Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Temiz Yıkayan Bulaşık Makinesi Tavsiye Eder misiniz? Arçelik Makinemden bıktım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ANIL007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ANIL007

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar

6-7 sene önce arçelik 6364 bulasik makinesi aldik. Aldıgimiz gunden beri eşim “makine temiz yıkamıyor” diye yakınıyordu. Servis cagirdik anlatti anlatti “düzgun dizmiyorsunuz “ dedi gitti.

Bi kere acip icindeki parcalari tamamen temizledim zeytin cekirdegi kacmis pompanin arasina cikardim duzeldi gibi oldu ama kendimizi kandirmisiz.

Dokunmatik tuş sorunu oluştu yine söküp temizleyip taktim duzeldi

Deterjan bolmesinin kapagi kirilmisti parcasini degistirdim.

Ama bu makine hicbir zaman tertemiz gıcır gıcır yikamadı. Bulasikalarin uzerinde bir tabaka var gibi. Denemedigimoz deterjan profram diziliş şekli kalmadı.

Allah rızası için düzgün, tasarrufsuz az proglamlı tertemiz gıcır gıcır yıkayan basit ve kullanıslı bir bulasik makinesi tavsiyesi verin. Yeni nesiller enerji tasarrufu geregi temiz yikamiyor diyorlar. Önceliğim tertemiz bulasıklar. Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhabalar

6-7 sene önce arçelik 6364 bulasik makinesi aldik. Aldıgimiz gunden beri eşim “makine temiz yıkamıyor” diye yakınıyordu. Servis cagirdik anlatti anlatti “düzgun dizmiyorsunuz “ dedi gitti.

Bi kere acip icindeki parcalari tamamen temizledim zeytin cekirdegi kacmis pompanin arasina cikardim duzeldi gibi oldu ama kendimizi kandirmisiz.

Ama bu makine hicbir zaman tertemiz gıcır gıcır yikamadı. Bulasikalarin uzerinde bir tabaka var gibi. Denemedigimoz deterjan profram diziliş şekli kalmadı.

Allah rızası için düzgün, tasarrufsuz az proglamlı tertemiz gıcır gıcır yıkayan basit ve kullanıslı bir bulasik makinesi tavsiyesi verin. Yeni nesiller enerji tasarrufu geregi temiz yikamiyor diyorlar. Önceliğim tertemiz bulasıklar. Lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bütçe yazmadığınız için kendim örnek vereyim. 2 tane makine
Siemens bulaşık makinesi SN25HW80MT veya Bosch bulaşık makinesi SMS6EMW70T bunlar tepe model

Hocam bütçe belirlemedik.
Bütçe yazmadığınız için kendim örnek vereyim. 2 tane makine
Siemens bulaşık makinesi SN25HW80MT veya Bosch bulaşık makinesi SMS6EMW70T bunlar tepe model
hocam özellik arayışımız yok enerji tasarrufu arayışımız yok bütce belirlemedik ama tabiki ortalama bir memurun alıp kullanacağı bir şey olmalı. Yeter ki bulaşıklarımız tertemiz gıcır gıcır yağsız kalıntısız çizilmeden çıksın istiyoruz.

Hocam ben 2.el SN26M283TR aldım. Çok da memnunum sesi de çok değil yıkaması da gayet güzel. Bütçe belirtmediğiniz için tecrübemi paylaşayım dedim :)

Hocam bütçe belirlemedik.
Makinenin temiz yıkamamasında bir sürü etken var. Bulaşıkların bolunu indirmeden direkt doldurursanız makineyi temiz yıkamaz. Yanlış dizerseniz tepeleme doldurursanız yıkamaz. Filtreler, pervaneler tıkanırsa yıkamaz. Ucuz deterjan kullanırsanız yıkamaz. Doğru tuz ve parlatıcı ayarı yapmazsanız yıkamaz. Ben size bir kaç model yazayım inceleyin gözünüzle görün seçiminizi ona göre yapın.

Siemems SN27YI82DT
Samsung DW60A8050FS
LG DFC325HD / DFC533FV
Miele G 5132 SC

Merhabalar

Alacağınız makinede tavandan su püskürtme sistemi olsun. Üst sepettekilerin üst kısımları daha iyi yıkanır.

Tableti deterjan bölmesine değil de programı çalıştırıp ön yıkaması bittikten sonra (başlattıktan yaklaşık 10 dk sonra suyu boşaltıp tekrar alırken) direkt makinenin içine atıp deneyebilir misiniz? Normalde bahsettiğim zamanda makinenin deterjan kapağını açması gerekir. Ancak bir sebepten açması gereken zamanda kapağın kilidini açabiliyor fakat tableti olması gerekenden çok sonra eritebiliyor olma ihtimali var.

Tableti deterjan bölmesine değil de programı çalıştırıp ön yıkaması bittikten sonra (başlattıktan yaklaşık 10 dk sonra suyu boşaltıp tekrar alırken) direkt makinenin içine atıp deneyebilir misiniz? Normalde bahsettiğim zamanda makinenin deterjan kapağını açması gerekir. Ancak bir sebepten açması gereken zamanda kapağın kilidini açabiliyor fakat tableti olması gerekenden çok sonra eritebiliyor olma ihtimali var.
Hocam bunların hepsini denedik.

Makinenin temiz yıkamamasında bir sürü etken var. Bulaşıkların bolunu indirmeden direkt doldurursanız makineyi temiz yıkamaz. Yanlış dizerseniz tepeleme doldurursanız yıkamaz. Filtreler, pervaneler tıkanırsa yıkamaz. Ucuz deterjan kullanırsanız yıkamaz. Doğru tuz ve parlatıcı ayarı yapmazsanız yıkamaz. Ben size bir kaç model yazayım inceleyin gözünüzle görün seçiminizi ona göre yapın.

Siemems SN27YI82DT
Samsung DW60A8050FS
LG DFC325HD / DFC533FV
Miele G 5132 SC
Tesekkur ederim, hocam inanin deneyebilecegimiz tüm kombinasyonları denedik.

Merhabalar

Arçelik makineler aslında güzel yıkıyor ama neden sizinki temiz yıkamadığını merak ettim. En ucuz tableti almıyorsanız pek de sıkıntı olmaması lazım. Bir de bulaşıkları pervanelerden su alacak şekilde dizmeniz gerekir ama zannediyorum eşiniz zaten bu konuda bilgilidir. Belirli aralıklarla ayda bir temizlik bakımı da yaptırmanız gerekir makineye. Ben valla asla elimde durulamam makineyi de deli gibi doldururum ama Eco modda bile on numara temiz yıkıyor, hem eski 15 senelik Arçelik makinemde böyleydi hem de şu anki Hotpoint makinemde.
Bir de sizi tebrik ederim bu konuda bilinçlisiniz bu enerji etiketi ayağına makineleri daha dandik üretiyorlar artık. Temizlik yapan şey bol bol su da tüketecek elektrik de tüketecek, şu makinelerdeki A enerji sınıfıdır verimliliktir tamamen boş iş, sonra millet deterjanlı atık kalmış iyi yıkanmamış ürünleri kullanıp neden kanser oranı arttı cilt problemleri arttı diye soruyorlar.

Hocam bunların hepsini denedik.
Bazen olmayınca da olmuyor hocam. Zaten sizin bu makine piano serisi oluyor sanırsam, abuk subuk sorunları olduğunu okuyorum. Minimum paraya mal etmek istiyorsanız yazlıkta AL403MP kullanıyoruz fiyatına göre çok memnunuz, kirli bulaşık çıktığını görmedim. Evde Samsung DW60H9950FS kullanıyoruz, yıkama ve kurutma iyi ancak yıkama süreleri çok uzun (3 saat), kısa programda güzel sonuç alınmıyor. Ayrıca biz 3.çekmece olayını sevemedik, uzun bardaklar üst rafa sığmıyor. Aynı zamanda iç gövdesi plastik. Ofiste Bosch SMS46JI01T var, sözüm ona üzerinde Silence Plus yazıyor ama baya sesli çalışıyor. Yıkama performansı kısa programda bile iyi ancak kurutma daha iyi olmalıydı o yönden başarısız buluyorum. Samsung ve Bosch’un bu kodlu ürünleri zaten artık satılmıyordur diye tahmin ediyorum çünkü ikisi de yıllar oldu.

Merhabalar

Dostum belki faydası olur bizde 20 senelik beko bulaşık makinesi ne veda ettik ,yaklaşık 1 haftadır yeni makine grundig 5701 s modelini kullanıyoruz,hemde bim ,in tableti ile gayet temiz ve güzel yıkıyor fiyatda 11.500 tl bilgin olsun

Ek özellikleri, yalıtımı, kalitesi, arızası falan ayrı ama özünde bulaşık makinelerinin arasında anlamlı bir yıkama kalitesi farkı yoktur. Olay daha çok makine dışı faktörlerden etkilenir.

Kendi çevremdeki tecrübeme göre yıkama kurutma vb sorunların nedenleri şunlar:

-bayat ve/veya dandik deterjan.
-yanlış yumuşatma, rejenerasyon ve parlatıcı ayarları
-hepsi bir arada tablet kullanışsa bile tuz ve parlatıcının az veya hiç kullanılmaması
-bulaşıkları önceden sudan geçirip tertemiz yerleştirmek
- aralarda boşluk bırakmadan çok doldurmak
-etiketli kavanoz vb yıkamak (kağıdı soyuluyor, yapıştırıcı eriyip gidip bir yerlerde birikiyor, sonra eriyip dönüp durulamada her şeye bulaşıyor. )
-düzenli filtre ve genel temizlik yapmamak.
- hep eko program kullanmak (arada en sıcak seçmek lazım)
-market markası parlatıcı kullanmak :)

Bu sonuncusu ilginç şekilde çok ciddi bir sorun. Sanırım eskisi gibi kaliteli değiller. İşe yaramıyorlar. Kirli bulanık kireçli çıkartıyor diyenler hep 20 liralık üç harfli veya migros market ürünü kullanıyordu. Fairy marka parlatıcı önerdiklerimden, başta kayınvalide olmak üzere, hep hayır duası aldım. Parlatıcıda ucuza kaçmayın.

ÇÖZÜLDÜ
Arkadaşlar üc yollu vana bozuldugu icin ust kisma tazyikli su gelmiyormus tazyik yeterlimolmadigindan ust kisim cok cok cok az dönüyormus. Uc yollu vana eski makinelerde yokmus ve internette bir usts bunu iptal edersek makinenin alt ve ust kismina esit sekilde su gidecegini gostermis. Uc yollu vananin icindeko donen silindiri cikarttim makine cok iyi yikamaya basladi.

Siyah parca 3 yollu vana. Sari etiketli motor cok az su aldigi icin bozulmus. Motorun yedegi hicbir yerde yok. Mikrodalgalarda tabak birakilan yeri donduren motorun bi benzeriymis. Komple satiliyor almadim. Siyak 3 yollu vananin İcindeki diski iptal ettim makine duzeldi.

Ekli dosyalar

• IMG_9242.jpeg
    IMG_9242.jpeg
    326.3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_9241.jpeg
    IMG_9241.jpeg
    294.6 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9243.jpeg
    IMG_9243.jpeg
    328.3 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9245.jpeg
    IMG_9245.jpeg
    309.7 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9246.jpeg
    IMG_9246.jpeg
    287 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_9247.jpeg
    IMG_9247.jpeg
    281.2 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_9248.jpeg
    IMG_9248.jpeg
    260.4 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_9240.jpeg
    IMG_9240.jpeg
    310.3 KB · Görüntüleme: 23
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri