Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Diğer Sorular Trendyolgo Yemek Kanunlarını Çiğnedi mi?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

arifv216

Meraklı
Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle tüm forum üyelerini saygıyla selamlıyorum.

burger menü almıştım menüde patates çıkmadı. Tekil ürün ücret iadesi yapmak istiyorlar. Ama ben menü istedim ne yapabilirim?

Son düzenleme:
Trendyol mu Allah korusun.En son geçtiğimiz hafta hesabıma indirim çeki yüklemişler nasıl olduysa.Dedim ampül ve şarjlı led ışık alayım.Neyse ampül arızalı geldi led ışıkta farklı renk.satıcınında elinde kalmamış iade edin dediler.İade ettim kullandığım 300 lira hediye çeki skt si doldu denilerek geri yüklenmedi tek sövmediğim kaldı yok arkadaş çalışanlarda sözleşmeliymiş kesinlikle çözüm sunamadılar.Şikayetvar a yazdım cevap bile verilmedi.Arkadaş gardırop aldı 2 ay gelmedi en son ben devreye girdim tek analarına sövmediğim kaldı biraz sert tavır koyunca lojistik şirketi trendyol bir şekilde geldi gardrop.

Sizin olaya gelince burada malasef diğer platformlarda da benzer durum başıma geldi aynı şekilde çözüm sundular.Hatta yemeksepetinde direk robotla anında indirim çeki veriyor Yemeksepeti.

yapacak birşey yok getir den aldığımda eksik geldi aramaya çalıştılar kimseye ulaşamadılar.Siz indirim çeki kupon alın dert etmeyin derim

Trendyol mu Allah korusun.En son geçtiğimiz hafta hesabıma indirim çeki yüklemişler nasıl olduysa.Dedim ampül ve şarjlı led ışık alayım.Neyse ampül arızalı geldi led ışıkta farklı renk.satıcınında elinde kalmamış iade edin dediler.İade ettim kullandığım 300 lira hediye çeki skt si doldu denilerek geri yüklenmedi tek sövmediğim kaldı yok arkadaş çalışanlarda sözleşmeliymiş kesinlikle çözüm sunamadılar.Şikayetvar a yazdım cevap bile verilmedi.Arkadaş gardırop aldı 2 ay gelmedi en son ben devreye girdim tek analarına sövmediğim kaldı biraz sert tavır koyunca lojistik şirketi trendyol bir şekilde geldi gardrop.

Sizin olaya gelince burada malasef diğer platformlarda da benzer durum başıma geldi aynı şekilde çözüm sundular.Hatta yemeksepetinde direk robotla anında indirim çeki veriyor Yemeksepeti.

yapacak birşey yok getir den aldığımda eksik geldi aramaya çalıştılar kimseye ulaşamadılar.Siz indirim çeki kupon alın dert etmeyin derim
Herhangi bir alternatif çözüm sunmadılar,

Son düzenleme:
+Ben değişim istedim -Yapılamayacağı söylendi.
+Ben gelenlerden vazgeçerek tam ücret iadesi istedim. -Yapılamayacağı söylendi.
+Ben hata payında indirimi talep etmedim. Ve kabul etmedim. Buna rağmen tek patates ücreti için müşteri temsilcisi talep oluşturdu.
Bu tüketicinin seçim hakkı sanıyorum ki yemek konusunda geçerli değil. Zaten kulvarlar farklı olduğu için geçerli olmaması daha mantıklı.
+ Yemekte değişim olmaz. Size teslim edilen yemek sonrasında başkasına satılamaz. Siz de sanırım sizden önce başkasına servis edilmiş fakat iade edilen bir yemeği yemezsiniz. Hem soğur zaten, hem de hijyen kurallarına uygun değildir. Yanlış ürün gönderildiğinde de para iadesi yaparlar.
+ Tam ücret iadesini inisiyatif kullanıp yapabilirlerdi, yapmamışlar.
+ Hata payında indirim dediğiniz, bir orta boy patates ücreti midir? Yani örneğin size 50TL iade/çek vs. verdikleri zaman bu parayla siz tekrar bir sipariş oluşturabiliyor musunuz?
Eğer oluşturabiliyorsanız bence bu hatalı bir hareket değil. Yine de inisiyatif kullanılıp öncelikli teslimat yapılabilirdi.

Diyelim ki "3 lü bir sehpa SETİ" satın alıyorsunuz ancak size bir sehba geliyor. Ve size zorunlu olarak sundukları tek secenek, "size eksik gelen 2 sehpanın parasını gönderiyoruz"
Ben anlamadım bunu. Size verilen 2 sehpa parasıyla 2 sehpa alabiliyorsanız (yani firma size bu 2 sehpayı satıyorsa) bu bir çözümdür.

Bu tüketicinin seçim hakkı sanıyorum ki yemek konusunda geçerli değil. Zaten kulvarlar farklı olduğu için geçerli olmaması daha mantıklı.
+ Yemekte değişim olmaz. Size teslim edilen yemek sonrasında başkasına satılamaz. Siz de sanırım sizden önce başkasına servis edilmiş fakat iade edilen bir yemeği yemezsiniz. Hem soğur zaten, hem de hijyen kurallarına uygun değildir. Yanlış ürün gönderildiğinde de para iadesi yaparlar.
+ Tam ücret iadesini inisiyatif kullanıp yapabilirlerdi, yapmamışlar.
+ Hata payında indirim dediğiniz, bir orta boy patates ücreti midir? Yani örneğin size 50TL iade/çek vs. verdikleri zaman bu parayla siz tekrar bir sipariş oluşturabiliyor musunuz?
Eğer oluşturabiliyorsanız bence bu hatalı bir hareket değil. Yine de inisiyatif kullanılıp öncelikli teslimat yapılabilirdi.

Ben anlamadım bunu. Size verilen 2 sehpa parasıyla 2 sehpa alabiliyorsanız (yani firma size bu 2 sehpayı satıyorsa) bu bir çözümdür.

Şimdi Anladım

Son düzenleme:
Trendyol'dan oldukça çok sayıda yemek siparişi veririm. Zincir restoranlarda da bu tip hataları çok kez gördüm. Ürün eksik gelir, yanlış gelir, domates istemem içinden domates çıkar. Her durumda da trendyol gerçekçi bir açıklama yaptığımda bana ücret iademi sağlar. Gelmeyen ücretsiz sos için dahi bunu yaptılar.

Bir de şu açıdan bakalım. İstanbul'da olduğunuzu varsayarsak, size öncelikli kurye dahi atansa bu patatesin gelme süresi en az 20 dakika. Hamburger soğudu. Başka şehirler için iyimser olalım 15 dakika. Restorandan çık, apartmana gir vs. Sonradan patates geldiğinde de "Hamburgerle beraber patates yemek istiyordum ve şimdi de hamburger soğudu." diyebilirsiniz. Yine haklısınız.

Siz patatesli bir menü almak istemişsiniz ve bunda da sonuna kadar haklısınız. Patates yemek istiyorsam o patates bana da gelecek. Tek başına hamburger istesem hamburger siparişi verirdim.

Doğrusu şu olurdu; "Ürünler sizde kalsın/atabilirsiniz, biz size yeni menü çıkarıyor ve kuryeye teslim ediyoruz." Ancak bunun kanunda yeri var mıdır bilemem. Türkiye'de uygulaması yok onu biliyorum.

Ben ücret iademi alır, bir sonraki siparişimde kullanırım.

Merhabalar, öncelikle tüm forum üyelerini saygıyla selamlıyorum.
Az önce "Trendyol Yemek" üzerinden Burger King restoranından bir sipariş verdim.
Siparişim;
Ekli dosyayı görüntüle 14563
Ekli dosyayı görüntüle 14564
Siparişimde "menü" ibareli bölümden Kral ikili menü satın aldım. Burada menü yü tırnak içerisine aldım çünkü burger kingde menü demek; Burger+içecek ve Patates kızartması demek. Sipariş geldiğinde,siparişimde patates kızartması çıkmadı...
Trendyol yemek uygulamasını aradım, yemeğimi menü ibaresi ile satın aldığımı belirttim. Ancak kendileri bana sadece eksik gönderilmiş tekil ürünün para iadesinin sağlanacağını belirtti. Bende sadece hamburger yemek istemediğimi, dolayısı ile patatesin gönderiminin yapılmaması halinde ürünleri vermeye hazır olduğumu ve ayrıca ürünlerin poşetini dahi açmadığımı-tüketmediğimi belirttim.
Normalde diğer uygulamalar anında öncelikli kuriye atayarak eksik siparişi tamamlar ve telafi oluştururlardı. Trendyol yemek bana eksik ürünü ulaştıramayacağını hatta fastfood zinciri olduğu için Burger King'e iletişim dahil kuramadıklarını belirtti. Ben bu konuda patatesten ziyade, kanunları çiğnemiş olduklarını düşündüm ve kendilerine şu örneği verdim. Diyelim ki "3 lü bir sehpa SETİ" satın alıyorsunuz ancak size bir sehba geliyor. Ve size zorunlu olarak sundukları tek secenek, "size eksik gelen 2 sehpanın parasını gönderiyoruz"
Burada ayıplı bir hizmet oluşmamış mıdır?
Örneğime göre müşteri tek bir sehpa satın almamıştı ve tekil ürünü satın almaya zorlanmış olmadı mı?
2 adet hamburger ve içecek geleceğini bilseydim siparişimi de oluşturmazdım tabiki.
Ayıplı bir hizmet sağlandığında tüketicinin 3 adet hakkı yok muydu? (Aşağıda belirtiyorum)

+Ben değişim istedim -Yapılamayacağı söylendi.
+Ben gelenlerden vazgeçerek tam ücret iadesi istedim. -Yapılamayacağı söylendi.
+Ben hata payında indirimi talep etmedim. Ve kabul etmedim. Buna rağmen tek patates ücreti için müşteri temsilcisi talep oluşturdu.

Konu ile alakalı desteklerinizi ve değerli önerilerinizi bekliyorum.
(Bu durumu basit bir patates olarak lütfen düşünmeyin. Büyük bir firmanın müşterisini mağdur ettiğini ve muhtemel yukarıda belirttiğim kanunları uygulamadığını düşündüğümden konuyu açmak istedim.)
Eğer müsait olursanız şayet değerli yorumunuzu da ayrıca bilmek isterim sayın @Adem Helvacı Saygılarımla.
Merhaba tabi bi mağduriyet olmuş oluyor ama bu kadar uzatılacak bi konu olduğunu düşünmüyorum sonuçta patates için para iadesi yapalım demişler unutmuş olabilirler sürekli böyle bir olayla karşılaşılmıyorsa çok üzerinde durmam ben şahsen ayrıca mrplt hocamın dediği gibi iade alsalar onu başkasına vermeleri etik değil sizin patatesi tek gönderseler bu sefer bekledim burgerler buz gibi oldu diyebilirsiniz o yüzden para iadesini almak mantıklıydı.. Trendyol bu konuda diğerlerine göre geride size şöyle söyleyim bi tanıdığım yanlış adresi verdiği siparişi alamadı onu da geçtim ücreti de iade etmediler uğraşmamıza rağmen sonuç alamadık

Ürünün tekli fiyatı değil, menü üzerinden hesaplanan yüzde miktarı olarak iade alırsınız.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri