Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi TCL 24.000 Klima Alınır mı? (ŞOK Marketten Siyah Elite Model Alındı)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

kumbulali

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
40.000 - 50.000
Marka Model Bilgisi
TCL Elite TAC-24CHSD/XA51I 24000 BTU
İstanbul Kağıthane'de oturuyorum tek cephe bitişik nizam bir apartman dairesinde cephe pencerelerim çift cam PVC ve içeri odaların hiçbirisi güneş almıyor. Güneş gören cepheler de çok fazla almıyor. Ara kat daire yalıtımı oldukça iyi. Geniş salonum var. yeri gelir kapıyı açıp koridoru da serinletmek isteyebilirim. Isı performansıyla ilgilenmiyorum kombi sistemim de aşırı verimli. Soğutma performansı için kullanacağım sadece.

TCL Elite TAC-24CHSD/XA51I 24000 BTU Klima Siyah​

7800W soğutma kapasitesi olduğu belirtilmiş. Ne kadar doğrudur. TV vs. gibi ürünler için TCL halihazırda kullanmaktayım ve çok memnunum. Soğutma sistemlerinde nasıldır onay vermeniz durumunda direkt olarak alım yapacağım. Saygılar.

Edit: Şok marketten 39.999TL Fiyata 6 taksit olarak satın aldım. Teslimat süreci ve servis sürecini de yavaş yavaş güncelleyeceğim. Umarım benim bölgeme bakan servis iyi iş yapar. TV servisi samsungla birlikte çalışıyordu. Bakalım ısıtma soğutma sistemleri tarafında hangi firmaya yönlendirecekler.

Edit 2: Kurulum kaydını arkadaşların tavsiyesi üzerine oluşturdum Kağıthane'de oturduğum için Dalpınar Teknik adında bir servis atandı Bilkom tarafından.

Son düzenleme:
Ekibi büyütücem usta lazim bulamiyorum ya bu işe mi girsek extra😅😅
Olur 👍
Bak vakum motorum da var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Olur 👍
Bak vakum motorum da var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Tamam bunla 10 dakika yapsak yeterli randimanli calisir 😅

Edit 3: Dalpınar Teknik aradı ve 8 Ağustos'a randevu verebileceğini söyledi. Kurulum yapılacak iç ünite ile dış ünite arası 7-8 metre olacağı için önden ek boru masrafını sordum ve metresi 1.200TL dediler bakır boruyu daha ucuza çözebilmemin bir yolu yok mu acaba? 24.000BTU TCL Klimalar'dan çıkan boru standardı nedir 1/4 5/8 gibi bir standart mı internetten sipariş versem çok daha uyguna geliyor 4 metre için 5.000TL ek para ödemek istemedim.

Edit 3: Dalpınar Teknik aradı ve 8 Ağustos'a randevu verebileceğini söyledi. Kurulum yapılacak iç ünite ile dış ünite arası 7-8 metre olacağı için önden ek boru masrafını sordum ve metresi 1.200TL dediler bakır boruyu daha ucuza çözebilmemin bir yolu yok mu acaba? 24.000BTU TCL Klimalar'dan çıkan boru standardı nedir 1/4 5/8 gibi bir standart mı internetten sipariş versem çok daha uyguna geliyor 4 metre için 5.000TL ek para ödemek istemedim.
Ben 12btu için metresine 700 vermiştim montajcılara

Tcl lg den daha perfomansli olacagina eminim 😅😅
hocam ikisinide kullanıyorum ikisinide ufak bir kıyasalama yapayım :)
lg 12.000 btu
- 22 m2 oda çocuk odası
- yalıtım yok
- öğlen 12 -4 arası güneş alıyor
- elektrik tüketimi 24 derece sabit kapı kapalı 6-7 kw dolaylarında geziyor (24 saat)
- iç ve dış ünite çok sessiz.
- iç ünite cros fan üfleme kapasitesi başarılı (akışmetre ile ölçüldü her ikiside)
- iç ve dış ünite, borular komple bakır

tcl 12.000 btu
- 17 m2 mutfak
- yalıtım yok
- sabah 9 öğlen 1 arası güneş alıyor
- elektrik tüketimi 24 derece sabit kapı kapalı 8 kw dolaylarında geziyor (24 saat)
- iç ünite ve dış ünite lg ye göre bir tık sesli
-iç ünite cros fan üfleme kapasitesi lg ye göre daha az (akışmetre ile ölçüldü her ikiside)

genel olarak servis hizmetinden bahsedecek olursam tcl de dış ünite titreşim takozu kutundan çıkmadı servistede yoktu o yüzden takılmadı. LG servisi daha derli toplu ulaşması daha kolay tcl e göre ama vakum vs her iki servisde sorunsuz bir şekilde yapıldı. Mesela wifi kit takıldı 2 lg klimama da servis 1 hafta içinde orjinal parça tedarik edip kurulum yaptı bu yönden benden büyük bir + aldı LG. Özet olarak her ikisinide kullanan birisi olarak ikisindende memnunum :) ama servis yapılanmasını baz alırsak LG benim için bir adım önde :) ikiside aynı fiyatsa gidip lg alırım ama arasında fiyat farkı varsa yine gider tcl alırım :)

lg 12.000 btu
- 22 m2 oda çocuk odası
- yalıtım yok
- elektrik tüketimi 24 derece sabit kapı kapalı 6-7 kw dolaylarında geziyor (24 saat)
- iç ünite cros fan üfleme kapasitesi başarılı (akışmetre ile ölçüldü her ikiside)

tcl 12.000 btu
- 17 m2 mutfak
- yalıtım yok
- elektrik tüketimi 24 derece sabit kapı kapalı 8 kw dolaylarında geziyor (24 saat)
-iç ünite cros fan üfleme kapasitesi lg ye göre daha az (akışmetre ile ölçüldü her ikiside)

genel olarak servis hizmetinden bahsedecek olursam tcl de dış ünite titreşim takozu kutundan çıkmadı servistede yoktu o yüzden takılmadı. LG servisi daha derli toplu ulaşması daha kolay tcl e göre ama vakum vs her iki servisde sorunsuz bir şekilde yapıldı. Mesela wifi kit takıldı 2 lg klimama da servis 1 hafta içinde orjinal parça tedarik edip kurulum yaptı bu yönden benden büyük bir + aldı LG. Özet olarak her ikisinide kullanan birisi olarak ikisindende memnunum :) ama servis yapılanmasını baz alırsak LG benim için bir adım önde :) ikiside aynı fiyatsa gidip lg alırım ama arasında fiyat farkı varsa yine gider tcl alırım :)
Hocam tcl özelinde fan hızıyla tüketim arasında nasıl bir bağ var hiç ölçtünüz mü ? Yani 24 derece orta fan hızı / yüksek fan / turbo vb tüketimi ne kadar farklılaştırıyor gibi.

lg 12.000 btu
- 22 m2 oda çocuk odası
- yalıtım yok

tcl 12.000 btu
- 17 m2 mutfak
- yalıtım yok

dış ünitelerin konumu nasıl onuda göz önünde bulunduralım :D

Hocam tcl özelinde fan hızıyla tüketim arasında nasıl bir bağ var hiç ölçtünüz mü ? Yani 24 derece orta fan hızı / yüksek fan / turbo vb tüketimi ne kadar farklılaştırıyor gibi.
Hocam fan hızını düşürüp yükseltip denemedim ama şöyle birşey söyleyebilirim hanım yemek yaparken fan hızını düşürüyor çünkü ocağı etkiliyor o esnada ortam ısısının 24 e düşmesi daha uzun sürüyor ve dış ünite sesi belirginleşiyor. Fan hızını en yüksek yaptığımda ise ortam daha kısa sürede soğuyor ve dış ünite iyi frekans düşürüyor. Bundan yola çıkarsak düşük fan hızında hele ki bu sıcaklarda tüketim daha fazla olur. Ben yüksekte kullan dedikçe ocak etkilenemesin diye hanım düşükte kullanıyor bu yüzden tartışıyoruz 😅

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri