Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL Elite TAC-12CHSD/XA51I 12000 BTU A++

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Bugun konu paylasicaktim detayli özet gecim geçen sene elektrik faturama baktim haziran ayi 180tl suan yeni geldi faturan 356tl.

Aksam 4 ten sabah 8e kadar hafta içi full calisiyor klima. Gunduzleri 26 gece uyurken 27 yapiyorum ve hic bir turlu klima beni carpmadi. Zaten sizde kurdurunca 26 dan aşagı duşüceginizi dusunmuyorum ben cok memnunum yani yalan olmasin etrafimdakilerede tcl aldirttim onlarda şuan geri dönüşleri cok olumlu.
Benzer kullanım olacak sabah öğle çok aramıyorum ama ikindiden geceye kadar ev alevtopu 18:00 - 03:00 çalıştırma niyetim var genelde eco modu uyku modu.

Uyku modunu denedin mi o nasıl benim eski klimada yoktu. Bir de saati kurulumu yoktu. Mesela 2 saat sonra çalış veya iki saat sonra dur vardı sadece. Şu saatte başla şu saatte bitir yoktu.

Benzer kullanım olacak sabah öğle çok aramıyorum ama ikindiden geceye kadar ev alevtopu 18:00 - 03:00 çalıştırma niyetim var genelde eco modu uyku modu.

Uyku modunu denedin mi o nasıl benim eski klimada yoktu. Bir de saati kurulumu yoktu. Mesela 2 saat sonra çalış veya iki saat sonra dur vardı sadece. Şu saatte başla şu saatte bitir yoktu.
Tcl de var o özellik 2 saat sonra calis vs. Fakat ben uyku modunuda kullanmiyorum neden dersen benim direk tepemde klima uyurken otomatike alıp 27 ayarliyorum gece hic sesi rahatsiz etmiyor ve benim uykum cok hassas yani şöyle soylim odada bişi kımıldasa kalkiyorum yada sokaktan araba geçsin uyanıyorum o derece klima beni hic bir türlü rahatsiz etmiyor nedense cok aşırı memnunum.

Ilk baslarda uyuduktan 30dk sonra çalis komutu veriyordum baktim sesi hic rahatsiz etmiyor o yuzden fasa fiso geldi bana

Tcl de var o özellik 2 saat sonra calis vs. Fakat ben uyku modunuda kullanmiyorum neden dersen benim direk tepemde klima uyurken otomatike alıp 27 ayarliyorum gece hic sesi rahatsiz etmiyor ve benim uykum cok hassas yani şöyle soylim odada bişi kımıldasa kalkiyorum yada sokaktan araba geçsin uyanıyorum o derece klima beni hic bir türlü rahatsiz etmiyor nedense cok aşırı memnunum.

Ilk baslarda uyuduktan 30dk sonra çalis komutu veriyordum baktim sesi hic rahatsiz etmiyor o yuzden fasa fiso geldi bana

Değerli yorumların için teşekkür ederim.
plan çizerken farkettim çok garip bir planı varmış dairenin :)
klimayı bu şekilde konumlandırmayı planlıyorum iç unite kesin orası olacak ama dış ünite konusunda kararsızım 3. katta daire içinden çıkan boru balkona yetişirse balkona koymayı düşünüyorum kiracıyım 1 yıl dolmadan çıkacağım zaten sökme takma kolay olsun.

@Adem Helvacı bey size burada bir sorum olacak, ev kendimin değil kira dolayısı ile klima sökülecek takılacak, benim gibi olan insanlar için ek bir önerin olur mu mesela ekstra vana vs taktırıp taşınırken tekrar tekrar vakum veya gaz doldur boşalttan kurtulabileceğim bir yöntem var mı ?

1719994439075.png

Değerli yorumların için teşekkür ederim.
plan çizerken farkettim çok garip bir planı varmış dairenin :)
klimayı bu şekilde konumlandırmayı planlıyorum iç unite kesin orası olacak ama dış ünite konusunda kararsızım 3. katta daire içinden çıkan boru balkona yetişirse balkona koymayı düşünüyorum kiracıyım 1 yıl dolmadan çıkacağım zaten sökme takma kolay olsun.

@Adem Helvacı bey size burada bir sorum olacak, ev kendimin değil kira dolayısı ile klima sökülecek takılacak, benim gibi olan insanlar için ek bir önerin olur mu mesela ekstra vana vs taktırıp taşınırken tekrar tekrar vakum veya gaz doldur boşalttan kurtulabileceğim bir yöntem var mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 17313
Abi zaten gazı sisteme geri toplamadan ürünü sökemezsin dolayısı ile klimanın zaten üstünde olan 2 vana da bunun için kullanılıyor, gazı sisteme yani kondenser ve kompresörün bulunduğu dış ünite içerisine hapsedip rekorları auırınca dış ünite artık serbest. İç ünitenin rekor yanından ayırınca iç ünite de serbest. Dolayısı ile borular ve konsol, iç ünite+dış ünite 3 parça halinde taşınır ürün.

Haaa rekor değil de geçmeli spiral boru sistemler var da hem yaygım değil dünya genelinde, hem de bizim ülkemizde gelmesi satılması 20 seneyi bulur snaırım :D

Abi zaten gazı sisteme geri toplamadan ürünü sökemezsin dolayısı ile klimanın zaten üstünde olan 2 vana da bunun için kullanılıyor, gazı sisteme yani kondenser ve kompresörün bulunduğu dış ünite içerisine hapsedip rekorları auırınca dış ünite artık serbest. İç ünitenin rekor yanından ayırınca iç ünite de serbest. Dolayısı ile borular ve konsol, iç ünite+dış ünite 3 parça halinde taşınır ürün.

Haaa rekor değil de geçmeli spiral boru sistemler var da hem yaygım değil dünya genelinde, hem de bizim ülkemizde gelmesi satılması 20 seneyi bulur snaırım :D

Ben sizi çok yordum borcum olsun :( kutu içeriğinde boru kaç metre çıkıyor :)
TCL videosunu sildim demiştiniz keşke gizleseydiniz liste dışı paylaşabilirdiniz bana iyi olurdu merak ederim öyle işleri.

Bu kutudan değişik sesler geliyor 🥺

Bazen tek dit, bazen dit dit. Kumandasında pil mi takılı acaba ? O mu ötüyor.
DAha kurulmadi ya hirslanmıştır kurun beni kurunda soğutim evi diyordur 😅😅 piller ayri geliyor kumanda icinde gelmiyor iciniz rahat olsun 😅

Allah Allah o ses nereden geliyor o zaman ya 😅
Abi şu müziği kullanarak
👉
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Senin klimadan gelen sesten bir içerik çıkmaz mı dersin 😬

bu hafta mıydı kurulum için verilen süre :D

20'si demişlerdi. 10 günümüz kaldı.
Dün gece nem %91 , sıcaklık 31 dereceydi uyku kalitesini bile baltalıyor klimasızlık :( Aslında şubat mart gibi aklıma gelmişti alayım diye ama akılsız kafam işte geciktirdik.

Dün arkadaşımla konuştuk samsungun bir modelini beğenmiş rüzgarsız olanından en erken 1 buçuk ay demişler. Adamlar yoğun ama şöyle de bir konu var. Alt komum istanbuldan taşındı parasıyla kendi takdırdı adamı çağırdılar direk geldi 1750 liraya taktı gitti. onunla konuşmuştum benden alırsan yarın takarım demişti.
Yani başka yerden alırsan olabildiğince sallıyorlar belli ki

Dün gece nem %91 , sıcaklık 31 dereceydi uyku kalitesini bile baltalıyor klimasızlık :( Aslında şubat mart gibi aklıma gelmişti alayım diye ama akılsız kafam işte geciktirdik.

Dün arkadaşımla konuştuk samsungun bir modelini beğenmiş rüzgarsız olanından en erken 1 buçuk ay demişler. Adamlar yoğun ama şöyle de bir konu var. Alt komum istanbuldan taşındı parasıyla kendi takdırdı adamı çağırdılar direk geldi 1750 liraya taktı gitti. onunla konuşmuştum benden alırsan yarın takarım demişti.
hocam bence büyükşehirlerde ciddi eleman sıkıntısı var ve servisler ciddi at koşturuyor . Kayınpederin bayındırda ki evi için 24 lük lg yi kampanyada yakalayıp aldım pazar günü. Salı günü mediamarkt kargoyu teslim etti. Montaj için aradım 15 dk sonra lg servis aradı yarın sabah geleceğiz dedi. Adamlar bir kurulum yaptı destan gibi 20 dk vakum yapıldı adamlar odayı ölçüp klimayı ortalayarak taktı vs vs izmir merkezde benden görüp alan bir tandığım 10 gün bekledi kurulum için.

hocam bence büyükşehirlerde ciddi eleman sıkıntısı var ve servisler ciddi at koşturuyor . Kayınpederin bayındırda ki evi için 24 lük lg yi kampanyada yakalayıp aldım pazar günü. Salı günü mediamarkt kargoyu teslim etti. Montaj için aradım 15 dk sonra lg servis aradı yarın sabah geleceğiz dedi. Adamlar bir kurulum yaptı destan gibi 20 dk vakum yapıldı adamlar odayı ölçüp klimayı ortalayarak taktı vs vs izmir merkezde benden görüp alan bir tandığım 10 gün bekledi kurulum için.
Vay ki halimize.
Bizim aslında çok usta sorunumuz yok bence çok kaliteli işine çok aşina işini bilen ustalarımız var belki dünyadaki ustalarla kapışır. Ama büyük bir ahlak sorunumuz var.

Eve usta çağırırken veya ustaya araba bırakırken ulen inşallah kazıklamaz ulen inşallah daha çok bozmaz demeden ustaya teslim edemiyoruz ne kadar üzücü.

Vay ki halimize.
Bizim aslında çok usta sorunumuz yok bence çok kaliteli işine çok aşina işini bilen ustalarımız var belki dünyadaki ustalarla kapışır. Ama büyük bir ahlak sorunumuz var.

Eve usta çağırırken veya ustaya araba bırakırken ulen inşallah kazıklamaz ulen inşallah daha çok bozmaz demeden ustaya teslim edemiyoruz ne kadar üzücü.
kesinlikle öyle hocam bu durum beni çok üzüyor şimdi neysede gelecekte çok daha sıkıntılı bir hale gelecek bu durum.

Tcl t-pro alsaydiniz o özellik onda var bendeki modelde mevcut ama emin olun sizdekide rahatsiz etmiyecek bak görün

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri