Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Seçim Öncesi 17.500TL Bütçeye Alınabilecek En Makul Televizyon

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

haydarinna01

Yeni Üye
Yeni Üye
Işığı bol bir salonumuz var. Neredeyse 3.5-4m (düşününce 65" altı üzebilir) uzaklıktan ekrana 30-45 derece açılardan bakılacak. Mümkünse android olsun (uygulama yükleyebileceğim) ama görüntü kalitesi çooook daha önemli bir kriter. Android'i bir adet Mi Box alıp çözebilirim veya ses kalitesini de bir ses sitemi ile çözebilirim ama görüntü ve akıcılık olarak tatmin edebilecek, uzun yıllar sorun çıkarmayacak (sanırım COF değeri ile alakalı) bir modele ihtiyacım var.

(Arçelik 12 yıllık 98cm TV'miz var boyut olarak yeterli değil ama bir kez olsun arıza çıkarmadı. Yani mümkünse en azından 8-10yıl kullanmak isterim. Aklımda olan modeller şunlar:

TCL 55-P735, TCL 55C728(PTT avm'de 17000'e var neden bu kadar uygun anlayamadım), Vestel 65QA9700, SAMSUNG 60BU8000

Sizin önerebileceğiniz model veya ölçü var mıdır ? Mesela bu uzaklık 60" 'ye uygun mudur yoksa mutlaka 65" mi alınmalı ? Vestel bu fiyat bandında en makul seçenek gibi ama başka bir öneriniz varsa bilmek isterim.

Bütçem: 17.500TL ama aradaki farka değer derseniz en fazla 19.999tl'ye çıkabilirim. Onun dışında eksilerini göze alabileceğim bir modeli tercih ederim.

T
Işığı bol bir salonumuz var. Neredeyse 3.5-4m (düşününce 65" altı üzebilir) uzaklıktan ekrana 30-45 derece açılardan bakılacak. Mümkünse android olsun (uygulama yükleyebileceğim) ama görüntü kalitesi çooook daha önemli bir kriter. Android'i bir adet Mi Box alıp çözebilirim veya ses kalitesini de bir ses sitemi ile çözebilirim ama görüntü ve akıcılık olarak tatmin edebilecek, uzun yıllar sorun çıkarmayacak (sanırım COF değeri ile alakalı) bir modele ihtiyacım var.

(Arçelik 12 yıllık 98cm TV'miz var boyut olarak yeterli değil ama bir kez olsun arıza çıkarmadı. Yani mümkünse en azından 8-10yıl kullanmak isterim. Aklımda olan modeller şunlar:

TCL 55-P735, TCL 55C728(PTT avm'de 17000'e var neden bu kadar uygun anlayamadım), Vestel 65QA9700, SAMSUNG 60BU8000

Sizin önerebileceğiniz model veya ölçü var mıdır ? Mesela bu uzaklık 60" 'ye uygun mudur yoksa mutlaka 65" mi alınmalı ? Vestel bu fiyat bandında en makul seçenek gibi ama başka bir öneriniz varsa bilmek isterim.

Bütçem: 17.500TL ama aradaki farka değer derseniz en fazla 19.999tl'ye çıkabilirim. Onun dışında eksilerini göze alabileceğim bir modeli tercih ederim.
Tcl c728 ptt avmde o fiyata satılması yenilenmiş ürün olabilir çünkü forumda birisi daha o sorunu yaşamıştı.
Benim yorumuma gelecek olursak 60bu8000 alınabilir.
Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim @Adem Helvacı ‘nın sözüyle “her tvnin ortalama 5 yıl ömrü vardır”
(Bu artık benim beynime oturan bir replik oldu çünkü bende 11 sene giden lg televizyonum gibi uzun süre gitmesini istediğim bir tv arıyordum ?)

@Serkancam17 Evet o halde pttavm'deki üründen uzak duruyorum. TCL'in diğer C725 veya P635 serileri vs de var ama sanki Samsung 60BU8000 ara ekran boyutu ile hem kumandası ile vs. diğer seçeneklerden daha iyi gibi. Sadece yorumlarda parlama yaptığından bahsedilmiş. Resimlerden de görüleceği gibi televizyonun yeri belli. Koltuğa uzaklık 3.5metre. Koltuğun çıkıntı kısmına uzanarak izlenecek ama çok büyük bir açı da yok gibi.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-05-08 at 20.36.00.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-08 at 20.36.00.jpeg
    51.4 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Image 2023-05-08 at 20.36.01.jpeg
    WhatsApp Image 2023-05-08 at 20.36.01.jpeg
    50.4 KB · Görüntüleme: 21
@Serkancam17 Evet o halde pttavm'deki üründen uzak duruyorum. TCL'in diğer C725 veya P635 serileri vs de var ama sanki Samsung 60BU8000 ara ekran boyutu ile hem kumandası ile vs. diğer seçeneklerden daha iyi gibi. Sadece yorumlarda parlama yaptığından bahsedilmiş. Resimlerden de görüleceği gibi televizyonun yeri belli. Koltuğa uzaklık 3.5metre. Koltuğun çıkıntı kısmına uzanarak izlenecek ama çok büyük bir açı da yok gibi.
Bencede çok büyük bir açı yok gibi karar konusunda @Adem Helvacı hocamıza danışalım 60bu8000i en iyi o bilir ?

Samsung bayisine gittim 55BU85000 19.800tl ve 55Q60 21.000tl dediler ve vade farksız 8'e bölebileceklerini söylediler. Görüntü kalitesi çok hoşuma gitti ikisinin de. Sanki q60 daha keskin gibi gözüktü ama BU8500 de gayet tatminkardı. Aradaki fiyat farkını vermeye değer mi ? Bu iki üründen birini alacağım. Diğer yerlerde 4 taksit çünkü. Tavsiye eder misiniz ? Kronik sıkıntıları var mı? Bir de BU8500'ü 19.080tl ye MediaMarkt'dan vade farksız 4 taksit ile alabiliyorum.

18.000 TL'ye Amazon'da Sony Bravia KD-50X89J satılıyor. Küçük gelmezse değerlendirin derim.

18.000 TL'ye Amazon'da Sony Bravia KD-50X89J satılıyor. Küçük gelmezse değerlendirin derim.
Fiyat gerçekten çok iyi ama hem mesafe 3.5-4 metre hem de tkgs olmadığından bahsedilmiş. Onun dışında 100/120hz ekran falan muazzam. Sizce Samsung modelleri nasıl ? Parasının hakkını verir mi ? Özellikle 8 taksit bizim gibi bütçesi kısıtlı biri için çok iyi.

Merhaba, aynı konu benim içinde geçerli 65 inç lık f/p cihaz önerebileceginiz kafam çok karıştı özellikler artık birbirine çok yakın görüntüleri hepsini görebileceğimiz yer çok az yada özel görüntülerle kafa daha çok karışıyor panel uzun süre kullanılabilinecek android istiyorum Samsung ve LG hariç Philips,Tlc, Toshiba, adem bey toshibadaki panellerin Philips inde kullandığını söylemişti o yüzden fazla para vermeye gerek varmı ?

Merhaba, aynı konu benim içinde geçerli 65 inç lık f/p cihaz önerebileceginiz kafam çok karıştı özellikler artık birbirine çok yakın görüntüleri hepsini görebileceğimiz yer çok az yada özel görüntülerle kafa daha çok karışıyor panel uzun süre kullanılabilinecek android istiyorum Samsung ve LG hariç Philips,Tlc, Toshiba, adem bey toshibadaki panellerin Philips inde kullandığını söylemişti o yüzden fazla para vermeye gerek varmı ?
Bir mağazaya gidip bakın en iyisi öyle anlaşılıyor. Açıkçası ben bugün Philips 8507'yi gördüm ve bu kadar kötü paneli Philips adıyla çıkarmalarına çok şaşırdım. Kesnlikle almayın. Samsung falan çok daha iyi görüntü kalitesi sunuyor bence. Ya da alacaksanız Philips almayın daha uygun fiyatlı olanı alın. Bence şu an hazır indirim varken Samsung düşünebilirsiniz. Sanırım bir çok üründe %10 indirim uygulanıyor Teknosa mağazaları vs. dahil.

biraz daha ucuz olsa da hem bütçen açısından hem panel kalitesi açısından hem de tam android lisanslı bir cihaz olmasından dolayı onvo 65f900 ürününü öneriyorum hocam. vestel falan bulaşmayın. eğer stick alacaksanız onvonun 75500 ürününe de bakarım webos işletim sistemine sahip olan.

Karışmak gibi olmasın ama tv yeri işaretlediğim duvar olur
tv yi 55" ten aşağı alma TCL 55C728 alın gitsin
1683657268088.png

Bir mağazaya gidip bakın en iyisi öyle anlaşılıyor. Açıkçası ben bugün Philips 8507'yi gördüm ve bu kadar kötü paneli Philips adıyla çıkarmalarına çok şaşırdım. Kesnlikle almayın. Samsung falan çok daha iyi görüntü kalitesi sunuyor bence. Ya da alacaksanız Philips almayın daha uygun fiyatlı olanı alın. Bence şu an hazır indirim varken Samsung düşünebilirsiniz. Sanırım bir çok üründe %10 indirim uygulanıyor Teknosa mağazaları vs. dahil.
Philips 55pus7502 gördüm tanıdığım da uzun süre de serettim muazzam bir görüntü 100 Hz bir cihaz zaten ambilight özelliği çok kullanılmasa da ayrı bir güzellik katıyor o yüzden bir tarafım Philips diyor Samsung ve LG kendi arayüzlerini çok geliştirmiyorlar o yüzden belli bir süre sonra kullanılamıyor ama android öyle değil Sony bile android kullanıyor bu fiyatlara ah bir Sony olsa kaçmaz ? bir tarafımda görüntüye sahip başka cihaz varsa uygun fiyatlı onu almak daha mantıklı geliyor birde paneli bilmek gerekiyor uzun süreli kullanım için onu da görüntü ile anlayamıyorum

Karışmak gibi olmasın ama tv yeri işaretlediğim duvar olur
tv yi 55" ten aşağı alma TCL 55C728 alın gitsin
Ekli dosyayı görüntüle 3744
Koltuk tam oraya uygun olduğu için koltuğu değiştiremeyiz maalesef. Ama zahmet edip düşündüğünüz için çok teşekkür ederim.
biraz daha ucuz olsa da hem bütçen açısından hem panel kalitesi açısından hem de tam android lisanslı bir cihaz olmasından dolayı onvo 65f900 ürününü öneriyorum hocam. vestel falan bulaşmayın. eğer stick alacaksanız onvonun 75500 ürününe de bakarım webos işletim sistemine sahip olan.
Açıkçası uygun fiyatlı olması bizim için çok iyi olurdu. ONVO marka olarak güven vermediği için biraz tereddütlü yaklaşıyor bizimkiler. Aradaki 7K tl farkı düşünürsek ikna olunabilir tabi. Az para değil. Uzun vadede ONVO sorun olur mu peki ? Teknik destek vs. bir de Samsung'dan vazgeçersem nelerden vazgeçmiş olurum. Yani 7-8k tlye bunlar olmasa da olur diyebileceğim şeyler mi merak ediyorum.

Koltuk tam oraya uygun olduğu için koltuğu değiştiremeyiz maalesef. Ama zahmet edip düşündüğünüz için çok teşekkür ederim.

Açıkçası uygun fiyatlı olması bizim için çok iyi olurdu. ONVO marka olarak güven vermediği için biraz tereddütlü yaklaşıyor bizimkiler. Aradaki 7K tl farkı düşünürsek ikna olunabilir tabi. Az para değil. Uzun vadede ONVO sorun olur mu peki ? Teknik destek vs. bir de Samsung'dan vazgeçersem nelerden vazgeçmiş olurum. Yani 7-8k tlye bunlar olmasa da olur diyebileceğim şeyler mi merak ediyorum.
teknik destek konusunda samsungun türkiye ofisinden iyidir onvo. paneli kaliteli bir panel yanlkş hatırlamıyorsam hkc idi. soru yaşamazsınız bence yinede elektronik şans işi samsung da alsanız onvo da alsanız bu böyle.

Seçim yapma açısından son düzlüğe geldim sanırım. 55" almaya karar verdim. ONVO veya Toshiba, Philips vb almamaya karar verdim. Maddiyat önemli ama 15bin TL bunlara verene kadar Samsung al der misiniz ? Sanki BU8500 modeline kıyasla TCL modellerinin F/P olarak daha avantajlı geldi bana.
14.3bin TL : TCL 55P735(4taksit)
16bin TL :TCL C725G (4 taksit)
19.8bin TL : Samsung 55BU8500 (8 taksit)
21 bin TL : Samsung Q60B (8 taksit)

evkurdan alma hocam internetten kampanya takip et. evkurun malı değil ya hoş. mehmet atmaca elektronil tesislerine üretilen bir ürün
Peki aynı fiyattaki TCL'den iyi midir ? Yani bunu al seni üzmez denebilecek bir model olsa alayım ama ben pek inceleme veya yorum görmedim. Genellikle diğer modeller hakkında şikayetler vs. vardı.

Samsung 65" q60b modelini almaya karar verdim. Almaya gidiyorum 25 bin tlye 8 taksit imkanı ile alacağım. Aylık 3bin tlye gelecek ama 65" ve samsung almış olacağız. Sorun yoktur umarım.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri