Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL 50C725 Inverse Ghosting Sorunu *ÇÖZÜLDÜ*

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Atahann17
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Evet yazdıklarınız doğru. Tepki süresini düşürmek istiyorum diye yanlış yazmışım malesef forum düzeltme seçeneği sunmadığı için düzeltemedim. Bu overdrive seçeneği ile monitörün tepki süresini yükseltilip, ghosting seviyesini arttırılabilir ve Inverse Ghosting (bana problem olan durum) seviyesini düşürülebilir. Bunlar birbirine zıt olan şeyler. Arada denge olması lazım. Eğer çok hızlı olursa arkasında iz bırakır, eğer çok yavaş olursa tekrar eden veya blurlu gir görüntü oluşur. Burada sizin bilmediğiniz veya atladığınız konu ise "Ghosting ve Inverse Ghosting" arasındaki temel fark. Düz ghosting dediğimiz şey yavaş tepki süresiyle olur. Inverse ghostingde ise panel(çoğunlukla VA), her renk seviyesinde eşit seviyede tepki süresine sahip olmadığı için bazı renklerin yavaş dönüşümü sonucu arkasında hale görünümlü beyaz iz bırakır. Bu iz blur veya ortalama tepki süresinin kötü olmasından kaynaklanmıyor. Tam aksi tepki süresini düşürünce ortaya çıkıyor.

Bakın bu siteyi elbet görmüşsünüzdür. Bu adamlar her "overdrive" seçeneği için tepki süresi var overshoot derecesini göstermek adına her renk dönüşümünü tablo şeklinde açıklıyorlar. TV için yapmadıkları için monitörden örnek vereceğim. Bu sitede herhangi bir monitör incelemesine gidip "Response time" bölümüne inin. Orada "normal, fast, extreme" gibi farklı overdrive kademelerinin testlerini görürsünüz. Bu overdrive seçenekleri soldan sağa doğru tepki süresini düşürür. Tepki süresi düştükçe overshoot artar. Bunu kendi cihazlarıyla ölçüp tabloya döküyorlar.
Örnek bir test:
Hocam son zamanlarda gündemde olan bu tv yi ben de düşünüyordum kime sorsam al diyor 55 inç olarak bi farkı olur mu panel bilginiz var mı kalite olarak alınır mı yansıma ekran geçiş vs ne durumda acaba

Hocam son zamanlarda gündemde olan bu tv yi ben de düşünüyordum kime sorsam al diyor 55 inç olarak bi farkı olur mu panel bilginiz var mı kalite olarak alınır mı yansıma ekran geçiş vs ne durumda acaba
Merhaba. Evet panel olarak ikisi de VA fakat 50 inc versiyonda CHOT 55 inc versiyonda CSOT panel kullanılmış. Bunların farkı konusunda pek bilgim yok ama bendeki ürünü yorumlayabilirim. Fiyatına göre görüntü kalitesinin, renk canlılığının, kaliteli içerik izlerken çok iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kontrast olarak da tatmin edici seviyelerde. Benim için tek sıkıntısı, burada paylaştığım gibi hareketli görüntüdeki bozulmalar. Bu arada bu sorunları genelde dizi veya film izlerken çok nadir görürsünüz ya da 5 metre ve üzeri mesafede izlerseniz hiç farketmezsiniz bile. Fakat spor müsabakalarında özellikle yayının görüntü kalitesi yüksekse kesinlikle rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkıyor. Çok maç izlerim diyorsanız almanızı tavsiye etmem.

Yansıma olarak maalesef iyi değil. Çok beklentiniz olmasın. Eğer pencereniz yansıyacak pozisyonda ise gündüz izlerken rahatsız edici olabilir. Uydu alıcısı özelliğini kullanmadığım için geçiş hızı hakkında yorum yapamıyorum.

Hocam TV'deki inverse ghosting sorunu düzeldi. Çok alakasız ve saçma ama hızlı başlatma seçeneğini kapatıp TV'yi yeniden başlattıktan sonra artık hiç inverse ghosting yapmamaya başladı. Yani bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Moderatör arkadaşlar başlığı çözüldü olarak düzeltirse potansiyel kullanıcılar için yardımcı olabilir. Yorum yapan herkese teşekkürler.

Hocam TV'deki inverse ghosting sorunu düzeldi. Çok alakasız ve saçma ama hızlı başlatma seçeneğini kapatıp TV'yi yeniden başlattıktan sonra artık hiç inverse ghosting yapmamaya başladı. Yani bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Moderatör arkadaşlar başlığı çözüldü olarak düzeltirse potansiyel kullanıcılar için yardımcı olabilir. Yorum yapan herkese teşekkürler.
Atahann17 bey

VA'ların dostu, IPS'lerin düşmanı bjkyener'i de büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. VA bir panel nasıl olur da, kullanıcısına sıkıntılar yaşatır diye düşünmekten kendini alamadı. ?

Neyse. O da rahatlamıştır.

Atahann17 bey

VA'ların dostu, IPS'lerin düşmanı bjkyener'i de büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. VA bir panel nasıl olur da, kullanıcısına sıkıntılar yaşatır diye düşünmekten kendini alamadı. ?

Valla hocam rahatlamıştır ?. IPS önermeme sebeplerinde çok haklı. Ama şu sorun yüzünden bugün iade edecektim. Son anda yırttık diyebiliriz ??

Valla hocam rahatlamıştır ?. IPS önermeme sebeplerinde çok haklı. Ama şu sorun yüzünden bugün iade edecektim. Son anda yırttık diyebiliriz ??
Ben bu konuda Adem beye hak veriyorum. İyi panel yoktur. İhtiyaca göre panel vardır der hep. 8 sene VA panelli TV kullandım. Görüntüsünden de çok memnundum. Hatta o kadar güzel ve netti ki, asla Vestel'in kendi paneli olamaz bu derdim. Samsung marka imiş. Fakat gel gör ki koocaman pencere TV'yi karşıdan görüyordu. Gündüzleri hava kararana kadar TV izlemek cidden işkence idi. Özellikle gündüzleri Blu-ray film koyup seyretmek istediğim zaman perdeleri kapatıyordum ve hanımla tartışıyorduk.

Bir daha TV alırsam parlak panelli alacağım dedim. IPS panelli aldım. Şimdi gerçekten perdeleri artık kapatmıyorum. Başlarda pişman olur gibi oldum. Olmayan bir kaç yeri vardı. Fakat görüntü ayarlarını kurcalayınca herşey yerine oturdu.

Atahann17 bey

Şuan için Monitör IPS, TV de Va dan şaşmayacaksın

Yakında monitörde de artk yavaş yavaş Va diyebileceğiz

MiniLED Va Panel - KTC M27T20 Monitör (Parlaklık ve tepki süresi (ghosting) sorunu çözüldü)

1683290550748.png

Unuttum en önemli faktör doğru renk vermesi için ∆E <2 altını gördü

AdobeRGB ∆E <1,5 altında ortalama ∆E = 0,81

1683290860868.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Futbol maçı izleyemiyorum kesinlikle. Çok fazla dikkatimi dağıtıyor. Benim anlamadığım bu ürün çok fazla övülüp öneriliyor ama kimse bu sorunu görmüyor mu? Veya bana gelen ürünün özelinde mi böyle bir sorun var anlayamıyorum.
merhaba,
sorun cidden o alakasız ayarla çözüldü mü?
ghosting sorunu ile sizinde bahsettiğiniz gibi alakasız bir ayar çünkü

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri