Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Trendyolda yaşadığım terbiyesizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fatihcan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fatihcan

Yeni Üye
Yeni Üye
Trendyol üzerinden bir çamaşır makinesi aldım. Aldıktan sonra firma beni arıyarak efendim ürün kutusunda arıza var (fiyat yükselmesi kaynaklı aslında ) gönderemeyiz iptal edin dedi bende kendilerinin iptal etmesini ilettim. Telefonda biz edersek uzun sürüyor gibi bir yalan söyledi durumu trendyola iletim sorun çıkacagını belirtsemde klasik Trendyol tüketiciyi dinlememe huyu sebebiyle iptal olmadı. işlemde başlamadı.İptal edilen ürünün Cumartesi kargoya verildi mesajı aldım kargoya verilmeyecek diye evde de yoktum ve evde kimse yoktu bende ürün yolladılar diye uzun ugraşlar sonrası bir kişi bulup eve gönderdim teslim alsın diye. Evet kargo geldi boş bir kagıt parçası ilk biz anlamadık dedik herhalde ürün arkada gelecek sabah firmaya yazdım aaaa dedi yanlışlık olmuş beyefendi siz iptal edin biz hemen onaylayalın, belgeyide göndermeyin dedi :) ceza yememek için sahte kargo yollamış durumu trendyola ilettim tabiki inanamadı ürün gelir beyefendi arkadan geliyor dedi.

Zaten bu satten sonra koptu trendyola agzımı açtım yumdum gözümü birde arada şey tavsiye ettiler kargoyu tekrar yollayın, dedim kargo kagıt bir parça kagıt neyini kargoya vereyim adam bizle dalga geçiyor sizde ayrı mı dalga geçiyorsunuz dedim.

Firma ise çok pişkin öyle böyle değil bilmiyorum ayagına yatıyor enson tehdit bari büyük harflerle konuşunca tadı kaçtı olayın dedim adresim var buyur gel öyle büyük harfle yazma.Bizimde elimiz armut toplamıyor döndü iş nahoş bir durum tabiki olanlar ve söylemler.

İşin cılkı çıktı ve trendyolda hiç bir şey yapmayacak yapmasınıda düşünmüyorum. Acaba şikayet edecegim bir merci var mı ne yapmam gerek.

Merhaba,

Kredi/banka kartı ile aldığınızı sanıyorum. Bence bu trendyol süreci yanında bankanıza harcama itirazında bulunun. Bırakın satıcı ispatlasın malı teslim ettiğini. Kargodan bike bellidir, 80 kilo parası mı ödemiş o kağıda? :)

trendyola lafları boy boy giydirdiğinizde öyle bir iade yapıyorki şaşar kalırsınız, anında bankaya yansıyor ve benimde hesabıma jet hızıyla iade yansıdı inceleyelim demediler, beklemedim aynı dk iade yansıttı öyle 3 iş günü beklemedim anında geldi para.

Zaten firma göndermediğini çok iyi biliyor o yüzden hemen iadeyide onayladı sorgulama felan yapmadı, telefonunu bulup aradım ne ayaksınız dedim öyle böyle değil bir salaga yatıyor şaşar kalırsınız telefonda, üç kuruş için maymun olmak deyimini yaşadım bugün. 3 gün önce beni arayan adam sesinden tanıdım efendim ben bir şey bilmiyorum trendyol kısmına başkası bakıyor bilgi alim felan göreceksiniz sinir küpü olmasam kahkaha atarım yazık gerçekten.

adamlar o cezayı ödememek için kırk takla atıyor birde klavyeden delikanlılık yapabiliyor ilginç bir durum hani sırf ceza gelmesin diye sahte kargo planı yapmış aklınca milleti kandırıyor.

Size tavsiyem birkaç ayrı google hesabı açın yada akrabalarınız malum hesaplarından satıcıyı google da bulup 1 yıldız koyun yorum yapın. Biraz yüreğiniz soğur belki. Böylesine kaba kuvvet değil, bu şekilde bir ceza kesin ki işleri yorumlara bakarak alışveriş yapanlar tarafından azalsın.

Trendyol üzerinden bir çamaşır makinesi aldım. Aldıktan sonra firma beni arıyarak efendim ürün kutusunda arıza var (fiyat yükselmesi kaynaklı aslında ) gönderemeyiz iptal edin dedi bende kendilerinin iptal etmesini ilettim. Telefonda biz edersek uzun sürüyor gibi bir yalan söyledi durumu trendyola iletim sorun çıkacagını belirtsemde klasik Trendyol tüketiciyi dinlememe huyu sebebiyle iptal olmadı. işlemde başlamadı.İptal edilen ürünün Cumartesi kargoya verildi mesajı aldım kargoya verilmeyecek diye evde de yoktum ve evde kimse yoktu bende ürün yolladılar diye uzun ugraşlar sonrası bir kişi bulup eve gönderdim teslim alsın diye. Evet kargo geldi boş bir kagıt parçası ilk biz anlamadık dedik herhalde ürün arkada gelecek sabah firmaya yazdım aaaa dedi yanlışlık olmuş beyefendi siz iptal edin biz hemen onaylayalın, belgeyide göndermeyin dedi :) ceza yememek için sahte kargo yollamış durumu trendyola ilettim tabiki inanamadı ürün gelir beyefendi arkadan geliyor dedi.

Zaten bu satten sonra koptu trendyola agzımı açtım yumdum gözümü birde arada şey tavsiye ettiler kargoyu tekrar yollayın, dedim kargo kagıt bir parça kagıt neyini kargoya vereyim adam bizle dalga geçiyor sizde ayrı mı dalga geçiyorsunuz dedim.

Firma ise çok pişkin öyle böyle değil bilmiyorum ayagına yatıyor enson tehdit bari büyük harflerle konuşunca tadı kaçtı olayın dedim adresim var buyur gel öyle büyük harfle yazma.Bizimde elimiz armut toplamıyor döndü iş nahoş bir durum tabiki olanlar ve söylemler.

İşin cılkı çıktı ve trendyolda hiç bir şey yapmayacak yapmasınıda düşünmüyorum. Acaba şikayet edecegim bir merci var mı ne yapmam gerek.
fiyat artışı yüzünden sipariş iptal edenlere yüklü miktar ceza... https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi...n-e-ticaret-siparis-iptallerine-ceza-42284885

fiyat artışı yüzünden sipariş iptal edenlere yüklü miktar ceza... https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi...n-e-ticaret-siparis-iptallerine-ceza-42284885
75 firma nezdinde inceleme ve denetim gerçekleştirilmiş olup 46 firmaya toplam 41.280.656 TL idari para cezası, 2023 yılının ilk beş ayında ise 6 firmaya toplam 9.252.704 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca 6 firma için de inceleme ve denetim başlatılmıştır.

Yani her bir firmaya 897.405tl ceza kesmişler genel ortalama itibariyle.

Sizce gerçekliği varmıdır bunun?

Ayrıca Ticaret Bakanlığı kendisine bağlı olan Hakem Heyetlerine gelen şikayet dosyalarının sadece tek bir aylık dökümünü alsa ülke genelinde en az 5000 şikayet bulur, 6 firma mı tespit etmişler bunu yapan?

Açıklayın kardeşim o zaman. X ilinde Y A.Ş. , Y ilinde Z ltd. Şti. vs vs listeleyin madem bilelim.

Görelim bakalım gerçekten var mı bu firmalar ve gerçekten ceza kesilmişler mi ve en önemlisi ise internette kıçıkırık iki makine satıp para kazanacak olan bu şirketlere kesilen 41 Milyon cezaya rağmen halen faaliyet halindeler mi?

Hadi buyursunlar açıklasınlar.

Ticaret Bakanlığı av köpeği gibi firma peşinde koşacağına, Yönetmeliğe sadece tek bir madde ekleyip bütün bu işleri kökünden çözebileceğini sanki bilmiyor mu?

Amaç ''Dostlar alışverişte görsün'

Geçsinler bu işleri..

75 firma nezdinde inceleme ve denetim gerçekleştirilmiş olup 46 firmaya toplam 41.280.656 TL idari para cezası, 2023 yılının ilk beş ayında ise 6 firmaya toplam 9.252.704 TL idari para cezası uygulanmış, ayrıca 6 firma için de inceleme ve denetim başlatılmıştır.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı kendisine bağlı olan Hakem Heyetlerine gelen şikayet dosyalarının sadece tek bir aylık dökümünü alsa ülke genelinde en az 5000 şikayet bulur, 6 firma mı tespit etmişler bunu yapan?

Açıklayın kardeşim o zaman. X ilinde Y A.Ş. , Y ilinde Z ltd. Şti. vs vs listeleyin madem bilelim.

Görelim bakalım gerçekten var mı bu firmalar ve gerçekten ceza kesilmişler mi ve en önemlisi ise internette kıçıkırık iki makine satıp para kazanacak olan bu şirketlere kesilen 41 Milyon cezaya rağmen halen faaliyet halindeler mi?

Ticaret Bakanlığı av köpeği gibi firma peşinde koşacağına, Yönetmeliğe sadece tek bir madde ekleyip bütün bu işleri kökünden çözebileceğini sanki bilmiyor mu?

Geçsinler bu işleri..

Ceza kesmek başka, tahsil etmek başka. Ben de bu konuya yazanlara ceza kestim 10biner lira. Hadi buyrun. :)

Tahsilatları açıklasınlar da bilelim.

Geçsinler bu işleri..
umut fakirin ekmeği misali, belki ... (bu üç noktaya çok şey sığdırılır ya neyse)

Şuan satışa devam ediyor satıcı ve etmeyede devam edecek, yorumlarına okudum, hiç bakmamıştım aslında hep bakarım. Daha öncede benzer şeyler yapmış zaten düzgün bir işi de yokmuş ama işte komisyon uğruna Trendyol'un böyle firmalara satış izni vermesi apayrı bir durum.

Birde şu olay var artık her ürünlerde iade işlemlerini artık kargocu arayıp çağıramıyorsunuz sizin gitmeniz lazım buda şunu doğuruyor benimde başıma geçen hafta geldi x bir ilan var görsel belli ürün belli alıyorsunuz gelen bambaşka versiyon adama ne bu diyorsun pişkin pişkin beğenmediysen gönder diyor (kayıtları duruyor) şimdi kargoya giden kaç kişi olur hadi sinir yaptınız ancak öyle gidersiniz (20 kg ürünü araçta yoktu sıcakta 2 km taşıdım kargoya verdim). Trendyol ise beğenmediyseniz yollayın ürün iade edilir diyerek işin içinden çıkıyor onlar için ürün iadesi yapılıyor mu evet tüketicinin zaman ve psikolojik olarak mağdur olması Trendyolun umurunda değil birde sus payı olarak 10 tl çek veriyor tamam sorun çözüldü.

Trendyol x gazeteye Kanun çıkmaması için ödediği rüşvetin sebebi de bu aslında istediği gibi at koşturuyor.Yasa bir nebze bu durumu kurtarır mı oda ayrı konu. Tüketici olarak kim bu hengamenin içinde koşmaya razıki o yüzden lanet gelsin diyor kalıyor öyle.

konuda yanlışlarım olabilir af ola düzeltirseniz sevinirim.

Trendyoldan alışveriş yapmayız artık. Çok akıllı bu şirketler, çok kurnazlar.

Ceza kesmek başka, tahsil etmek başka. Ben de bu konuya yazanlara ceza kestim 10biner lira. Hadi buyrun. :)

Tahsilatları açıklasınlar da bilelim.
Biz kararları yazıyoruz da ne oluyor mesela?
...taca İtfaiyesinin arkasındaki kahverengi boyalı baraka.
Hadi ben yazdım kararı, ücret iadesi. Git tahsil et bakalım neyi kimden tahsil edeceksin.

Aynı misal. Cezayı kestin harika. Tam da sizin belirttiğiniz gibi arı Çizmeli Mehmet Ağa Limited Şirketi Numara dokuz ama orada yokuz.
Dileyen buyursun, istediği kadar da icraya versin hadi bakalım.

Adem bey tüketici mahkemesi dava açabiliyor muyum acaba nasıl bir dava açabilirim hakkımı arıya bilirim? Hiç yoktan bir ceza almasının yolu var mı ? @Adem Helvacı

Son düzenleme:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri