Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Seçim Öncesi 17.500TL Bütçeye Alınabilecek En Makul Televizyon

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

haydarinna01

Yeni Üye
Yeni Üye
Işığı bol bir salonumuz var. Neredeyse 3.5-4m (düşününce 65" altı üzebilir) uzaklıktan ekrana 30-45 derece açılardan bakılacak. Mümkünse android olsun (uygulama yükleyebileceğim) ama görüntü kalitesi çooook daha önemli bir kriter. Android'i bir adet Mi Box alıp çözebilirim veya ses kalitesini de bir ses sitemi ile çözebilirim ama görüntü ve akıcılık olarak tatmin edebilecek, uzun yıllar sorun çıkarmayacak (sanırım COF değeri ile alakalı) bir modele ihtiyacım var.

(Arçelik 12 yıllık 98cm TV'miz var boyut olarak yeterli değil ama bir kez olsun arıza çıkarmadı. Yani mümkünse en azından 8-10yıl kullanmak isterim. Aklımda olan modeller şunlar:

TCL 55-P735, TCL 55C728(PTT avm'de 17000'e var neden bu kadar uygun anlayamadım), Vestel 65QA9700, SAMSUNG 60BU8000

Sizin önerebileceğiniz model veya ölçü var mıdır ? Mesela bu uzaklık 60" 'ye uygun mudur yoksa mutlaka 65" mi alınmalı ? Vestel bu fiyat bandında en makul seçenek gibi ama başka bir öneriniz varsa bilmek isterim.

Bütçem: 17.500TL ama aradaki farka değer derseniz en fazla 19.999tl'ye çıkabilirim. Onun dışında eksilerini göze alabileceğim bir modeli tercih ederim.

Televizyonu yine durduğu köşede ama çapraz olarak koymayı düşünmez misiniz hocam ? Daha iyi durur gibi.

Samsung 65" q60b modelini almaya karar verdim. Almaya gidiyorum 25 bin tlye 8 taksit imkanı ile alacağım. Aylık 3bin tlye gelecek ama 65" ve samsung almış olacağız. Sorun yoktur umarım.
Valla son ana kadar konuyu benzer ihtiyaçlar için takip edip, sonunda bu mesajı görmek üzdü :) Benim için 25000 tl ye çıkma şansı yok maalesef. nakit olarak alabilecİğim için maksimum 15000 tl..

şuan en büyük önceliğim 55inç olup mümkünse 120hz bir model bulabilmek ama o da mümkün eğil gibi görünüyor bu fiyatlarla (TCL ler dahil)

Olmazsa olmazlarım ;
* Kumanda da sesli komut özelliği
* Android tv
* Sadece digital platformalarda film vs izleyeceğim ve tv takibi dahi yapmayacağım için, bağlantı hızı, bellek ram ve ekran geçişlerinin akıcılığı
* Bir de mümkünse 120hz (ama çok iyi bir görüntü ve renk kalitesi ile 120hz sevdamdan da vazgeçebilirim)
* @Adem Helvacı dan bir öneri gelse harika olurdu bide :)

Valla son ana kadar konuyu benzer ihtiyaçlar için takip edip, sonunda bu mesajı görmek üzdü :) Benim için 25000 tl ye çıkma şansı yok maalesef. nakit olarak alabilecİğim için maksimum 15000 tl..

şuan en büyük önceliğim 55inç olup mümkünse 120hz bir model bulabilmek ama o da mümkün eğil gibi görünüyor bu fiyatlarla (TCL ler dahil)

Olmazsa olmazlarım ;
* Kumanda da sesli komut özelliği
* Android tv
* Sadece digital platformalarda film vs izleyeceğim ve tv takibi dahi yapmayacağım için, bağlantı hızı, bellek ram ve ekran geçişlerinin akıcılığı
* Bir de mümkünse 120hz (ama çok iyi bir görüntü ve renk kalitesi ile 120hz sevdamdan da vazgeçebilirim)
* @Adem Helvacı dan bir öneri gelse harika olurdu bide :)
120 hz değil ama UA9090'ı inceleyin derim.

Teşekkürler tavsiye için ama ürün 20000 tl dolaylarında. Hani oralara çıksam Vestel almak yerine 2000 daha verip TCL 55c728 alırım zaten 120hz ile ama maalesef ..
728 bitti artık. Ekran takıntınız yoksa 55C735 ve ya 50X89J ye bakın. 65 inç olacaksa mecbur ua9090'a yönelmeniz lazım.

yok hocam vestel ve 65 inç büyüklüğünde bir TV istemiyorum uygun değil bana.. TCL fiyat performans olarak beni cezbediyor şuan ama P635 ile C635 arasında 3000 tl ye yakın bir fark için ne gibi artıları var onu değerlendirmeye çalışıyorum ..

Tahminimden daha fazla söyledi. 65Q60B için28.5 bin tl fiyat söyledi ama 9 taksit yapabileceğini söyledi. Açıkçası 25 bin tl olsaydı almayı düşünüyordum. Sonra bunun bir alt modeli 65bu8500'e baktım ve aralarındaki görüntü farkı hoşuma gitmedi açıkçası fiyat olarak da 25900tl istedi. En son internetten araştırdım ve sanırım en mantıklı seçim Samsung BU8000 serisi. 60" 19000tl 65"21000tl satıcı Hepsiburada. Forumda da başlığı açılmış onu okuyorum şu an. Son kararım bu. Çünkü 8500 modeline 26 bin tl vermek ve Q60 ile kıyaslayınca bariz bir keskinlik farkını görmek canımı sıktı. 8000 ile 8500 arasında çok bir fark yoktur diye düşünüyorum. Aradaki 5bin TL'ye değmez. Hatta 60" alırsam 19'a daha da makul. Sadece bulutlanma vs bir çok kişi olumlu olumsuz yorum yazmış. Sanırım burada şans faktörü devreye giriyor. Bütün ürünleri kötü olsaydı bu kadar satın alınıp olumlu yorum ve puanlama da yapılmazdı diye düşünüyorum. Ayrıca bu modellerin slim kasa olması kozmetik açıdan da memnun edebilir.

Ayrıyetten TCL de baktım ama aklımdaki modelleri hiç bir yerde göremedim. P635 gördüm sadece. Onun da görüntüsünü beğenmedim.

yok hocam vestel ve 65 inç büyüklüğünde bir TV istemiyorum uygun değil bana.. TCL fiyat performans olarak beni cezbediyor şuan ama P635 ile C635 arasında 3000 tl ye yakın bir fark için ne gibi artıları var onu değerlendirmeye çalışıyorum ..

Gerçekten saatlerdir bakıyorum ama TCL 55P635 ile TCL 55C635 arasında tam olarak 3000 tl civarı fark yaratacak ne var çözemedim.. TCL kendi sitesinde dahi 3 tane tv koymuş başka model tanıtmıyor, haliyle bu kıyaslama sitelerine gidiyoruz (epey vs. gibi) ama orda da gördüğüm tek fark aşağıdaki gibi yenileme hızlarında yada kontrast oranlarındaki ufak farklılıklar gibi.. (P serisi için birçok bilgi de eksik zaten ve gerçekten internette 55p635 serisini tanıtmamak için yemin edilmiş gibi nerdeyse doğru düzgün hiç teknik bilgi yok tv hakkında)

https://www.epey.com/televizyon/karsilastir/808896-831016/tcl-55c635_tcl-55p635/farklari/

Bu yüzden de kısa ve öz sormak istiyorum.. TCL P serileri ve C serileri arasında temel ve teknik farklar nedir ve bu farklar uğrunda 13000lere P serisi alacakken 16000lere C serisi almaya değer mi ? @Adem Helvacı saygılar ?

Tahminimden daha fazla söyledi. 65Q60B için28.5 bin tl fiyat söyledi ama 9 taksit yapabileceğini söyledi. Açıkçası 25 bin tl olsaydı almayı düşünüyordum. Sonra bunun bir alt modeli 65bu8500'e baktım ve aralarındaki görüntü farkı hoşuma gitmedi açıkçası fiyat olarak da 25900tl istedi. En son internetten araştırdım ve sanırım en mantıklı seçim Samsung BU8000 serisi. 60" 19000tl 65"21000tl satıcı Hepsiburada. Forumda da başlığı açılmış onu okuyorum şu an. Son kararım bu. Çünkü 8500 modeline 26 bin tl vermek ve Q60 ile kıyaslayınca bariz bir keskinlik farkını görmek canımı sıktı. 8000 ile 8500 arasında çok bir fark yoktur diye düşünüyorum. Aradaki 5bin TL'ye değmez. Hatta 60" alırsam 19'a daha da makul. Sadece bulutlanma vs bir çok kişi olumlu olumsuz yorum yazmış. Sanırım burada şans faktörü devreye giriyor. Bütün ürünleri kötü olsaydı bu kadar satın alınıp olumlu yorum ve puanlama da yapılmazdı diye düşünüyorum. Ayrıca bu modellerin slim kasa olması kozmetik açıdan da memnun edebilir.
Benim odada izleme mesafesi 5- 5 buçuk metre, 55 inç baya bir dolduruyor odayı... Sizede tavsiyem 65 değilde 60 almanız olur... Hem maddi olarak iyi olur, koca mağazalarda 55 inç küçük gibi duruyor ama eve girince gayet büyük diyorsunuz. Yan komşumuzda aynı odada 50 inç var o büyüklük bile yeterli , küçük değil odaya...

Görüntüyü beğenmedim derken bir teknoloji markette baktınız sanırım ve tv deki görsellik mi yeterli gelmedi ? (renk, canlılık, netlik vs gibi)
Evet MediaMarkt'ta baktım. Netliğini beğenmedim. Bir de parlaklık seviyesi düşük geldi. Youtube'dan 4k video açıktı ama kontrol etmek zorunda kaldım acaba video daha düşük çözünürlükte mi oynuyor diye. C728 modelini bulunduğum şehirde hiçbir yerde göremedim. P635 vardı sadece. C635'i görmek isterdim ya da C725 modelini. Ama asıl fark C728 ile ortaya çıkıyor. Alınacaksa o fiyata çıkmak lazım onun dışında görüntüsü memnun edeni ve uygun olanı almak daha mantıklı. En iyisi imkan varsa gidip görmek. Kağıt üstünde hepsi 4K.
Benim odada izleme mesafesi 5- 5 buçuk metre, 55 inç baya bir dolduruyor odayı... Sizede tavsiyem 65 değilde 60 almanız olur... Hem maddi olarak iyi olur, koca mağazalarda 55 inç küçük gibi duruyor ama eve girince gayet büyük diyorsunuz. Yan komşumuzda aynı odada 50 inç var o büyüklük bile yeterli , küçük değil odaya...
Teşekkür ediyorum bilgileriniz için. SAMSUNG 60BU8000 modelinin siparişini verdim. 55 yeterli olabilirdi aslında ama 60" ile aynı fiyattan satılıyor ve satıcı HepsiBurada değildi. Tam bize uygun gibi 60" ne rahatsız edici olabilecek büyüklükte ne de 55" gibi keşke biraz daha büyük olsa dedirtmez diye düşündüm. Bir de 60" modelde 24 cof olması da beni ikna etti. Muadil fiyatlarda 6-12 cof koyuyorlar genelde.

Ek olarak Tizen işletim sisteminin yetersiz geldiğini düşünürsem apk kurmak gibi bir isteğim olursa Mi Box alıp geçerim diye düşünüyorum. Yakın zamanda olmasa da baktım yetersiz, bu şekilde ihtiyacımı gidermiş olurum.

Evet MediaMarkt'ta baktım. Netliğini beğenmedim. Bir de parlaklık seviyesi düşük geldi. Youtube'dan 4k video açıktı ama kontrol etmek zorunda kaldım acaba video daha düşük çözünürlükte mi oynuyor diye. C728 modelini bulunduğum şehirde hiçbir yerde göremedim. P635 vardı sadece. C635'i görmek isterdim ya da C725 modelini. Ama asıl fark C728 ile ortaya çıkıyor. Alınacaksa o fiyata çıkmak lazım onun dışında görüntüsü memnun edeni ve uygun olanı almak daha mantıklı. En iyisi imkan varsa gidip görmek. Kağıt üstünde hepsi 4K.

Teşekkür ediyorum bilgileriniz için. SAMSUNG 60BU8000 modelinin siparişini verdim. 55 yeterli olabilirdi aslında ama 60" ile aynı fiyattan satılıyor ve satıcı HepsiBurada değildi. Tam bize uygun gibi 60" ne rahatsız edici olabilecek büyüklükte ne de 55" gibi keşke biraz daha büyük olsa dedirtmez diye düşündüm. Bir de 60" modelde 24 cof olması da beni ikna etti. Muadil fiyatlarda 6-12 cof koyuyorlar genelde.
Güzel seçim olmuş, kazasız belasız gelir inşallah :)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri