Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima TCL T-PRO Klima kullanim testleri

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Gerçekten çok güzel değerler. Klima seçiminin önemini öyle güzel ortaya koyuyor ki. Sırf ucuz olsun diye alınan düşük verimli klimalardansa en baştan verimli ve kaliteli klima almak çok daha akıllıca. Güzel günlerde kullanın. :clap2

E aç bir konu. 😄
Valla hocam çok güzel bir tercih oldu sizin ve Adem hocanın katkılarıyla. Tekrar çok teşekkür ederim.

@İlteriş Yılmaz hocam gerçekten artık TCL lokali açalım @deLLyici hocamın dediği gibi. Hem özelliklerin istişaresi ve sorunlar hakkında karşılıklı paylaşımların tek bir yerde toplanması için hem de TCL klima almayı düşünenler için bütün veri ve görüşleri tek bir yerde bulunması iyi olur diye düşünüyorum. Ayrı ayrı başlıklarda aramak yerine tek bir başlık daha iyi olur sanki 😊

Valla hocam çok güzel bir tercih oldu sizin ve Adem hocanın katkılarıyla. Tekrar çok teşekkür ederim.

@İlteriş Yılmaz hocam gerçekten artık TCL lokali açalım @deLLyici hocamın dediği gibi. Hem özelliklerin istişaresi ve sorunlar hakkında karşılıklı paylaşımların tek bir yerde toplanması için hem de TCL klima almayı düşünenler için bütün veri ve görüşleri tek bir yerde bulunması iyi olur diye düşünüyorum. Ayrı ayrı başlıklarda aramak yerine tek bir başlık daha iyi olur sanki 😊
Sizin ihtiyacınıza uygun ürünlere, doğru bilgilerle ulaşmanızı sağlayabiliyorsak amacımıza ulaşabiliyoruz demektir. 🙏☺️

Siz kendiniz konu açabilirsiniz. 🤚

Merhabalar cumartesi günü t-pro 12000 lik taktırdım. 27 dereceye ayarlıyorum ama cihaz hiç durmuyor. Dış ünitede aynı çalışıyor. Acaba cihaz arızalı gelmiş olabilirmi. Termostat 24 derece gösteriyor ama cihaz durmuyor yada yavaşlamıyor.

Merhabalar cumartesi günü t-pro 12000 lik taktırdım. 27 dereceye ayarlıyorum ama cihaz hiç durmuyor. Dış ünitede aynı çalışıyor. Acaba cihaz arızalı gelmiş olabilirmi. Termostat 24 derece gösteriyor ama cihaz durmuyor yada yavaşlamıyor.
Fan ayarınız otomatik konumda mıdır ?

Fan ayarınız otomatik konumda mıdır ?
İlk başta öyleydi. Sessizdede aynı süreci yapıyor. Dış üniteyi tam devirde çalıştırıyor. Mesela 16 derece turboya alıyorum tam devirde çalışıyor , 5 dk sonra 26 ya alıyorum sanki hiç değiştirmemişim gibi aynı güçte soğutmaya devam ediyor.

İlk başta öyleydi. Sessizdede aynı süreci yapıyor. Dış üniteyi tam devirde çalıştırıyor. Mesela 16 derece turboya alıyorum tam devirde çalışıyor , 5 dk sonra 26 ya alıyorum sanki hiç değiştirmemişim gibi aynı güçte soğutmaya devam ediyor.
ilk basta öyleydi derken otomatikte degil mi şuan net cevap verebilir misiniz ?

Tüm pozisyonları denedim. İlk bu sıkıntı yı farkettiğimde fan otomatikteydi. Ama sonrasında fan ayarını düşürerekte denedim. Yine aynı
Fan ayarinı otomatikten çekerseniz hic bir zaman durmaz dış unite. Fan otomatikte kalmasi gerekiyor. Siz durmuyor diyorsunuz fakat odayi belli bir derece de tutmasi icin calismak zorundadir. Watt değerini ölcebileceginiz bir cihaziniz yok sanirim.

Birde 24 derece olmuş oda dediniz büyük ihtimalle manul deydi fan.

Sorunu anlamak adına soru cevap şeklinde gidebilir miyiz?

Klimayi acmadan önceki termostat sıcakliğınıda söyleyin ama

27 dereceye alıp fanı otomatikte tutar misiniz birde salon kapiniz açıksa kapali tutun lütfen

Fan ayarinı otomatikten çekerseniz hic bir zaman durmaz dış unite. Fan otomatikte kalmasi gerekiyor. Siz durmuyor diyorsunuz fakat odayi belli bir derece de tutmasi icin calismak zorundadir. Watt değerini ölcebileceginiz bir cihaziniz yok sanirim.

27 dereceye alıp fanı otomatikte tutar misiniz birde salon kapiniz açıksa kapali tutun lütfen
Klima yı 16 dereceye aldığımda dış ünite çok sesli ve çok hızlı çalışıyor. Dereceyi 27 dereceye alıyorum. Dış ünitede yavaşlama veya durma olmuyor tam devirde devam ediyor ve odanın içinde üşütüyor.

Watt değerini ölçebileceğim bir cihazım yok.

Kombi için kullandığım bir oda termostatım var oda sıcaklığını oradan görüyorum .ilk çalıştırmamda sıcaklık 28 derece. Oda kapısı kapalı hocam. 27 derece ve fan otomatikte. Durmasını yada yavaşlamasını beklediğim şey dış ünite.

fanı otomatiğe almayınca dış ünite neden durmasın ki:unsure: tcl klimalarda böyle mi işliyor yazılım

Klima yı 16 dereceye aldığımda dış ünite çok sesli ve çok hızlı çalışıyor. Dereceyi 27 dereceye alıyorum. Dış ünitede yavaşlama veya durma olmuyor tam devirde devam ediyor ve odanın içinde üşütüyor.

Watt değerini ölçebileceğim bir cihazım yok.

Kombi için kullandığım bir oda termostatım var oda sıcaklığını oradan görüyorum .ilk çalıştırmamda sıcaklık 28 derece. Oda kapısı kapalı hocam. 27 derece ve fan otomatikte. Durmasını yada yavaşlamasını beklediğim şey dış ünite.
Bilgim olduğundan değil ama aklıma geldi klimada ısıtma soğutma modunu otomatiğe ayarlamayı denemek ister misiniz amacım acaba içerisi ayarlanan dereceden soğuk olursa klima kendi kısmadan ısıtma moduna geçmeye çalışıp sıcak olunca soğutma moduna geçip döngüye girecek mi yoksa yine aynı şekilde sürekli soğutmaya mı çalışacak merak ettim.

Bilgim olduğundan değil ama aklıma geldi klimada ısıtma soğutma modunu otomatiğe ayarlamayı denemek ister misiniz amacım acaba içerisi ayarlanan dereceden soğuk olursa klima kendi kısmadan ısıtma moduna geçmeye çalışıp sıcak olunca soğutma moduna geçip döngüye girecek mi yoksa yine aynı şekilde sürekli soğutmaya mı çalışacak merak ettim.
otomatik kısmını denemedim. otomatik olarak denediğim tek şey fan hızı.

sizin klimanın iç ünite ve dış ünite sensör haberleşme sıkıntısı olabilir.
servisi çağırın birde onlar baksınlar hocam oto veya manuel fan farketmeden 16 da iklimlendirme yapılıp 24° gelmiş bir odada seti 27° ye çektiğiniz zaman durması lazım.
bu dediklerim kapi kapalı bir oda için geçerli tabi.
kapı açık ise o an iç ünitenin kaç derece okuduğu da önemli yüzeysel olarak ne desek oda yanlış olabilir.

sizin klimanın iç ünite ve dış ünite sensör haberleşme sıkıntısı olabilir.
servisi çağırın birde onlar baksınlar hocam oto veya manuel fan farketmeden 16 da iklimlendirme yapılıp 24° gelmiş bir odada seti 27° ye çektiğiniz zaman durması lazım.
bu dediklerim kapi kapalı bir oda için geçerli tabi.
kapı açık ise o an iç ünitenin kaç derece okuduğu da önemli yüzeysel olarak ne desek oda yanlış olabilir.
aynen genelde kapıyı açık tuttuğunda duruş olmuyor sürekli dönüyor bakalım bir kapıyı kapatıp test etsin sonuç ne çıkacak

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri