Öncelikle merhabalar. Şimdi biraz şahsi yorumum olacak. Samsung akıllı bir monitör ancak bu akıllılık kısmı farklı işliyor. Şimdi en basit birkaç tane örnek vereceğim.
Samsung monitörde apple'ın airplay desteği var. Lisanslı bir destek yani yalandan değil. Diyelim evinde macbook var, iphone var, ipad var, kablosuz olarak direkt ekranı birebir monitöre yansıtabilirsin. Hiçbir ekstra uygulama işte garip garip apk vs yüklemek gibi şeylerle uğraşmana gerek yok.
Monitörde direkt type-c var, bu type-c üstünden de cihaza bilgsiayarın da destekliyorsa notebook falan kablolu görüntü aktarabilirsin( hdmi'a gerek kalmaz) taktığın notebook'u type-c'den şarj etme özelliği varsa ultrabook cihaz vs ise onu da şarj eder ( 65 watt'a kadar şarj eder notebook'u) ve haliyle pili bitmez.
Şayet samsung amiral gemisi cihazın varsa S serisi Note serisi gibi, bunlarda DEX diye bir ayrı işletim sistemi gibi çalışan ama telefonu tableti masaüstü bilgisayara çeviren bir mod vardır. Bunu da kablosuz olarak bu ekranda kullanabilirsin keza gene yukarda verdiğim type-c örneğindeki gibi telefonu takarsın onun hem ekranını aktarabilir hem de telefonu şarj eder. Evinde samsung'un akıllı ürünleri varsa bunları da monitörden kontrol edebilme gibi özellikleri var.
Haliyle samsung'un monitörü aslında akıllandırılmış tizen sistemine sahip bir monitör. Onvo ise temelinde bir televizyon, receiver takarsın android uygulamalarını varsa yüklersin kullanırsın, bilgisayar bağlama işinde ise samsung gibi esnek ve efektif değil. Hdmi'dan takar kullanırsın. Veya apk ile bazı farklı yöntemlerle kablosuz da çözebilirsin ama biraz uğraşmak lazım. 50'' aslında güzel bir oran 1 metreden veya civarı bakarsan pikselleşme belli oluyor, 49 inç 4k sony tv kullandım yıllarca bende yakından monitör gibi kullanıyordum ama dikkat edersen pikselleşme bariz belli oluyordu. Samsungta ise sanıyorum ki bunu gene farkedersin, ama tabi ki 43 inç olduğu için 50 inç'e göre daha az farkedersin ve daha keskin gelir. Burada tercihi bence monitör mü ? yoksa televizyon mu ? arasında olması lazım. Sonuçta samsung ürünü bir televizyon değil. Televizyonlaştırılmış akıllı monitör demek daha doğru olur.