Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Sigma, Gree, Airfel ve Samsung klimalar arasında hangisi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Wolverine

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35000-40000
Marka Model Bilgisi
Sigma, Airfel, Samsung, Gree
Merhabalar,

Foruma yeni üye oldum, belki sorduğum soru daha önce sorulmuş ve cevaplanmıştır ama ben bulamadım o yüzden şimdiden özür diliyorum.

Evimiz tüm gün güneş alan güney cephe bir ev. 27 m2 salonumda 20 yıllık 18.000 BTU LG/Beko klimam var (invertörlü değil) ve geçen ayki elektrik faturam 3.090 TL geldi. Önceden hem salonu soğutuyor, hem de evin diğer odalarınn havasını kırıyordu. Ama artık iyi soğutmuyor, iki kere farklı servis çağırdım, "abi bu klimalar eski, artık bu kadar çalıştığına şükret" dediler, ilki sadece servis ücreti aldı (700 TL), diğeri eksiltmiş diyerek gaz bastı, 1.800 tl alıp gittiler.

Her ay 3.000-3.500 TL elektrik faturası vermek yerine klimayı mı değiştirsem diye düşündüm. Biraz araştırınca SEER değerinin fatura üzerinde bayaa bir etkisi olduğunu öğrendim.
Ayrıca klimanın ses düzeyinin az olması ve hava temizleme özelliğinin olmasına da önem veriyorum. Wifi olması şart değil, ama olursa ne ala.

Aşağıda düşündüğüm klimaların karşılaştırmalı bir listesini yaptım.

KlimaFiyatSEERSes - Db(A)
Yüksek/Orta/Düşük
WifiHava Temizleme
Sigma Plus 1800043.610,00 TL Hepsiburada7.544/40/35/28VarNano AQUA Sterilizasyon
Airfel LTXM50N 1800036.847,99 TL Hepsiburada7.442.5/ 36/ 26-Standart Filtre
Samsung AR35 Silver AR18BXHQASI/SK 1800036.260,00 TL Hepsiburada7.142/30-HD Filtre
Gree Aphro 18.00037.990,00 TL Hepsiburada6.444/42/38/34OpsiyonelAktif Karbon Filtre

Not: Fiyatların tümü hepsiburada dan çünkü peşin fiyatına 6 taksit sunuyor. Gree'nin SEER değeri düşük olmasna rağmen çok övüldüğü için listeye aldım.

Neticede istediğim kriterlere en uygun Sigma Plus gibi görünüyor ama onun da diğerleriyle bayaa fiyat farkı var. Siz ne dersiniz, bir tavsiyeniz olur mu bu yeni kardeşinize?

Çok selam ederim, hayırlı forumlar.

btu konusuna iyi karar vermek lazım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

iklim sa güvencesi ile satıldığı için
bende sigma plus derim
gree aphro'da gree'nin giriş seviyesi ürünüdür her yanı ile sönük kalır onuda önermem.
kaira'da güçlü üründür seçim sizindir

bu arada word kartınız varsa hb premium word e başvurun halihazırda kartınızın limiti ile onaylanır onaylanınca yapı kredi uygulamadan premium kartınıza bir dijital kart oluşturup hb ya ekleyin peşin fiyatına 9 taksit ile alın tabi size kalmış ben sadece bilgi verdim 🙂
HB premium kartı çoğu üründe peşin fiyatına 9 veya 12 taksit sunuyor ürünü aldıktan sonra kartı ister iptal ettirin ister kullanın takdir sizindir.

Screenshot_20240829_065648_Hepsiburada.jpg

Gree'nin resmi sitesinde Pular modeli satılıyor. 18000 Btu olan model 40 bin lira. Yukarıda yazan klimaların hepsinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kendim de bu ürünü kullanıyorum. Stok durumunu kontrol edin, stoklar yenileniyor

btu konusuna iyi karar vermek lazım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır.

iklim sa güvencesi ile satıldığı için
bende sigma plus derim
gree aphro'da gree'nin giriş seviyesi ürünüdür her yanı ile sönük kalır onuda önermem.
kaira'da güçlü üründür seçim sizindir

bu arada word kartınız varsa hb premium word e başvurun halihazırda kartınızın limiti ile onaylanır onaylanınca yapı kredi uygulamadan premium kartınıza bir dijital kart oluşturup hb ya ekleyin peşin fiyatına 9 taksit ile alın tabi size kalmış ben sadece bilgi verdim 🙂
HB premium kartı çoğu üründe peşin fiyatına 9 veya 12 taksit sunuyor ürünü aldıktan sonra kartı ister iptal ettirin ister kullanın takdir sizindir.

Ekli dosyayı görüntüle 19577
Çok iyi bir tüyo verdiniz, çok teşekkür ederim. Worldcard ım var ama hepsiburada worldcard a çevrilebileceğini bilmiyordum. Valla çok makbule geçti, sağolun :)

aralarında seçimden çok airfeli o fiyatla direkt ele demeye geldim. yine aynı servis, yine daikin garantisi vs. tek farkı bunda wifi modülü de var yani daha iyi olan. tamamen aynı ürün
Kaira yı biraz araştırdım ama servis konusunda sıkıntılı görünüyor, İstanbul'da daikin/kaira servisini kullanan ve deneyimini aktarabilecek kimse var mı aramızda?

https://www.sikayetvar.com/kaira-klima/kaira-klima-daikin-servisi-vakumlama-yapmadi

Çok iyi bir tüyo verdiniz, çok teşekkür ederim. Worldcard ım var ama hepsiburada worldcard a çevrilebileceğini bilmiyordum. Valla çok makbule geçti, sağolun :)
aslında asıl kart öyle duruyor
başvuru yapınca premium kart asıl kartın limiti dahilinde ikinci kart olarak onaylanıyor ek Kart gibi düşünün.
bizde geçenlerde kardeşime laptop alırken kullandık max 9 taksit vardı
premium la peşin 12 ile aldık 😀

Merhabalar,

Foruma yeni üye oldum, belki sorduğum soru daha önce sorulmuş ve cevaplanmıştır ama ben bulamadım o yüzden şimdiden özür diliyorum.

Evimiz tüm gün güneş alan güney cephe bir ev. 27 m2 salonumda 20 yıllık 18.000 BTU LG/Beko klimam var (invertörlü değil) ve geçen ayki elektrik faturam 3.090 TL geldi. Önceden hem salonu soğutuyor, hem de evin diğer odalarınn havasını kırıyordu. Ama artık iyi soğutmuyor, iki kere farklı servis çağırdım, "abi bu klimalar eski, artık bu kadar çalıştığına şükret" dediler, ilki sadece servis ücreti aldı (700 TL), diğeri eksiltmiş diyerek gaz bastı, 1.800 tl alıp gittiler.

Her ay 3.000-3.500 TL elektrik faturası vermek yerine klimayı mı değiştirsem diye düşündüm. Biraz araştırınca SEER değerinin fatura üzerinde bayaa bir etkisi olduğunu öğrendim.
Ayrıca klimanın ses düzeyinin az olması ve hava temizleme özelliğinin olmasına da önem veriyorum. Wifi olması şart değil, ama olursa ne ala.

Aşağıda düşündüğüm klimaların karşılaştırmalı bir listesini yaptım.

KlimaFiyatSEERSes - Db(A)
Yüksek/Orta/Düşük
WifiHava Temizleme
Sigma Plus 1800043.610,00 TL Hepsiburada7.544/40/35/28VarNano AQUA Sterilizasyon
Airfel LTXM50N 1800036.847,99 TL Hepsiburada7.442.5/ 36/ 26-Standart Filtre
Samsung AR35 Silver AR18BXHQASI/SK 1800036.260,00 TL Hepsiburada7.142/30-HD Filtre
Gree Aphro 18.00037.990,00 TL Hepsiburada6.444/42/38/34OpsiyonelAktif Karbon Filtre

Not: Fiyatların tümü hepsiburada dan çünkü peşin fiyatına 6 taksit sunuyor. Gree'nin SEER değeri düşük olmasna rağmen çok övüldüğü için listeye aldım.

Neticede istediğim kriterlere en uygun Sigma Plus gibi görünüyor ama onun da diğerleriyle bayaa fiyat farkı var. Siz ne dersiniz, bir tavsiyeniz olur mu bu yeni kardeşinize?

Çok selam ederim, hayırlı forumlar.
Listeye ECA ECOTECH 18.000 btu olanıda ekleyebilirsin. 4 aydır kullanıyorum Bi sıkıntısını görmedim ,yalnız üründe wifi yok fiyatı ise 33 ile 34 arası değişiyor ...

Gree'nin resmi sitesinde Pular modeli satılıyor. 18000 Btu olan model 40 bin lira. Yukarıda yazan klimaların hepsinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kendim de bu ürünü kullanıyorum. Stok durumunu kontrol edin, stoklar yenileniyor
Katılıyorum. Ayrıca bölgenizdeki bayisini bulup fiyat alın derim.

Listeye ECA ECOTECH 18.000 btu olanıda ekleyebilirsin. 4 aydır kullanıyorum Bi sıkıntısını görmedim ,yalnız üründe wifi yok fiyatı ise 33 ile 34 arası değişiyor ...
SEER değeri 6.4 görünüyor, listedekilere göre biraz düşük geldi bana. Kiara 18.000 lik 7.4 32-33 bandında, şu an daha mantıklı geliyor. Sadece servisinden emin olamıyorum. Gree Pular da iyi gibi ama arada 7-8 bin fark var, değer mi bilemedim.

Merhaba , https://www.fgeurope.com.tr/midea-xtreme-save-duvar-tipi-klima-12-btu şuan 30 Ağustosa özel %20 indirim var.

Araştırın isterseniz.
Belki eski kafalıyım ama 12.000 lik klimanın salonu soğutabileceğine inanasım gelmiyor. Annemde 12.000 lik inverter arçelik klima var, yeni taktırdık. 14-15 m2 lik odayı 1-2 kişi varken soğutuyor, ama odaya 4-5 kişi gelince soğutamıyor. Belki diğer markalar daha iyidir bu konuda ama bilemiyorum, biraz kumar gibi geliyor.

Belki eski kafalıyım ama 12.000 lik klimanın salonu soğutabileceğine inanasım gelmiyor. Annemde 12.000 lik inverter arçelik klima var, yeni taktırdık. 14-15 m2 lik odayı 1-2 kişi varken soğutuyor, ama odaya 4-5 kişi gelince soğutamıyor. Belki diğer markalar daha iyidir bu konuda ama bilemiyorum, biraz kumar gibi geliyor.
@Adem Helvacı bu konuda yorumuna ihtiyacımız var. Gerekli açıklamayı @Adem Helvacı yapacaktır diye düşünüyorum.

14 15 M2 lik odayı 7.000 BTU ile rahat soğutursunuz ama arçelik bilmemDaikin 7.000 BTU çok rahat soğutur. 12.000 lik klimada bana göre her türlü soğutur ama siz 18,000 BTU alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

43 M2 alanı 12.000 BTU klima ile soğutmuş arkadaş bizim forumda tester.

Ben de ekstra bir ısı kaybı yoksa 12000 BTU yeter diye düşünüyorum. Fazla BTU iyi bir şey değil, yarardan çok zararı var. İkide bir aç kapa yaparak kullanacaksanız o ayrı.

pularda giriş seviyesi bir klima kompresör sönük dış ünite küçük vs

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri