuyorum.
Donuk Norveç uskumrusu ve "taze" yerli uskumru denedim. Ne beklerdik? Taze olan iyi olmalıydı. Ama norveç uskumrusu okadar yağlanmış ki bizim burdaki iri palamutlarda bile böyle bir yağ yok. Balıkta yağ=lezzet olarak değerlendiriyorum. Yoksa gider hamsi tava yerim. Demem şu ki, balığı suyundan uzaklaştıracak yani füme veya kurutma işlemi yapacaksanız lezzet olarak inanın bana aradaki farkı anlayamazsınız (somon için konuşuyorum) özellikle fümede zaten füme tadı baskın olur,direkt tüketecekseniz tabi norveç somonu kazanır, ama ben füme yaparım arkadaş! Derseniz kilosu 130-170 lira civarlarına türk somonu alıp geçiniz. Fümelerken tuzlu şekerin içerisine portakal kabuğu ve biraz limon kabuğu atarsanız ekstra güzel bir tat yakalarsınız. 👍

Konudan bağımsız ama, şöyle su götürmez bir gerçek var. Norveçin suyu ile buraların suyu aynı değil, Yani derece olarak konuşuyorum.
Donuk Norveç uskumrusu ve "taze" yerli uskumru denedim. Ne beklerdik? Taze olan iyi olmalıydı. Ama norveç uskumrusu okadar yağlanmış ki bizim burdaki iri palamutlarda bile böyle bir yağ yok. Balıkta yağ=lezzet olarak değerlendiriyorum. Yoksa gider hamsi tava yerim. Demem şu ki, balığı suyundan uzaklaştıracak yani füme veya kurutma işlemi yapacaksanız lezzet olarak inanın bana aradaki farkı anlayamazsınız (somon için konuşuyorum) özellikle fümede zaten füme tadı baskın olur,direkt tüketecekseniz tabi norveç somonu kazanır, ama ben füme yaparım arkadaş! Derseniz kilosu 130-170 lira civarlarına türk somonu alıp geçiniz. Fümelerken tuzlu şekerin içerisine portakal kabuğu ve biraz limon kabuğu atarsanız ekstra güzel bir tat yakalarsınız. 👍
Norveç Somonu bana göre tüm dünyaya dayatılan bir pr çalışması. Ben halen iddia ediyorum hem burada satılan alabalık (trout) hemde bizim Karadeniz Somonu dediğimiz balık Norveç somonunda kat be kat güzel. Hem çiftlik Norveç somonu hemde doğal olanını defalarca denedim.

Uskumru konusunda aynı düşünüyorum. İthal uskumru aşırı güzel ve yağlı. Taze ithal denedim haftasonu (foto ekledim), efsaneydi. Yerli dediğiniz gibi çiroz kalmış yağsız saman gibi. Zaten İstanbul balık ekmekçilerinki de ithal. Lezzeti oradan geliyor. Maalesef denizlerimizi korumada iyi değiliz, balık yeme kültür ve alışkanlığımızda yok :(

IMG_8680.jpeg

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri