Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Topraklama Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Senior
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın
Ustalar sabahtan beri uğraşıyorlar çözüm yok daha, işin ilginç tarafı topraklamada bazen 220 volt elektrik çıkıyor bazrn geri gidiyor aynı topraklamada ki elektrik. Bir bakıyosun 220 bir bakıyosun 110 bir bakıyosun 16 gösteriyor.
Apartmanda yakın zamanda tadilat yapıldı mı? Bir tane vida bile bu işi tetikler tüm dairelere sorun duvara asılan resim bile şüpheli olarak düşünülebilir! 🤔

Apartmanda yakın zamanda tadilat yapıldı mı? Bir tane vida bile bu işi tetikler tüm dairelere sorun duvara asılan resim bile şüpheli olarak düşünülebilir! 🤔
Pazartesi günü tedaştan gelip topraklamayı ölçecekler. Topraklamada sorun çıkmaz ise dairelere bakılacak tek tek yapacak bir şey kalmadı artık. Ben bugün evdeki tüm prizleri çıkardım çalışan hiç bir alet bırakmadım, bunlara klimaların prizleride dahil yinede KAR atıyor.

Pazartesi günü tedaştan gelip topraklamayı ölçecekler. Topraklamada sorun çıkmaz ise dairelere bakılacak tek tek yapacak bir şey kalmadı artık. Ben bugün evdeki tüm prizleri çıkardım çalışan hiç bir alet bırakmadım, bunlara klimaların prizleride dahil yinede KAR atıyor.
Diğer komşularında klima bağlantıları sökülmesi gerekiyor benim başıma geldi kompresörde sorun vardı.

Elektrik Dağıtım Şirketinin ölçüm yapması Faz ve Nötr kanakları kendisini bağlaması, topraklama mülk sahibi olması lazım.

Topraklama için elektrik mühendisleri odası ve özel sektör ölçer.

Eğer dağıtım şirketi ölçüm yaparsa güvenli değil deyip şalteri kapatıp mühürleyebilir, tehlikesi var gibi geldi.

Elektrik Dağıtım Şirketinin ölçüm yapması Faz ve Nötr kanakları kendisini bağlaması, topraklama mülk sahibi olması lazım.

Topraklama için elektrik mühendisleri odası ve özel sektör ölçer.

Eğer dağıtım şirketi ölçüm yaparsa güvenli değil deyip şalteri kapatıp mühürleyebilir, tehlikesi var gibi geldi.
Tedaş'a minnet rica ölçüm istedim sizin dediğiniz gibi şalteri kapatıp giderlersede yapacak bir şey yok. Sorunu bir şekilde çözmemiz lazım.

Bugün sabahtan 2 usta geldi öğlene kadar uğraştılar bulamadılar, artık pazartesi tedaş geldiğinde sorun topraklamadamı değilmi en azından onu öğrenmek için bir ricada bulunduk. şuan ben yine topraklamaları iptal ettim evdeki öyle çalışıyor herşey.

Bugün sabahtan 2 usta geldi öğlene kadar uğraştılar bulamadılar, artık pazartesi tedaş geldiğinde sorun topraklamadamı değilmi en azından onu öğrenmek için bir ricada bulunduk. şuan ben yine topraklamaları iptal ettim evdeki öyle çalışıyor herşey.
Diğer dairelerin topraklama kablolarını bu şekilde ayırarak hangi dairede sorun var bu şekilde çözüm bulunabilir.

binaya giriş 3falı aynı fazdaki dairelerde sorun varsa nötr gevşemesini kontrol edin

Tedaş'a minnet rica ölçüm istedim sizin dediğiniz gibi şalteri kapatıp giderlersede yapacak bir şey yok. Sorunu bir şekilde çözmemiz lazım.
Bahçedeki sokaktaki panoya kadar ilgilenir normalde
Bina içi pano kontrolü için tarifesi ne kadarmış paylaşırsanız, bilgi edinmiş olurum.

Son youtube önüme düşeni paylaşayım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Apartman panosunda priz var ise bir ara kaynak makinesi bağlandı ise o prizde erimiş olabilir. Pek bakılmayacak prizdir

Son youtube önüme düşeni paylaşayım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bizim sorunda böyle hocam işte, bazı topraklamalara 220 bazılarına 110 volt elektrik geliyor.

Tedaş bugün topraklama ölçümünü yaptı bazı bölgede 10 bazı bölgede 15 çıktı değerleri.

Tedaş bugün topraklama ölçümünü yaptı bazı bölgede 10 bazı bölgede 15 çıktı değerleri.
çok yüksek hocam normal şartlarda toprak - nötr arası 3 voltu geçmemesi gerek.Deneme amaçlı ayrı seyyar bir toprak hattı çekilip test ettiniz mi ?

Umarım en kısa sürede çözülür. Gerçekten üzüldüm senin adına kardeşim. Çaresiz kalmak çok stresli. :confused:

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri