Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Su Arıtma Cihazı Tavsiye

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Furkan Bozkurt

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
2.500-4.000
Marka Model Bilgisi
F/P ÜRÜNÜ
Su arıtma cihazı almak istiyorum ama hiç bilgi sahibi değilim. Yardım lütfen

Öyle sanın. Hatları tamamen yenileyemez kimse,siyasetçilere inanmayın. İşim bu. 15 20 yıllık bir yerleşimde oturmuyorsanız ara bağlantılarda paslı ve asbestli boru kullanılıyor özellikle ege bölgesinde. Ben samsunda yaşıyorum. Belediye başkanı boruların asbestli ve paslı olduğunu bizzat söyledi, kendisi sanıyorum en yetkili merci sayılır. Lağım suyu karışması örneği spesifik fakat yakın zamanda yaşanmış ve foruma intikal etmiş bir örnek adem abi biliyor. Bugün tarımda kullanılan ilaçların fırçalanarak yıkansa bile en fazla %40 kadar temizlenebildiği biliniyor. Barajlara yakın tarım arazilerinden kaynaklanan yeraltı ve yerüsyü sularındaki tarım ilaçları barajlara mutlaka etki ediyor. Mesela samsundaki barajların yanında yoğun pestisit kullanan çiftçiler var. Ayrıca hepsini geçelim. Sular bakteriler sebebiyle klorlanarak evlere gönderiliyor. Cihazlar da belli bir seviyeye kadar arıtabiliyor. Klor arıtılırken sudaki mineraller de arıtılıyor. Ayrıca ters ozmos sisteminin su israfı da ortada.
Damacana mı öneriyorsunuz yani alternatif olarak? Ne içicez abi? 😂
Aynı şeyleri söylüyoruz da temelde net bir cevap yok nere gitsen sıkıntı.

Aklından arıtma cihazı geçen kim varsa imkan dahilinde akredite bir su ve atıksu analiz labaratuarindan analiz raporu alsın ve sonuca göre arıtma alıp almamaya karar versin. Hiç gerek olmamasına rağmen psikolojik olarak kirli dusuncesi ile gereksiz yere arıtma almamış en önemlisi musluk suyunun durumu hakkında bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Bazen akışına gelişine bırakıp karambole yaşama felsefesini arada edinmek gerekiyor. Yoksa içinden çıkılmaz bir hal alıyor 😂😂 arıtmadan devam ediyorum 😂
Ben de galiba musluktan devam edicem ya bilmiyorum. Arıtmadaki düşük mineral olayı canımı sıkıyor. Çok düşük mineralli suyun içinde, suyun vücut tarafından kullanılabilmesi için gerekli bazı mineraller olmayınca vücut deposundan kullanıldığı bile söyleniyor çalışmalarda. Damacanalarda da sanırım mineral olayı çok düşük. Tds'i aritmalarla benzer. Onlar da filtre ediliyormuş zaten.

Ben de galiba musluktan devam edicem ya bilmiyorum. Arıtmadaki düşük mineral olayı canımı sıkıyor. Çok düşük mineralli suyun içinde, suyun vücut tarafından kullanılabilmesi için gerekli bazı mineraller olmayınca vücut deposundan kullanıldığı bile söyleniyor çalışmalarda. Damacanalarda da sanırım mineral olayı çok düşük. Tds'i aritmalarla benzer. Onlar da filtre ediliyormuş zaten.

Alkali mineral filtre kullanın.

En pahalısını kullanıyorum ama ne kadar kullansak da hiçbiri tam olarak ideal minerali sağlamıyor.
Kullandığınız hangisi marka olarak.
Bi ara 2022 sonrası bioceraların sahte olduğundan bahsediliyordu bir forumda.ne kadar doğru bilemem.ayarlamak zor akış ayarınada bağlı.ben akışa göre 10,15(çok yüksek) ile 7,10 ph alıyorum kullandığım filtrede.
Şu cihazdan öneririm ölçümlerinizde.aliexpressde var.
1000036532.jpg

Son düzenleme:
Kullandığınız hangisi marka olarak.
Bi ara 2022 sonrası bioceraların sahte olduğundan bahsediliyordu bir forumda.ne kadar doğru bilemem.ayarlamak zor akış ayarınada bağlı.ben akışa göre 10,15(çok yüksek) ile 7,10 ph alıyorum kullandığım filtrede.
Şu cihazdan öneririm ölçümlerinizde.aliexpressde var.
Ekli dosyayı görüntüle 15257
Aynen 2022 de biocera kullanıyorduk, sahte söylentileri dogrulaninca şuan bioetix kullanıyorum. Belki seneye roycera alırım. Ph tds değerlerinde sıkıntı yok da İste içindeki mineral miktarı ne yapsak da tam olarak musluk suyu gibi olmuyor.

Arkadaşlar Su Arıtma Cihazı almayı düşünüyorum. Bana F/P tavsiyeleriniz neler olabilir? neye dikkat etmeliyim? Ayrıca 5. katta oturuyorum ve hidrofor sistemimiz var binada, pompalı mı almam lazım pompasız arıtma mı? kafamda deli sorular :)

Arkadaşlar Su Arıtma Cihazı almayı düşünüyorum. Bana F/P tavsiyeleriniz neler olabilir? neye dikkat etmeliyim? Ayrıca 5. katta oturuyorum ve hidrofor sistemimiz var binada, pompalı mı almam lazım pompasız arıtma mı? kafamda deli sorular :)
İhlas Cebilon güzel gibi duruyor. Pompalısı mevcut abimde memnunlar. Filtre değişim takibini felan da kendileri yapıyorlarmış.

Jf filtre takımı kullanıyorum. Memnunum. Musluk öncesi alkali filtre tavsiye ederim. Olay filtre membran takımında bitiyor. Yoksa herkes kendi markasını basıp geçiyor. LG membran bulamazsın yüksek oranda replika. Buna lütfen dikkat edelim

Ben aylar önce bu sayfalarda da referans olan, benimde referans olduğum Clean Master 6 filtreli Pompasız arıtma cihazı almıştım. Şimdiye kadar memnundum ama artık firmaya ve web sayfasına ulaşılamıyor. Filtrelerine nasıl ulaşırım bilmiyorum. Alırken marka ve ulaşılabilirlik durumuna dikkat edin. 6. katta oturuyorum pompasız olmasının hiçbir sıkıntısını görmedim.

Su arıtma konusunda şebeke suları ve şişe damacana sularına güvenemiyorum. Bahçede içilebilir pınar vardı. Artık onunda suyu bozuldu. Merkezdeki evimizde geçen depoya baktım. Dibinde bir karış tortu var. Sudan alacağımız mineraller her halukarda başka yiyeceklerden alıyoruz. Bir ara filmtec mebran vardı. 700rpm olan suyu 5-6rpm düşürüyordu. Çok pahalı olduğundan alamıyorum. Kuyu suyu da bile değerler iyi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri